Hoppa till sidans innehåll

Golf i Huddinge


Golfen är en folksport för alla åldrar och Huddinge är representativt för Sverige när det gäller antalet golfare, men kommunen intar en klar jumboplats i Stockholms län, när det gäller antal golfhål per invånare. Vi räknar med att drygt 6 000 personer av Huddinges befolkning på 105 000 är aktiva golfare och det finns över 5 000 golfare i Huddinge som är medlemmar i klubbar utanför den egna kommunen. I Huddinge finns idag endast en golfbana. Som jämförelse kan sägas att grannkommunerna Haninge och Botkyrka har, trots att de har betydligt färre invånare, 3-5 golfbanor vardera. Banorna i grannkommunerna är hårt belagda på helgerna och resvägen kan bli lång för de många Huddingebor som är medlemmar i dessa golfklubbar. 

Många företag i kommunen visar också sitt intresse för golfbaneprojektet. En närbelägen golfbana är en stor tillgång för kommunens företag när det gäller motion, friskvård och rekrytering av personal, liksom för kontaktskapande aktiviteter med kunder och leverantörer. Huddinge är Storstockholms största kommun efter Stockholms Stad och dessutom en av de mest expansiva kommunerna i landet. I takt med golfen nu har börjat växa igen - i synnerhet i Stockholmsområdet som fick över 11000 nya golfare under 2016 - så har behovet av en golfbana i Huddinge ökat. För aktuell information om banområdet, se här!

För Huddinges konkurrenskraft som attraktiv bostadsort, liksom vid företagslokalisering, är en bra golfbana också av ökande betydelse. Inte minst för kommunens ungdomar ger en närbelägen golfbana nya möjligheter till en rolig och utvecklande fritidsaktivitet.

 

Uppdaterad: 16 MAJ 2017 09:43 Skribent: Stefan Bengtsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Huddinge GK - Golf
Thomas Wikström, Floravägen 17
14140 Huddinge

Besöksadress:
Thomas Wikström, Floravägen 17
14140 Huddinge

Kontakt:
Tel: 0733603768
E-post: This is a mailto link

Se all info