Hoppa till sidans innehåll

Måndag 24 februari: Målsättningar är till för att överträffas


Signalen var tydlig. Den kom bara några minuter efter andra raka segermatchen mot ”spöket” Tierp i söndags. Siffrorna 8-2 lyste fortfarande på anslagstavlan, men i HHC:s tränarrum hade fokus redan flyttats. Där pratade tränartrojkan hellre om det som kommer än om det som varit. Och budskapet var lätt att förstå:

Målsättningar är till för att överträffas.

Att klubben pekar ut riktningen och sätter upp sportsliga mål är naturligtvis bra. Inte minst för den långsiktiga trovärdigheten inför sponsorer och publik. Men när väl målet är nått är det tränarnas – och spelarnas – sak att flytta fram positionerna. Och jag garanterar att ingen kommer att vara nöjd med säsongen om det skulle bli stopp till helgen.

Det har ingenting med realism att göra. Istället handlar det om ”vinnarskallar” som helt enkelt inte ser några stoppskyltar utan bara möjligheter. 

Några har jobbat hårt

Även om jag själv trodde att HHC skulle greja steget till play off 2 i två raka mot Tierp så kanske det till och med var nyttigt att förlora första matchen. Det blev en erfarenhet att ta med sig in i nästa rond.

Det var någonting som hände med laget efter den där besvärliga andra matchen. Nu visste alla att en trend var bruten och med den vetskapen i ryggen kunde spelarna gå in i tredje matchen med en trygghet i det egna spelet, som man inte såg mycket av i lördagsmatchen.

Tyvärr har ”Freddan” Johansson, Micke Mann och Fredrik Sundin inte fått chansen att matcha sitt lag för att spara kraft. På grund av alla skadorna har de tvingats gå ”all in” hela tiden genom AllEttan och första play off-ronden. Det sliter hårt på några spelare som får mycket tid på isen.

Jag vet att ”Freddan” och hans assisterande helst inte vill prata om skador eller uttala några önskemål om vem man helst ville möta i play off 2. Jag gillar den inställningen.

”Vi spelar med dom vi har och vi möter den vi får”.

Ungefär så. 

”Lillis” säsong är över

Nu blev det alltså Kristianstad och vi vet att några av nyckelspelarna inte kommer att delta. Det är bara de som kan spela som kan påverka resultatet, men håll med om att det känns lite snopet att så viktiga pjäser som ”Lillis” Eriksson, Johan Björklund och Linus Wernerson-Libäck är skadade nu när det borde vara som allra roligast.

Även om Linus får klartecken så har han inte tränat de senaste veckorna. När det gäller Johan Björklund är det knappast troligt och med ”Lillis” är det uteslutet.

Jag måste erkänna att jag blev riktigt rädd när ”Lillis” låg där orörlig på isen. Det var en otäck smäll han fick. Det kändes riktigt orättvist att Tierps-spelaren sedan spelade som vanligt dagen efter när Mathias låg nedbäddad i ett mörkt rum… 

Christer banar väg

När HHC lånade in Christer Andersson för att fylla ut en av luckorna så var det kanske många som förvånat undrade om han var rätt man. Nu vet vi annat.

Christer är ju inte den som i virvlande fart åker i åttor runt motståndarna eller behandlar pucken som om den vore en pålimmad del av klubban. Han gör istället jobbet som få andra vill göra och som blir allt viktigare i dagens hockey. Han är precis den spelartyp som HHC har saknat. Synd bara att han inte kommer att stanna här. Men det finns kanske andra som är intresserade… 

Kristianstad har rutin

Nu handlar det alltså om Kristianstad, ett av de lag som under senare år spelat flitigast i play off-spelet från div.1. Kristianstad kom visserligen den här gången ”bakvägen” till play off genom seger i fortsättningsserien, men laget missade AllEttan med ett enda mål!

Där har för övrigt Jonas Lindström spelat en säsong (2009-10) när han tillfälligt lämnade HHC. Jonas gjorde då 37 matcher i Kristianstads-tröjan och noterades för 10 mål och 13 assists. Även Robin Karlsson har ett förflutet i Kristianstad. 2010-11 gjorde han sju matcher där och sedan spelade han hela säsongen 2011-12 med 41 matcher för klubben innan han valde HHC som sin nästa klubb.

På torsdag är det bortamatch för HHC och sedan väntar retur hemma på lördag med eventuellt avgörande match i Hudik på söndag.

Hur var det nu; det där med målsättningar?

Jo de är till för att övervinnas! 

Lars Gösta Larsson

 

Uppdaterad: 24 FEB 2014 18:12 Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

 

Hudik Taxi

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065093350
Fax: 065099425
E-post: This is a mailto link