Hoppa till sidans innehåll

Fredag 9 december: Med fokus på Allettan


Med fokus på Allettan 

Det är naturligtvis svårt att kritisera ett lag som vunnit sju raka segrar och som stormat raka vägen mot både Allettan och seriesegern. Men matchen mot Falun senast visade med tydlighet vad hockey i grunden handlar om. Har man inte ”hjärtat på rätta stället” och inte gör jobbet fullt ut i alla små detaljer, så vinner man inte matcher mot lag som slåss för sina mål.

Det var precis vad vi såg i onsdagsmatchen i Glysishallen och det verkade också som om de flesta på läktaren inte bara såg det utan också mer eller mindre accepterade det.

Naturligtvis bör det inte hända igen eftersom det i den här sporten lätt blir till en vana. Nu ligger våra spelares fokus redan på Allettan och det är förståeligt, men det fanns en del som inte alls såg bra ut och som måste rättas till.

 

Offerviljan saknades

HT:s sportreporter Mats Hansson sammanfattade det perfekt när han tog fram den gamla klyschan om att ”vilja ofta slår klass”. Det var ungefär så vi kände det.

Vi kan väl än en gång konstatera att HHC fortsätter att ta onödiga utvisningar och när sedan Falun som en reptil högg när chanserna kom så gick det som det gick.

När man inte är riktigt taggad eller inte är beredd att ”gå in” och ta närkontakten så kommer också utvisningarna och har man dessutom inte rätta offerviljan så klarar man inte heller av spelet i numerärt underläge. Det handlar om väldigt små detaljer med stora konsekvenser.

 

Dags att ta revansch nu

Närmast handlar det nu om bortamatch mot Lindlöven på söndag – ett av två lag i serien som vunnit två matcher mot HHC. Det andra är Falun.

Den här matchen blir naturligtvis ett bra kvitto på om HHC har ytterligare en växel, eller om den just nu tydligen ganska tuffa träningen gör att benen är lite tyngre än normalt. I hockey är det inte heller ovanligt att man har motståndare som man kontinuerligt och i alla situationer har svårt med. Så håll med om att åtminstone en HHC-poäng, för att också teoretiskt avgöra serien, skulle sitta fint.

 

Fortfarande öppet om platserna

Falun tog alltså sin chans med segern här i Hudik och det är ännu inte klart vilka lag som HHC får med sig till dubbelserien i Allettan där också fyra lag från div.1D ska med.

Just nu lutar det åt att Nyköping, Visby/Roma och Wings Arlanda tar tre av platserna, men eftersom topplagen ska möta varandra kors och tvärs under de två slutomgångarna, så kan nästan allt hända.

Nyköping har 52 poäng, Visby/Roma 49, Wings 48. Åker/Strängnäs 47 och Huddinge med en match mindre spelad 43 (spelas fredag kväll).

Många har undrat hur fortsättningen ser ut. Allettan spelas som dubbelserie. Det fortsatta spelet efter Allettans slut är så invecklat att det knappt kan beskrivas, men i korthet går det ut på att de fyra främsta i respektive alletta (norra, mellan och södra) får spela vidare i olika play off-steg inför kvalserien till allsvenskan.

Till sist bara några ord om publiken. Det kom ”bara” 400 mot Falun. Det tycker jag är en besvikelse för ett lag som gjort så bra ifrån sig. Och kanske är det just det som är ”felet”. Om matcherna inte har den riktiga nerven så blir publiken bortskämd och stannar hemma.

Jag mötte en vän på onsdagen och sa:

Hej, vi ses väl på matchen?

Svaret blev:

 Neeej, jag ska nog inte gå. Dom vinner ju bara ändå.

Är det inte det vi vill då? Tänkte jag och gick på matchen.

Gör det ni också!

 

På läktaren:

Lars Gösta Larsson

This is a mailto link

Uppdaterad: 24 FEB 2014 12:52 Skribent: Lars Gösta Larsson

Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065093350
Fax: 065099425
E-post: This is a mailto link