Hoppa till sidans innehåll

Måndag 21 november: Nyckelmatcher väntar


De senaste segrarna mot S/L i fredags och Tierp i söndags är naturligtvis lika välkomna som väntade, men man ska ha i minnet att bortamatcher alltid är vanskliga. Kanske inte mot S/L som just nu inte har ett lag som varken numerärt eller kvalitativt håller div-I-klass. Tierp däremot har ett lag som i goda stunder mycket väl kan hota de bästa i serien. 

Det var ju inte heller någon vattentät seger som våra spelare tog, men det visar verkligen på klass när man levererar precis när det behövs som bäst. När Tierp kvitterade till 3-3 bara drygt fem minuter före slutet såg det lite hotfullt ut. I ett sådant läge kan det väl gå lite hur som helst, men då går HHC:arna in och levererar matchens bästa byte. Tierp hamnade lite på hälarna och ”Boba” kunde gå in och ge HHC ledningen och segern. Skönt. 

Jag hoppades i min förra krönika på 9 poäng på de fem närmaste matcherna – nu tror jag att det kan bli bättre än så. Två riktiga nyckelmatcher väntar i form av Hedemora borta 25/11 och Enköping hemma 27/11, men först väntar Surahammar i Glysishallen nu på onsdag. 

Det blev bara 1-0 senast Surahammar gästade Hudik, så våra spelare är naturligtvis varnade och vet att de måste prestera på topp för att vinna. En seger nu jämnar naturligtvis vägen mot Allettan, men det vore förödande att tro att det är klart redan nu. 

Det kom 711 betalande senaste Surahammar var här, så nu siktar vi på bättre än så. Ta med dig en kompis, en vän, en släkting eller en granne, så att vi kan ge vårt lag ett riktigt stöd. 

Många som levererar 

Just nu är det många som levererar i HHC. Våra unga spelare har tagit ett stort steg framåt och den spetskompetens som Fredrik Sundins magiska klubba, Markus Perssons långa dragningar och läckra undanglidningar, tvillingarna Wernersson-Libäcks energi, Magnus Nilssons fysik och aggressivitet och Stefan Svanboms fältherreblick ger betyder naturligtvis mycket. Det är också glädjande att se Anders Danielssons rätta kapacitet. Fjolåret blev ju egentligen helt förstört på grund den höftskada som höll honom på läktaren större delen av säsongen.

Dessutom har vi nog seriens bästa penalty-killers i ”Boba” och Micke Pettersson. 

Intressanta motståndare 

Om vi ändå ska våga oss på att titta framåt så kan vi väl ändå spekulera i hur intressant Allettan kan bli. Det blir ju ett stort lyft bara att ”slippa” matcher mot Östersund, Kovland, Örnsköldsvik och Sollefteå (som just nu ligger över strecket i div.I B). För att inte tala om mardrömsresorna upp till Norrbotten. 

Om HHC tar sig till Allettan, vilket vi naturligtvis räknar med, så handlar det kanske istället om en resa till Gotland! 

 Visby/Roma är nämligen ett av de fyra lag som just nu håller Allettan-platserna i div.I D.

 Nyköping leder just nu serien på 42 poäng, närmast före Visby/Roma på 40, Åker/Strängnäs på 39 och Wings Arlanda på 36. Huddinge med 34 och Värmdö med 30 är de som närmast jagar platser ovanför strecket. 

En sak i taget 

För våra spelare gäller det nu förstås att ta en sak, eller rättare sagt en match, i taget. Varje seger mot lagen runt strecket innebär att stort steg mot Allettan och vi ser nu fram emot onsdagskvällen i Glysishallen. Våra ”vilda gäss” kommer förstås att både synas och höras och jag tror faktiskt att även spelarna på isen känner av stödet. En tyst, gles och likgiltig publik ger ingen extra energi. 

Jag förväntar mig att det blir ett stort stöd på onsdag. Och med tanke på den fina säsong som våra spelare bjudit på så tycker jag att de också har rätt att vänta sig det. 

Du som tycker dig se eller veta något som vi bör skriva om kan ta kontakt med mig i ishallen.

Jag är garanterat där på onsdag. Det är väl du också!!??

På läktaren:

Lars Gösta Larsson

Uppdaterad: 24 FEB 2014 12:55 Skribent: Lars Gösta Larsson

Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065093350
Fax: 065099425
E-post: This is a mailto link