Hoppa till sidans innehåll

Fredag 30 maj: Bästa backbesättningen någonsin


Knäppskalle – eller kanske bara hängiven?

Ni får förstås välja själva. Men jag kan i alla fall tänka mig någon – till och med närstående – som tycker att jag är det förstnämnda.

Och kanske är det så när man ligger på en solstol på Kreta, med Medelhavet för fötterna, och funderar över om det har hänt något nytt med HHC:s spelartrupp. Men det bjuder jag på.

Redan innan avresan kunde jag konstatera att några riktigt viktiga pusselbitar hade lagts till lagbygget förutom de som tidigare presenterats. Jag tänker då i första hand på de nya kontrakten med Niklas Zetterström och Johan Larsson och att Anders Danielsson återkommer efter två år i norska ligan. Att Danielsson skulle välja att återvända till HHC har man haft på känn sedan det stod klart att han och sambon redan flyttat hit.

Då stod det sedan tidigare klart att Lars Lundin bestämt sig för att stanna i Hudik och att Stefan Högberg, hans backkompis från juniortiden i Leksand, valt att lämna Falun för spel i HHC.

 

”Zäta” en önskespelare

Att HHC skulle kunna knyta upp ”Zäta”, som Niklas Zetterström för det mesta kallas, för ytterligare en säsong kändes som en riktig vinstlott. När han kom förra säsongen, lite som en nödlösning, för att täcka upp på forwardssidan sedan Fredrik Sundin tvingats kasta in handduken visste vi inte så mycket om hans kapacitet.

Hans meriter kunde vi läsa oss till, men hur det var med hans fysiska status och hur villig han var att gå ”all in” i ännu en klubb hade vi ingen aning om.

Det visade sig att han bara blev bättre och bättre för varje match och mot slutet av säsongen var han definitivt en av dem som ledde laget. Jag vågar nästan påstå att han blev HHC:s bästa värvning sedan Magnus Nilsson och Fredrik Sundin. Nu vet ”Zäta” vad som krävs och vad klubben förväntar sig av honom – och då kan det bära riktigt långt den här gången.

 

Välkommen åter, Anders

Jag gläder mig också åt att Anders Danielsson kommer tillbaka. Det betyder ytterligare en spelare med meriter från högre divisioner och efter två säsonger i Norge tror jag att han har utvecklats ytterligare. Han hade otur senast i HHC med en långvarig skada som förstörde hans första säsong och som hängde med länge. Men Anders visade sådana kvaliteter som jag tror att HHC behöver. Han bidrar ju också genom att tillföra truppen ytterligare en portion rutin.

Jag måste säga att det nu ser riktigt bra ut på backsidan sedan också Jonas Halvarsson satt sin namnteckning på ett kontrakt. Ja, jag dryftar mig faktiskt till att påstå att HHC aldrig tidigare har haft en så stark backbesättning som nu. Om man räknar in unge lovande Erik Larsson på try out-kontrakt har laget nio backar kontrakterade. Nu kan det tunga jobbet fördelas på flera händer och det betyder att laglojala spelare som Mathias Eriksson och Robin Karlsson får bättre avlastning.

 

Tryggt med Johan Larsson

Att Johan Larsson valde att stanna kvar i HHC-målet kändes nästan självklart. Det känns tryggt eftersom både vi på läktaren och de lagansvariga känner hans kapacitet.

Det märkliga var – eller också är det inte så märkligt? – att Johan blev en hel klass bättre när han i fjol fick konkurrens och inte längre var den uttalade förstemålvakten. Då visade Johan sin höga klass.

Nu har HHC också gjort klart med en annan Söderhamns-född yngling när Johan Kallio byter Skellefteå AIK mot HHC. Därmed tror jag att HHC har det riktigt gott ställt även på målvaktssidan.

Bröderna Wernerson-Libäck hade ett option-år kvar på sina kontrakt och det var väl ingen större överraskning att klubben – och de själva – ville utnyttja det. ”Boba” Pettersson räknar jag också in liksom Marcus Åkerlund – de hör liksom till bilden.

 

Kapla ett frågetecken

När det gäller Jonas Kapla så är det osäkert. Kapla, som blev lite av en publikfavorit, ska gå igenom en operation som innebär många månaders rehab och han kommer i varje fall inte att vara aktuell när serien drar igång. Där är det förstås osäkert om HHC därför kommer att utnyttja sitt option-år.

Thomas Fahlqvist är den ende nye på forwardssidan så här långt och i det sammanhanget vill jag påminna om att Johan Björklund, som blev lite av min favorit med sitt jobb och sitt uppoffrande tvåvägs-spel, är kvar i truppen. Jag kallar honom gärna för ”ett äss i rockärmen” inför den nya säsongen – och i den nya tuffare serien.

En intressant iakttagelse som jag gjort när jag talat med några av de nya spelarna är att de berömmer vår ishall och det fina publikintresset som finns i Hudik. De påstår alla att det var en av anledningarna till att de valde HHC, som de upplever som ett ”hett” alternativ.

Alltså: Ni som fyller läktarna i Glysishallen bidrar på ert sätt. Ni är med andra ord en del av showen.

Nu väntar en förhoppningsvis skön sommar – men hockeyn lever ändå i Hudik redan nu. Kanske inte så konstigt då att man tar med sig hockeyfunderingarna även ner till Medelhavet

Uppdaterad: 30 MAJ 2014 07:58 Skribent: Lars Gösta Larsson

Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065093350
Fax: 065099425
E-post: This is a mailto link