Hoppa till sidans innehåll

Sv. Badmintonförbundet


En av de största badmintontävlingarna i världen är Danisa Denmark Open i Odense, som arrangeras 16-21 oktober. De som gillar badminton bör resa till Danmark, men annars kan man även följa tävlingen hemifrån. Två svenska spelare deltar i tävlingen.
 
Ashwathi Pillai och hennes Team Alpha vann lagtävlingen vid ungdoms-OS natten till lördag. Det efter stor dramatik i finalen som pendlade fram och tillbaka hela vägen.
 
Efter förra säsongens publiksuccé återvänder SM-finalen till Uppsala och IFU Arena. Lördag den 13 april möts Sveriges två främsta badmintonlag i en helt avgörande final. Boka in datumet i kalendern redan nu!
 

Ny tävlingsform vid SJT

(2018-10-11 14:03)
Svenska Badmintonförbundet provar ett nytt upplägg vid säsongens SJT-tävlingar i Borlänge/Falun och Ängelholm/Umeå.
 
Badminton Sweden och Skånes Badmintonförbund bjuder in till Shuttle Time-utbildning specifikt riktad mot tjejer i Malmö söndagen 21 oktober.
 
När en Coach Level 3-utbildning för första gången hölls i Europa så hade Sverige en deltagare på plats i form av Thomas Csiffary som spenderade sju dagar i danska Holbaek för kursen.
 
Tre matcher och tre förluster mot bra motstånd för Ashwathi Pillai under poolspelet. Tuffa resultat för Ashwathi som ändå fått bra erfarenheter att bygga vidare på. Här ger OS-coachen Boxiao Pan sin syn på insatsen.
 
Tre svenska spelare deltar i Dutch Open (BWF Tour Super 100-nivå, USD 75.000), 9-14 oktober i Almere. Det blev två vinster och två förluster efter tre dagars spel.
 
I januari 2019 startar en ny omgång av RF/SISU:s Elittränarutbildning (ETU). Nu är det hög tid för den intresserade att söka.
 

Parabadminton på banan

(2018-10-08 15:44)
Parabadminton är en ung sport i Sverige men ett område där det kommer hända mycket de närmaste åren. I dag bedrivs organiserad träning för paraspelare i Täby och Fyrisfjädern. Målet är att fler föreningar inkluderar parabadminton i sina verksamheter.
 
Ungdoms-OS i Buenos Aires är i startgroparna. Ashwathi Pillai är svensk badmintons representant i spelen. Ledare på plats är Boxiao Pan som här ger en utförligare rapport om resan och upplevelserna på plats.
 
Tjejer mot killar på badmintonbanan kommer att bli en allt vanligare syn i svenska hallar. Det efter att Svenska Badmintonförbundets årsmöte beslutat att damer även ska ges möjlighet att spela i herrklass vid tävling och i herrmatcher vid seriespel.
 
Trosa Badmintonklubb i samverkan med Badminton Sweden arrangerar en Shuttle Time-utbildning i Vagnhärad 11 november.
 
Information om U17 landslagsverksamheten och tävlingar höst 2018 och vår 2019.
 
Det blev två finalvinster i Bulgarian International (future series-nivå) som spelades 4-7 oktober i Sofia. Albin Hjelm vann herrsingeln efter att ha spelat sig fram från kvalet. Moa och Tilda Sjöö vann damdubbeln. Bra tävling från spelarna!
 

Sponsorer till Glada Hudik Cup 2017

 

Monitor

BOA

Hä_sparbank.jpeg

Ica Maxi_logga

jannesGolv

  

 karl hedin

halsovalet-alla-transp

 

 

 

 sponsoryonex

 

 

Postadress:
Hudiksvalls BMK - Badminton
Staffan Ivarsson, Söderråvägen 28
82440 Hudiksvall

Besöksadress:
Hudiksvalls Idrottshall, N kyrkogatan 9B
82430 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ordforande@hudiksvallbmk.se

Se all info