Hoppa till sidans innehåll

Unga ledare


 

Projektet "Unga ledare i Huddinge IF" växer och betyder mycket för föreningen. Projektet går ut på att fånga upp spelare i äldre tonåren som lagt av eller är på väg att lägga skorna på hyllan och utbilda dem till fotbollsledare för att därefter ta över som tränare i något av Huddinge IF:s U-lag.

 

De positiva effekterna av projektet är många:

  • Kvaliteten på träning blir säkrad om ledaren har fotbollskunskaperna färskt i minnet och kan visa själv hur övningarna ska genomföras.
  • Huddinge IF kan dra nytta av den nya generationens syn på hur fotboll ska spelas.
  • De unga ledarna själva får en värdefull utbildning och växer som människor när de ges stort ansvar.
  • Många av klubbens lag skulle blivit tvugna att lägga ner verksamheten eftersom föräldraledare saknats, men kan nu leva vidare.
  • Ledare som vuxit upp som spelare i Huddinge IF är redan från början drillade i föreningens etik och moral och kan förväntas uppträda som goda representanter.

Förutom utbildning och viss ekonomisk ersättning ska Huddinge IF anordna stimulerande aktiviteter för våra "Unga ledare". Ett exempel var när 16 unga ledare (och 4 halvunga) bjöds på EM-kval Sverige-Lettland genom klubben samarbete med Svenska Spel. (Klicka på bilden för större version).

 

 

Är du intresserad av att utveckla barn och ungdomar och utbilda dig till fotbollsinstruktör? Kontakta projektansvarig Linus Söderling, mob: 073 0774277, e-post: This is a mailto link, så får du veta mer hur det går till. 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:15 Skribent: Linus Söderling

Postadress:
Huddinge IF - Fotboll
Gamla Stockholmsvägen 87H
14132 Huddinge

Kontakt:
Tel: 087116714, +46707074882
Fax: 087747331
E-post: This is a mailto link

Se all info