Hoppa till sidans innehåll

Policy


Om doping, droger och alkohol


Hovmantorp DK har under många år bedrivit träning och tävlingsverksamhet på elitnivå med goda resultat. Styrelsen har fört en aktiv och öppen diskussion om droger doping och alkohol. Hittills har det inte funnits någon anledning till åtgärder från styrelsen i föreningens verksamhet. För att bibehålla vårt goda rykte och vara förberedda om det i framtiden skulle uppstå problem i föreningen runt droger väljer vi att formulera detta i skrift.

Vi är väl medvetna om hur idrottsmän och idrottskvinnor exponeras för alkohol på arenor och tävlingsplatser. Eftersom det är tillåtet att dricka alkohol är det inget som föreningen kan förbjuda medlemmar att göra. Vi är medvetna om de problem som kan uppstå i samband med alkohol och vi tar den diskussionen på allvar.

Vi uppmärksammar särskilt ungdomar under 18 år där vi har ambitionen/inställningen att de inte ska drickas alls. I övrigt ser vi att idrott och alkohol inte passar ihop. Beträffande droger (narkotika och doping) gäller 0-tolerans.

Vi vill också uppmärksamma att om nedanstående inte följs kommer föreningen inte att utesluta någon medlem utan erbjuda lämpligt stöd beroende på situationen.

Vi vuxna i föreningen jobbar för att vara goda förebilder för de unga. Vi är aktiva i en idrott där barn, unga och vuxna tränar och tävlar tillsammans.

Droger och doping


Styrelsen i Hovmantorp DK har beslutat att ta aktivt avstånd till droger. Beslutet gäller alla aktiva i föreningen. Man skall aldrig kunna förknippa föreningen med användande av droger.

Föreningen för en ständigt pågående diskussion angående doping och tar aktivt avstånd mot alla förbjudna preparat. Om det kommer till föreningens kännedom att förbjudna prestationshöjande preparat används till träning kommer detta att anmälas till RF.

Vid nyttjande av illegala droger kommer detta att hanteras på vederbörligt sätt.

Alkohol


I praktiken innebär det att man skall vara utan klubbsymboler om man vill inta alkoholhaltiga drycker i samband med föreningens resor. De som väljer att dricka alkoholhaltiga drycker efter tävling eller andra gemensamma utflykter ska göra det med måttfullhet.

Om någon av ungdomarna till äventyrs skulle använda någon form av droger på någon av föreningens resor/tävlingar/sammankomster kommer någon i styrelsen att meddela föräldrarna detta. Diskussionen om åtgärder kommer att ske i samråd med alla inblandade.

Vi ser gärna att föräldrar försäkrar sig om att den unge har en fadder inför längre resor för att undvika ev. missförstånd mellan ungdomar, föreningen och föräldrar/vårdnadshavare.
Uppdaterad: 14 FEB 2010 19:24 Skribent: Olav Borgström

 

Postadress:
Hovmantorp DK - Dragkamp
Mats Atterheim, Kårlandavägen 6
36051 Hovmantorp

Kontakt:
Tel: 0702515075
E-post: This is a mailto link

Se all info