Hoppa till sidans innehåll

Tennis för juniorer


På HTK ska man kunna utveckla sitt tennisspel efter sina egna förutsättningar. Vi har olika nivåer där man succesivt ökar träningsmängden och deltagande i olika tävlingsformer. Denna "trappa" finns beskriven i nedan olika grupper. Klicka på länkarna för mer information om respektive grupp.

Minitennis

Här leker vi tennis och får de första instruktionerna i teknik. Fokus ligger på att ha kul och få barnen intresserade av tennis samt skapa bra förutsättningar för att kunna gå vidare med sin tennis.

Miditennis

Miditennisen är en vidareutveckling av minitennis med mer fokus på att få in rätt slagteknik. Att öka barnens förståelse för spelet tennis och dess viktigaste regler är också något som börjas träna in.

Maxitennis

Här börjar man spela på stor bana för första gången. Fortsatt skolning i grundslagen men även volley och serve. Spelaren introduceras också för taktik, fotarbete och matchspel i större skala.

Tennisskolan

Utvecklingsgruppen riktar in sig på de som har börjat  spela 2–3 gånger i veckan och har som mål att utvecklas till tävlingsspelare. Spelaren uppvisar goda utvecklingsmöjligheter och har redan börjat bekanta sig regelbundet med matchspel genom klubbmatcher och tuneringar.  Träningen innehåller teknik, taktik, fysträning  och även grunder i mental träning.

Tävlingsjuniorer

Tävlingsgruppen är för de som tävlat regelbundet under en längre period och har tennis som sin första sport. Spelaren skall visa stort engagemang för sin tennis och uppvisa ett stort tekniskt och taktiskt kunnande. Träning innehåller avancerad teknik, fysträning, taktik och mental träning.

Uppdaterad: 06 FEB 2018 10:12 Skribent: Jimmy Säll
Boka bana!

Sponsorer
.
Sorunda Korvfabrik_logo
Logo ICA Nära Stuvsta


HTK på Instagram

Postadress:
Huddinge TK - Tennis
Gamla Stockholmsvägen 87 A
14132 Huddinge

Kontakt:
Tel: 087746020, 087118742
E-post: kansliet@huddingeten...

Se all info