Hoppa till sidans innehåll

Måndag 16 januari: En hyllning till Micke P


Med 4-1 mot Visby/Roma och fortfarande obesegrade i ordinarie tid efter fem omgångar i Allettan kunde Hudik Hockeys spelare ta emot publikens hyllning efter den tidiga söndagsmatchen i Glysishallen. Och allra mest hyllades Mikael Pettersson!

HHC:s förstaline hade skjutit hål i den gotländska ringmuren i en match som annars mest präglades av mängder med utvisningar – både befogade och en del förvånande. Det blev inte plats för så mycket spel eftersom det under den andra matchhalvan nästan aldrig var spel fem mot fem. Bara i sista perioden handlade det om 14 x 2 minuter och 4 x 10 minuter!

Inför säsongen 2006-2007 kom en lovande junior direkt från Skellefteås J20-lag till HHC för att prova på div.1-spel. Han hade också gjort en handfull matcher med Skellefteå i allsvenskan, men inte fått så mycket speltid.

Det handlar om Mikael Pettersson, som nu gjorde sin sista (?) match med HHC. Nu väntar polisutbildning i Umeå och jag antar att klubbarna där uppe redan är ute med håven. Jag vet inte om han ens tänker sig en fortsatt hockeykarriär, men han borde vara attraktiv på spelarbörsen. Att fortsätta spela med HHC parallellt med skolan, utan att träna med laget, är otänkbart.

 

Över 200 matcher i HHC

Under sina sex säsonger i HHC-tröjan har Micke spelat över 200 tävlingsmatcher. Han har aldrig varit någon stor målskytt och är sällan rubrikernas man, men han har andra kvaliteter som en tränare älskar och som ett lag måste ha..

Egentligen skulle han inte hinna spela mot Visby innan flyttlasset gick, men Micke hittade en lösning. När backbristen blev till en ”kris” ställde han upp på samma sätt som han gjort under hela sin tid i HHC. Jag tillhör Mickes beundrarskara och önskar honom all lycka med utbildningen. Och eftersom han bara är 25 år så vet man aldrig…

 

Effektivt power play

Jag har tidigare berört vikten av att utnyttja sina chanser i power play. Det var inget undantag nu heller. Magnus Nilsson och Markus Persson stod för hela målskörden med två mål var (varav varsitt i power play).

Power play-spelet har så här lågt varit HHC:s starkaste vapen. 10 av 19 mål, alltså över 50 procent, har gjorts i numerärt överläge.  HHC:s första power play-uppställning fortsätter att leverera.

Av Allettans 142 mål hittills är 42 gjorda i numerära överlägen. Det är där det avgörs!

 

Hetaste forwardslinan

Jag vill också nämna något om den spetskompetens som jag berör i en tidigare krönika. Fredrik Sundins magiska klubba och Markus Perssons långa dragningar är tillsammans med Magnus Nilssons fysik och effektivitet seriens hetaste enhet. Magnus Nilssons första mål mot Visby var ett levande bevis på hur hockeymatcher avgörs idag. Det är ytterst små marginaler det handlar om, men där kvalitet ändå avgör till slut. När pucken dansade runt utanför stolpen och var på väg att hamna bakom målet var Magnus blixtsnabbt där med klubban och grävde in den mellan stolpen och målvaktens benskydd. Nio spelare av tio hade tagit pucken med sig i farten framåt och hamnat bakom målet. Magnus hade både styrka och tanke för att göra tvärtom.

Visby försvarade sig bra och stötte snabbt framåt när de vann pucken i egen zon. HHC hade svårt med den djupa diagonalpassningen som ofta nådde klubbladet på en Visby-forward på väg framåt. Men när både försvaret och Johan Larsson i målet åter höll koncentrationen och skärpan var HHC:s seger solklar. Men fyra (!!!) klockrena ramträffar visar att Visby mycket väl kunde ha gjort matchen betydligt tätare.

Annars var väl matchen Wings-Falun den som överraskade mest i den här omgången av Allettan. Efter att ha sett Wings här i Hudik trodde jag aldrig att Falun skulle klara av att vinna, allraminst på bortaplan. Resultatet visar väl om inte annat att den här serien kommer att tätas till och att det kommer att bli en kamp in i det sista om play off-platserna.

 

På läktaren

Lars Gösta Larsson

This is a mailto link 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 19:56 Skribent: Lars Gösta Larsson

Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065093350
Fax: 065099425
E-post: This is a mailto link