Hoppa till sidans innehåll

SM-Guld !!!

24 APR 2013 09:43
GRATTIS !!!!!! Team Stockholms tjejer motsvarade alla förväntningar och långt därutöver när man tog klubbens första USM-Guld. Ännu mer imponerande är att många av tjejerna var med och tog guldet i A-flicks klassen förra året så detta är ett år för tidigt! Tillsammans kan vi göra det oväntade!
  • Skapad: 24 APR 2013 09:43

Inledningen på finalhelgen den 19-21 april 2013 kunde annars ha varit bättre. Storstryk i första gruppspelsmatchen mot Skuru (15-30). Men det kom att bli undantaget som bekräftade regeln: ”We brake for nobody!” Efter förlusten radade laget upp idel segrar.

Gruppspelets återstående matchen mot Skånela och Lundagård vanns med 24-17 och 21-16. Därmed hade man uppnått årets mål, att gå till semifinal i USM, allt utöver det var bara bonus.

På söndagsförmiddagen ställdes man mot USM-favoriterna Kärra från Göteborg. Det var nog inte många som hade förväntat sig något annat än en Kärravinst, undertecknad var en av dem och inte minst Kärra själva. 

Men inledningen av semifinalen blev nåt helt annat. Team Stockholm gjorde 4-0 på lika många minuter genom Melissa Petrén, Johanna Hellgren, Lorin Mahmud och Vanessa Mate. TS-försvaret var av högsta klass och Kärraspelarna kom helt enkelt inte förbi. Och lyckades nåt skott slinka igenom så tog Johanna Gillhart allt som kom i hennes väg.

Först i åttonde minuten kunde Kärra reducera till 4-1 genom Maxi Keller. Dock verkade Kärra sakta med säkert äta sig in i matchen och efter 15 minuter var ställningen 6-4. Närmare kom dock inte Kärra utan Ellinor Gylling kunde i första halvleks absolut sista sekund se till att Team Stockholm gick till halvtidsvila med ledning 10-7.

Frågan var hur länge som Team Stockholm skulle kunna stå emot förhandsfavoriterna. Det verkade inledningsvis av andra halvlek som att Kärra var på väg att återställa ”ordningen”. Efter sex spelade minuter var det kvitterat 11-11, målskytt Lisa Rymo på straff. Och i den 10:e minuten tog Kärra dessutom ledningen med 13-14 genom Matilda Hammarén.

Det som utmärker Team Stockholms unga spelare är att de har en hög moral och håller huvudet kallt. Med ett snabbt mål av Ellinor Gylling så var det kvitterat 14-14 och Lorin Mahmud spädde på till 15-14.

Vid tiden 41.21 (matchen spelades 2*25 min) kvitterade Kärras Sanna Andersson till 15-15. Men sen blev det Team Stockholm för hela slanten. De följande 4 minuterna gjorde Team Stockholm fem raka mål till 15-20 via tre mål av Vanessa Mate och ett vardera av Johanna Hellgren och Martina Eifrém. Kärra hade gått upp på en dubbelpunkt vilket gav utrymme för Team Stockholms kvicka fötter.

Det återstod endast två minuter att spela av matchen och Kärra var ett slaget lag. Efter en målkavalkad de resterande två minuterna slutade matchen med en överraskande Team Stockholm seger med 23-17. Team Stockholm var i FINAL!

I den andra semifinalen hade Skuru besegrat VästeråsIrsta med 20-14. Så nu skulle Skuru och Team Stockholm mötas i finalen. Återigen var motståndarlaget förhandsfavoriter, inte minst med tanke på fredagens match. Men Team Stockholm var fast beslutna att sälja sig väldigt dyrt.

Redan i matchinledningen tilldömdes Skuru ett straffkast. Men Johanna Gillhart i Team Stockholms mål stoppade skottet med en benparad. Dock var det Skurus Hanna Åhlén som i den tredje minuten inledde målskyttet, 0-1.

Men två minuter senare var ställningen 4-1 till TS genom två mål av Melissa Petrén och ett vardera av Vanessa Mate och Johanna Hellgren. I den 12:e minuten hade Skuru kvitterat till 4-4 genom Jenny Södrén, men ändå kändes Team Stockholm som det starkare laget.

Sagt och gjort. I den 17:e matchminuten hade Team Stockholm tagit ledningen med 4-8 via två mål vardera av Johanna Hellgren och Ellinor Gylling. Ingenting verkade kunna stoppa TS denna dag. Detta trots en snedfördelning i antalet straffkast och utvisningar i matchen (1-3 resp 4-0). Team Stockholm gick till halvtidsvila med ledning 10-5.

Team Stockholm hade valt att punkta Skurus Hanna Åhlén och Skuru i sin tur punktade Melissa Petrén. I andra halvlek försökte sig Skuru på en dubbelpunkt, men inget hjälpte. Sakta men säkert ökade Team Stockholm avståndet i målprotokollet. I andra halvleks 11:e minut tog Skuru time out vid ställningen 15-7.

Efter time outen reducerade Sandra Kettler till 15-8 men Rebecka Löthwall och Lorin Mahmud gjorde ställningen till 17-8. Trots en spelare mindre på banan och Melissa Petrén punktad så lyckades Melissa sno åt sig bollen och kontra in 19-10. Med fullt manskap på banan gjorde Martina Eifrém 20-10.

Det återstod tre minuter att spela och det var nu inget tvivel om vart Guldmedaljerna skulle hamna. Vild glädje på bänken och tillresta TS-supportrar. Skurus Jenny Södrén och Isabella Bengtsson kunde reducera ställningen till 20-12 innan Martina Eifrém med tre sekunder kvar att spela fastställde slutresultatet till 21-12.

 

SM-GULD!!!!

 

Skribent: Joachim Hauser

Sponsra HHK

 

 logga_alone_500x172

 

Sponsorer till HHK

 

 

logga

 

 

 

 

 sport_profil_adress

 

 

 

 

 

      

Postadress:
Huddinge HK - Handboll
Kometvägen 2
14140 Huddinge

Besöksadress:
Kometvägen 2
14140 Huddinge

Kontakt:
Tel: 0722696188
E-post: This is a mailto link

Se all info