Hoppa till sidans innehåll

Onsdag 17 april: Många pusselbitar redan på plats


Med en målvakt, sju backar och nio forwards klara redan i mitten av april verkar det som om HHC ligger riktigt bra till inför nästa hockeysäsong. Att det dessutom är klart vem som ska leda laget gör inte saken sämre – och innebär en trygghet som jag tror att både spelare och ledare mår bra av. Nu vet alla färdriktningen. Signalen från klubben är tydlig.

Man kan ta missräkningar på många sätt. Det allra bästa är väl att försöka göra det bättre nästa gång. Det är ungefär den känslan man har just nu när HHC är på väg med ett nytt lagbygge och med en delvis ny organisation kring A-laget.

Ingen gör någon hemlighet av att den senaste säsongen delvis blev en besvikelse, även om man måste ha i minnet att laget faktiskt slogs om seriesegern i grundspelet och lätt tog sig vidare till allettan. Men sedan gick det snett. HHC var aldrig i närheten av play off-spel och det märktes tydligt att harmonin saknades och att många inte hittade sina roller i spelidén.

Men i samma stund som säsongen var slut började den nya när lagbyggarna med Anders Schmidt i sportchefsrollen placerade ut de första pusselbitarna.

 

En viktig grund

Det var också helt tydligt att klubbledningen verkligen ville ha en snabb lösning på tränarsidan, men utan att riskera att förhasta sig. Många spelare vill veta vem som ska leda laget innan de sätter sin namnteckning på kontraktet. Det är ingen hemlighet att det inom hockeyn finns en tendens att vänta ut motparten och att spelarna gärna vill se vilka de får som lagkompisar innan de bestämmer sig.

Därför var det viktigt att det nya lagbygget kom i gång snabbt. I det här sammanhanget var det naturligtvis lite av ett trumfkort att HHC hade börjat en ny resa på väg mot flerårskontrakt och att man åtminstone hade några spelare redan klara, däribland den kanske allra viktigaste.

Det är naturligtvis lite av en drömsits om man kan börja bygga ett lag kring en spelare som Magnus Nilsson. Det blir liksom ytterligare ett argument i förhandlingarna.

 

Robin en stark profil

Jag tror också att HHC började i rätt ände när man byggde bakifrån och fyllde på där det rådde brist – alltså på backsidan. Jag har ingen klar uppfattning om de nya backarnas kapacitet, men jag vet att Robin Karlsson är och kommer att vara en nyckelspelare. Jag har också förstått att Robin rent socialt är precis en sådan spelare som alla lag behöver för att hålla stämningen uppe.

När sedan Mathias Eriksson bestämde sig för att stanna kvar hemma och vi vet att det fortfarande finns utvecklingsmöjligheter hos Magnus Larsson, Thomas Astner och Robin Ståhl så tycker jag att det ser riktigt bra ut. Dessutom finns det plats för ytterligare någon back i truppen.

 

Magnus vägde tungt

Hur viktigt det var att Magnus Nilsson redan var kontrakterad visade sig ganska snart. Jag är övertygad om att kedjekompisarna Adam Seydlitz och Jonas Lindström vägde detta tungt i vågskålen när de hakade på – precis som ”Boba” Pettersson, som tydligen hade ett lockande anbud men som nu bestämde sig att stanna på hemmaplan. Mycket betydelsefullt för laget som här får behålla en del av sitt hjärta.

Med Pesämaa, Paepke och Åkerlund och dessutom nu också tvillingarna Wernerson-Libäck i truppen har nye tränaren Fredrik Johansson en god grund att börja jobba med. Apropå Fredrik så hade jag förmånen att få träffa honom på tu man hand nyligen och det var verkligen en positiv signal som han skickade ut. Det ska bli mycket spännande att få se vad han kan göra med det här laget där det naturligtvis ska in ytterligare några spelare innan bygget är klart.

Apropå ”nya” spelare så ryktas det att Fredrik Sundin tränar för fullt igen. Jag har ingen aning om vilka framtidsplaner Fredrik och hans familj har, men om hans rygg håller – och om han väljer att spela vidare i HHC – så har vi ju ett ”nyförvärv” av högsta klass där!

HHC hittar ingen bättre ute på spelarmarknaden – det vågar jag nästan garantera. Men, som sagt, det här är bara spekulationer från min sida. Jag har ingen aning om hans fysiska status när det gäller ryggen och har inte heller någon information om hur Fredrik ser på sin framtid inom hockeyn. Men drömma kan man väl få göra…

 Här hittar du hur lagbygget ser ut just nu.

Uppdaterad: 24 FEB 2014 12:43 Skribent: Lars Gösta Larsson

Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065093350
Fax: 065099425
E-post: This is a mailto link