Hoppa till sidans innehåll

Onsdag 31 oktober: Godkänt så här långt


Hudik Hockey har nu tagit en till synes fast plats ovanför allettan-strecket, något som är och måste vara en primär uppgift för årets lag. Jag vet att det på sina håll finns ambitioner att nå betydligt längre än så, men det kanske är klokt att ta ett steg i taget.

Det är små marginaler det handlar om och en ny långtidsskada på ”fel” spelare kan förändra läget totalt. Jag tänker då i första hand på den förmodade hjärnskakningen som kapten #55 Magnus Nilsson fick i matchen mot Borlänge. En tackling som många bedömare anser skulle ha gett en lång avstängning om den skett i elitserien. Men i division 1 finns inga tv-bilder att granska och då kommer man undan med 2 minuter i utvisningsbåset…

Med #49 Fredrik Sundin och #19 ”Boba” Pettersson borta har HHC inte råd med fler långtidsskador – och framförallt inte på en nyckelspelare som Magnus Nilsson. Då kan det här till och med sluta på fel sida om allettan-strecket.

 

Tunn spelartrupp

Rent sportsligt är väl resultatet så här långt godkänt, även om vi en tid kände oss lite oroade över spelet på hemmaplan. Årets lag har ändå en del att bevisa. Det finns kvaliteter men också detaljer som måste förbättras. Sergei Joukov och Erik Sjödin har en tunn trupp att jobba med och det begränsar naturligtvis också möjligheten att nå resultat.

Tänk er själva – en hel kedja borta och det är inte vilken kedja som helst utan en trio som var och en håller hög div.1-klass och till och med mycket mer än så.

Det var ju ändå tänkt att just Sundin och Nilsson, var och en på sitt håll, skulle bära det här laget offensivt. När det gäller ”Boba” handlar det om andra kvaliteter som laget absolut skulle ha nytta av. Kanske allra främst hans förmåga att trasa sönder motståndarnas power play.

Det sägs att operationen av ”Bobas” vrist har gått bra och att den lösa benbiten är borta. Nu måste svullnaden ner och så behövs det förstås en ansenlig portion träning också innan han kan vara tillbaka på isen.

 

Två femmor producerar

För #49 Fredrik Sundin ser det mörkare ut. Diskbrocket är efter behandling och rehab-träning bättre, men till spel är det en lång väg att vandra…

Sergei Joukov och Erik Sjödin försöker naturligtvis lägga så lite energi som möjligt på skadorna. De har inget val, det är bara att spela med dem som finns tillgängliga och utifrån det försöka rädda så många poäng som möjligt.

Det är inte oväntat de två första femmorna som producerar medan tredje linen får koncentrera sig på försvarsspelet och sedan föröka ta det som bjuds framåt. Det såg tungt ut i början, men i de senaste matcherna har tredjefemman tagit för sig på ett helt annat sätt och verkligen också bidragit till segrar och poäng. Orutinen gör att det här är ”närmare till misstag” – om ni förstår vad jag menar.

 

Ett stort steg

Vi har ju till exempel sett en ny HHC-talang tändas i form av #91 Elias Vesterlind. Han har kommit in med rapp skridskoåkning och snabba dragningar, men steget från juniortalang till färdig div.1-spelare är långt. Eller till att ersätta #55 Magnus Nilsson – glöm det!

Annars är det ju som väntat årets nya spelare och två duktiga målvakter som bär laget. Jag tänker till exempel på #27 Jonas Lönns tunga skott (10 mål och 4 assist), #2 Adam Palmbergs rörlighet och finurliga dragningar (6+14) och #24 Niklas Svensson som nu börjar hitta sin centerroll och så här långt bidragit med 7 mål och 8 assists.

#15 Adam Seydlitz har också börjat producera vid sidan av #10 Jonas Lindström. Seydlitz ligger på 4+10 och Lindström på 6+10. I den kedjan har ju också #55 Magnus Nilsson spelat och jobbat ihop 9+8.

Alla förstår vad det skulle betyda med en skadefri trupp och hur bredden och toppen skulle skärpas med alla på isen.

 

Här finns framtiden

Historien med Alf Nordhs avhopp som sportchef har i de flesta fall tagits emot på rätt sätt. Det handlar helt enkel om att hålla räkenskaperna på rätt sida om röda strecket. Kan HHC nu istället hitta en ideellt arbetade sportkommitté som tar över Affes roll så behöver det inte betyda så mycket för framtiden.

Apropå framtiden så måste jag berätta om något som värmde hockeyhjärtat. Jag gjorde ett nedslag på hockeyskolan under höstlovet. Där hade Andreas Arvidsson och hans medhjälpare 108 (ja ni läste rätt: etthundraåtta!!!) små knattar – och några flickor – i träning.

Där fanns framtidens HHC. Räkna med det!

 

Lars Gösta Larsson

Uppdaterad: 24 FEB 2014 12:44 Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

 

Hudik Taxi

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065093350
Fax: 065099425
E-post: This is a mailto link