Hoppa till sidans innehåll

Bollnäsrundan 2017- en historisk dag för Hudik Triathlon!

15 JUL 2017 18:00
Racerapport av Franz Hellberg
  • Skapad: 15 JUL 2017 18:00

Bollnäsrundan 2017- en historisk dag för Hudik Triathlon!

Idag var vi minst 12st som var ned och körde motionsloppet Bollnäsrundan 99km Lvg.
Redan innan start kändes det som en historisk dag för när var vi senast såhär många starka cyklister från Hudiksvall på ett och samma lopp!

Bollnäsrundan må vara ett motionslopp men det lockar även de som motionerar en hel per dygn så att säga.
I herrklassen fanns bland annat vinnaren från H35 på veteran-SM, från Alnö race team Jan Åhlin, samt trean från samma lopp, vår oerhört starka stödmedlem tillika KOM-krossare Björn Strömbäck samt fjolårsvinnaren också från ART, Martin Melander mfl mfl. Ja det va bara för oss att ställa in oss på en jobbig dag i sadeln 😂. Och jobbigt blev det. ART tryckte på från kilometer 1 och efter högersvängen i Segersta började det bränna rejält i benen och folk började falla ifrån. Efter ca 40km gick Björn mfl stenhårt och jag fick bita i rejält för att inte tappa rullen. Fram till dess hade Victor Wallin och Jon Henriksson varit med i spets men de tvingades dessvärre släppa där. Vid 50km väntade flera rejäla uppförsbackar, antingen långa och flacka eller korta och branta. Själv bävade jag för dessa då jag visste att orkar jag bara gå med över krönet med de andra sex så skulle jag nog kunna gå i mål med dem vilket skulle vara väldigt skönt. Backarna kom, Björn körde skiten ur oss och jag fick gräva djupare än på mycket länge och lyckades gå ikapp de andra egter krönet då de också visade sig mänskliga.
Efter det var det utför och lättcyklat till Alfta där vi kom ut på riksvägen och fick vinden rakt i näbben, skönt då det skull försvåra för soloutbrytningar, vilket ej heller skedde. Personligen var jag nöjd oavsett placering i detta starka gäng och tänkte att de andra fick stå för sprutandet men att jag kunde försöka hitta någon fin rygg. Spurten i Bollnäs består av en lång högersväng som går utför innan det blir platt och rakt fram med ca 300m kvar, det går alltså väldigt fort här. På krönet så kom en cyklist i hög hastighet och försökte sig på en långspurt men alla högg och han vart snabbt inhämtad. De andra drog på sina spurtar men jag tog det lugnt. Hade Björn på rulle och väntade bara på att han skulle gå om mig. Jag tryckte det som gick och plockade placeringar, jag kan nog bli trea om jag tar i...., kanske tvåa...., fan jag ligger först och mållinjen närmar sig snabbt, tryck nu Franz och håll de andra bakom dig- Franz, du vann din jäkel!!! Du vann just mot dssa giganter! Helt otrolig känsla, aldrig vetat att jag kunnat spurta på bra. Fan va gött!!

Bara två minuter efter målgång rullade flera Hudik Triathloncyklister i mål, bl.a. Victor, Jon, Anders Gill och Pelle Olsson och jag fick glädjen att meddela att vi, Hudik Triathlon var snabbast över mållinjen idag 😜.

Tror att alla var rätt nöjda med sina bedrifter idag och att vi alla blev många erfarenheter rikare som vi kommer att ha nytta av i framtiden.

Såg övriga medlemmar rulla in vart efter tiden fick och inga verkade råkat ut för några blessyrer, tack för det.

Tack kompisar, bra jobbat. Det här gör vi om!

Skribent: Jonas Sölveskog
Epost: This is a mailto link

hudik triathlon

Postadress:
Hudik Triathlon Klubb - Triathlon
Pelle Gustafsson, Klampargatan 4a
82442 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Våra sponsorer & partners

Björn Lundén

 

Monitor ERP systems

 

HIAB

 

PerCykel Ski Bike Run