Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Örebrocupen

01 JUL 2015 07:03
Örebrocupen 2015 Huddinge if P05:1.
  • Skapad: 01 JUL 2015 07:03

Ett gäng med tre tränare, 2 pappor och 13 av våra totalt 33 killar hade detta år möjlighet att få vara med i Örebrocupen. Vi anlände till Brunsskolan på torsdagskvällen och hade turen att få bo på en fritidsgård tillsammans med 3 andra lag från Huddinge P03. Superkul att få bo med ledare och tränare från samma klubb och vi kunde peppa varandra och diskutera händelser mellan matcherna. En av de Huddingeflaggor vi fått låna av kansliet prydde även entrén för att markera vår närvaro.

För många av killarna var det första gången att sova borta tre nätter i rad. Vi hade redan innan bestämt att våra grabbar inte skulle ta med några surfplattor eller telefoner samt att godis och läsk åt vi inte så långe vi var kvar i turneringen. Detta fungerade perfekt då grabbarna var mycket balanserade och istället roade sig med diverse lekar som burken och kurragömma.

Spelmässigt bjöd killarna på en mycket fin fotboll där vår spelidé med att rulla ut till egna backar och attackera via snabbt kantspel från yttermittfältare och med understöd från mittmittfält och övriga backar visade sig fira stora triumfer. Superkul att vi kunde ta oss ända till kvartsfinal i A-slutspelet trots 48 lag i vår ålderklass. Våra matcher innehöll det mesta från drömmål i krysset, en lång krossboll i djupled som avslutades på volley mellan motståndarmålvaktens ben, stensäkra straffar i 16-delsfinalen mot Örebroklubben Fk Simon, frisparksmål i matchens sista minut mot EPS från Finland och fantastiska målvaktsprestationer trots att vi hade totalt 6 olika killar i mål under turneringen.

Jag har fått äran att vara tränare för dessa härliga killar 3.5 år. Vi har jobbat mycket med att ha en bra ordning på våra träningar och detta höll vi i tillsammans med killarna under turneringen. Att ha koll på sina grejor, ställa skorna snyggt, skjuta in stolen efter sig i matsalen och ffa hälsa på matpersonalen när man kommer och tacka när man går är saker som är minst lika viktiga att träna på som de rent fotbollsmässiga. Även här måste jag säga att killarna skötte sig föredömligt och representerade klubben på ett mycket bra sätt. Vi tränare, killarna och alla föräldrar och syskon som var med tror jag har fått härliga minnen att ta med sig och det känns som att grabbarna växt minst en decimeter efter en härlig fotbollshelg.

Mats Widerberg P05:1

Skribent: Mats Holmsten
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Huddinge IF - Fotboll
Gamla Stockholmsvägen 87H
14132 Huddinge

Kontakt:
Tel: 087116714, +46707074882
Fax: 087747331
E-post: This is a mailto link

Se all info