Hoppa till sidans innehåll

Senaste nytt i banprojektet

02 DEC 2016 09:51
Efter flera långa års påtvingat stillestånd har det på senare tid hänt en del i projektet som vi här skall redogöra för och hur det kan påverka golfklubben och vårt banprojekt.
  • Uppdaterad: 21 MAR 2017 17:18

Här är läget i korthet: 

* Den utdragna rättsprocess som sinkat oss är nu över. Miljödomstolen har fattat beslut i frågan om det miljötillstånd som sökts av företaget SWEROCK, och tiden för överklagande är slut. Därmed har domen vunnit laga kraft.

* Förhandlingarna mellan Stockholms Stad och Huddinge Kommun, om överlåtelse av den fastighet där vårt tänkta banområde ingår, bröt i praktiken samman redan för två år sedan.

* Stockholms Stad har istället via mäklare lagt ut fastigheten (ca 450 ha skog) på den öppna marknaden. Priset på fastigheten är orimligt hög för oss och Stadshuset har meddelat att man endast säljer hela fastigheten odelad.

* Vi har trots detta visat vårt intresse genom att lägga ett bud på enbart banområdet, vilket dock enligt den information vi har inte kommer ifråga.

* SWEROCK, stenbrottsbolaget som nu fått sitt tillstånd, är också kontaktade och vi har berättat om vårt intresse av banområdet. Vi vet idag inte vilka budgivarna är på fastigheten, men om SWEROCK (eller något annat företag blir ny ägare, kommer vi meddela vårt intresse att arrendera banområdet. Mer information kommer så snart affären är klar, vilket kan förväntas bli under våren.

*  Som framgår av nyhet ovan, har Huddinge GK återupptagit samarbetet med Grödinge GC. Beroende på vad som händer med fastigheten i Gladö, kan detta möjligen utvecklas ytterligare.

Skribent: Stefan Bengtsson
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Huddinge GK - Golf
Thomas Wikström, Floravägen 17
14140 Huddinge

Besöksadress:
Thomas Wikström, Floravägen 17
14140 Huddinge

Kontakt:
Tel: 0733603768
E-post: kansliet@huddingegol...

Se all info