Hoppa till sidans innehåll

Tisdag 15 november: Tio tuffa dagar som kan avgöra allt


Det kan tyckas märkligt och onödigt att just Lindlöven skulle spräcka den fina hemmasviten. I nästan alla andra lagsporter brukar klasskillnaden ge ett tydligare utslag. I det långa loppet är naturligtvis HHC ett bättre lag rakt igenom alla lagdelar, men när inte alla gör jobbet fullt ut så kan det gå så här.

Det muttrades en hel del på läktaren i söndags eftersom förlusten kändes så onödig. HHC vände matchen från ett svårt underläge till ledning och där trodde vi alla – liksom spelarna själva? – att saken var klar.

Men så enkelt är det inte i det här spelet. Det går inte att bara ”spela bort” en bit av matchen utan full insats från alla håll. Det verkade som om våra spelare gjorde det mesta alldeles för svårt och inte tog det fulla ansvaret tiden ut.

HHC har ofta svårt mot lag som ”packar ihop” runt linjerna och inte släpper till ytor i mittzonen. Där kör vi fast och får inte ner pucken i hotande lägen. Det blir mycket snurrande och vändande i hörnorna och alldeles för lite spel direkt mot mål. Många svåra passningar och individuella misstag gav Lindlöven de kontringar som laget hela tiden sökte och våra spelare gick i fällan.

Att HHC vid några tillfällen tyckte att tveksamma domslut påverkade matchen kan vi på läktaren hålla med om, men det är inget försvar. Det går inte att ta så stora ”utvisningsrisker” i anfallszonen som några av våra spelare ofta gör. Förr eller senare kommer utvisningarna – oavsett vem som dömer…

Fem heta matcher

Nu har laget några dagar på sig att smälta det här och sedan komma laddade till derbyt mot S/L på fredag kväll. Det är nu det ska avgöras. Även om HHC fortfarande leder serien, så ska vi inte ta Allettan för given. Det är bara 6 poäng (två förlustmatcher) ner till strecket. Det hade naturligtvis varit mycket enklare att nå dit via division 1B, men ingen av oss – varken ledare, spelare eller vi i publiken – skulle vilja byta tillbaka.

Matchen mot S/L är början till en period som kommer att bli både tuff och slitande. Det kommer att göra ont – räkna med det. Det handlar nämligen om fem matcher, vara tre på bortaplan, inom loppet av tio dagar!

Med S/L borta 18/11, Tierp borta 20/11, Surahammar hemma 23/11, Hedemora borta 25/11 och Enköping hemma 27/11 gäller det att ha en spelartrupp utan skador och sjukdomar. Det är ett nästan omänskligt program. Vågar vi hoppas på 9 poäng på den här spelperioden? Spelarna får gärna visa att jag har fel – och ta mer än så!

Bästa publiksnittet

Att HHC har det överlägset bästa publiksnittet är förstås glädjande. Med fullsatt läktare blir det en helt annan atmosfär runt matcherna. Det kom ”bara” 526 åskådare mot Lindlöven. En siffra som skulle göra alla andra lag i den här serien överlyckliga. HHC:s hemmasnitt efter 9 matcher ligger på 710.

Nästa hemmamatch hoppas vi på mer än så. Ta med dig en släkting, en vän, en arbetskamrat eller en granne till nästa match. Jag har testat och det har visat sig att de ofta kommer även nästa gång. Om 500 trogna tar med sig varsin vän, så blir det – ja, tänk själva…!

På läktaren:

Lars Gösta Larsson

Uppdaterad: 24 FEB 2014 12:56 Skribent: Lars Gösta Larsson

Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065093350
Fax: 065099425
E-post: This is a mailto link