Hoppa till sidans innehåll

Måndag 6 februari: Nu ska det avgöras!


Med sex poängs marginal till ”strecket” och tre matcher kvar så kan man med fog konstatera att chansen till play off är ganska stor för HHC. Den senaste tidens resultat har varit både bra och mindre bra för HHC:s del. Jag tänker då till exempel på att Åker senast lyckades vinna på straffar mot Hedemora och att Wings lyckades forcera in ett segermål mot Falun med bara en minut kvar att spela.

Som serien nu har utvecklats så tror jag ändå att en play off-plats är maximal utdelning för HHC och då gäller det i första hand att hålla Visby bakom sig. Och bästa sättet att göra det är ju att vinna de två närmaste hemmamatcherna mot Falun (onsdag) och Hedemora (15/2). Då är det klart oavsett vad Visby mäktar med i sin svåra serieavslutning med hemmamötena med först Wings och sedan Nyköping och avslutningen Falun borta. För att kunna hota HHC:s plats över strecket krävs att Visby vinner alla tre och det tror jag blir svårt. 

 

Har haft högre mål

Jag vet att HHC har haft ett lite högre mål än att ”bara” ta sig till play off, men med tanke på den senaste tidens ”skade-epidemi” så tycker jag ändå att vi får vara nöjda med det. Men tro absolut inte att det är klart redan. Det farligaste som kan hända är att en sådan känsla sprider sig bland spelarna. Då kan fallet bli kännbart – och hårt.

Med tanke på skadorna måste jag ändå säga att fyra poäng på de tre senaste svåra bortamatcherna är ett helt godkänt resultat. Det kunde ha varit ännu bättre om hela spelartruppen varit disponibel för Affe Nordh, som nu tvingats pussla och ändra för att åtminstone få ihop tre fungerande femmor. Vi såg i bortamatchen mot Visby senast hur viktigt det är att nyckelspelarna finns på isen och inte på läktaren.

 

Avgörande hockeyfester

Jag tror att det var en nyckelmatch för hela utvecklingen. En förlust där hade satt HHC i ett pressat läge där varje match nu hade hamnat i en ”måste-situation”. Nu finns det trots allt en marginal som innebär att HHC ändå kan spela ut och utnyttja sina bästa sidor istället för att ängsligt närma sig uppgifterna med överdriven respekt.

Respekten måste naturligtvis finnas där oavsett vilka motståndarna är, men det skulle ha blivit från ett helt annat utgångsläge. Nu förväntar vi oss istället två härliga hockeyfester i Glysishallen - och sedan en fortsättning i play off.

 

Starkt gjort av Marcus

Det är många som verkligen har tagit sitt ansvar i de senaste matcherna, men jag måste ändå nämna en och det är Marcus Dahlbom. Med tanke på att Johan Larsson har spelat nästan oavbrutet i Allettan – och gjort det bra – hade Marcus en mycket svår situation när han fick chansen. Han hade helt enkelt inte råd att misslyckas. Varken för sig själv eller för laget.

Nu visade han med eftertryck att HHC har två målvakter som håller måttet och det är viktigt, inte minst för det egna försvarsspelet. Om man kan lita på sin målvakt kan också försvarsspelet byggas på helt andra grunder än om sista utposten vacklar.

 

Satsning på ungdomar

Jag måste säga att det skulle vara skönt om det vore klart efter de två hemmatcherna som väntar så att HHC inte behöver ha någon press på sig inför avslutningen mot Nyköping borta. Det vill vi inte uppleva. Det räcker bra med det som varit av oro på grund av skadeläget. Jag måste erkänna att det har känts lite ”skakigt”.

Nu väntar alltså Falun och Hedemora i Glysishallen. Det ska för övrigt bli intressant att se vad den speciella ungdomssatsningen i matchen mot Hedemora kan ge. Kommer publiken att få en mer ungdomsliknande sammansättning? Det skulle vara trevligt. Och kanske kan det också innebära att ungdomarna även i fortsättningen kommer till hockeymatcherna i vår fina, lilla ishall.

Folk drar folk – låt oss hoppas att den tesen gäller även i fortsättningen!

 

På läktaren:

Lars Gösta Larsson

This is a mailto link

Uppdaterad: 24 FEB 2014 12:46 Skribent: Lars Gösta Larsson

Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065093350
Fax: 065099425
E-post: This is a mailto link