Hoppa till sidans innehåll

Måndag 5 december: Trygghet och koncentration


Trygghet och koncentration 

Det kändes ungefär som en vanlig dag på jobbet. Ett gediget hockeyarbete på vägen mot serieseger och Allettan. 5-0 trots att tre ordinarie forwards saknades är förstås ett nytt styrkebesked av HHC, som spände musklerna ungefär så mycket som det behövdes för att tippa omkull ett Ore, som hade mer att spela för och som egentligen borde ha varit mer taggat.

Först måste vi konstatera att HHC har en trogen stampublik som kommer till matcherna oavsett vilka motståndarna är. Det kom över 500 nu också och det är en siffra som visserligen drar ner snittet en aning, men som nästan alla andra lag i div.1 skulle glädja sig åt.

Att HHC kan spela hem en så solklar seger utan att direkt briljera handlar mycket om trygghet – både i spelet och med lagkamraterna. Några måste förstås sticka ut individuellt, men mycket bygger på det självförtroende som präglar laget just nu. Att några nyckelspelare saknas märks inte så mycket. De övriga vet att de har egen kapacitet som räcker och de unga spelarna går in och tar för sig. Jag tänker till exempel på Jesper Paepke, som nu fick göra sitt första mål. Snyggt jobbat!

 

”Dallas” bästa säsong i HHC

Apropå individuella prestationer så måste jag den här gången hylla Johan Dahlberg, som jag gav lite kritik när han drog på sig sin avstängning. ”Dallas” gör absolut sin bästa säsong i HHC-tröjan och när han spelar som mot Ore är han en tillgång för vilket lag som helst på den här nivån. Ett mål och två assists blev det nu. Vid det viktiga 3-0-målet skar ”Dallas” passning som en laser genom Ore-försvaret fram till Jesper Paepke. 15 mål och 12 assists har Dahlberg så här långt.

I slutet av matchen mot Ore fick han en ful ”tjuvsmäll” utanför spelet. ”Dallas” valde att fokusera på spelet istället för att ge igen, vilket nästan hade varit förståeligt – men bara nästan…

 Ore-spelaren hade egentligen gjort rätt för en snyting men belöningen kom när en av de assisterande domarna gick in och påkallade huvuddomarens uppmärksamhet och HHC fick numerärt överläge istället för att det blev en rutinmässig dubbelutvisning.

 

En kapten med pondus

När jag ändå är inne på individuella omdömen så är det härligt att se när ”kapten Svanbom” tar för sig och använder sin rappa skridskoteknik som nu. Helt rätt att utse honom till matchens lirare.

En annan som tog för sig mer än någonsin var Alexander Grundström. Han gjorde sin bästa match och var en bidragande orsak till att hens femma med Jonas Lindström och unge Nils Stillmark framför Danielsson och Westring for fram som skållheta småtroll i matchupptakten. Det blev ju inte sämre av att Alexander senare fick sätta slutpunkten med sitt 5-0-mål.

 

Intressanta motståndare

Nu börjar förstås arbetet med att försöka skaffa uppgifter om de kommande motståndarna i Allettan. Just nu är det Nyköping med 52 poäng, Visby/Roma 49, Wings Arlanda 45 och Åker/Strängnäs med 44 som ligger över strecket i div.1D. Närmast att hota är Huddinge på 43 poäng.

Wings har två svåra matcher (Nyköping b och Huddinge h) medan Åker/Strängnäs har ett lite humanare slutprogram med Järfälla borta och Vallentuna hemma. Huddinge har två svåra  bortamatcher (Visby/Roma och Wings).

Det ska bli intressant att se hur HHC står sig i den konkurrensen. Vi var ju lite osäkra på hur det skulle gå när HHC fick byta serie. Svaret har vi nu. Jag är inte så säker på att lagen söderut är så mycket bättre.

Det handlar väldigt mycket om attityd och att ha lite flyt i spelets små detaljer. I alla händelser så vill man nu bara att jul och nyår ska vara över och att Allettan ska börja!

 

Röster från läktaren

Sedan jag började med de här krönikorna har jag fått en hel del tips från läktarhåll. Nu senast en undran om inte ljudnivån på musiken skulle kunna lindras.

Mycket handlar nog om högtalarnas riktningsinställningar. Där jag sitter i hörnet upp mot serveringen hörs det knappast någonting medan det på övre ståplats upplevs som farligt högt. Kanske läge att kolla inställningarna?

Det har också kommit en undran om inte resultat-redovisningen från andra matcher skulle kunna bli effektivare och tydligare. Något att fundera på?

 

På läktaren:

Lars Gösta Larsson

This is a mailto link

Uppdaterad: 24 FEB 2014 12:52 Skribent: Lars Gösta Larsson

Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065093350
Fax: 065099425
E-post: This is a mailto link