Hoppa till sidans innehåll

Tisdag 29 november: Tufft program som kräver offer


10 dagar, fem segrar och 15 poäng. Och ny match redan på onsdag!

Det är sannerligen ett rent proffsprogram som våra röda iskrigare har just nu i div.1-spelet. Naturligtvis måste vi ge dom ett rejält överbetyg för den insatsen som leder raka vägen till Allettan efter jul.

Jag vågade inte tro på en så fin utdelning från de här fem matcherna och hade nog gett godkänt även om det stannat vid 9-10 poäng. Ett så här tätt spelprogram sliter oerhört hårt på spelartruppen. Många spelar vidare med lindrigare skador och riskerar då ännu mer. 

För många utvisningar

Mot Enköping försvann Magnus Nilsson i slutet av andra perioden med en befarad lindrigare hjärnskakning och dessutom riskerar förstås Johan Dahlberg en avstängning efter sitt onödiga matchstraff. Låt vara att Enköpings-spelaren överdrev effekten och fick domarna med sig, men det är onödigt att ta den risken. Vi får hoppas att Magnus snart är tillbaka. Det är bara att se till matchöppningen mot Enköping för att förstå hur mycket han betyder för laget just nu.

Överhuvudtaget satt vi på läktaren och irriterade oss över alla utvisningar som våra spelare drog på sig. Ett bättre lag än Enköping hade obarmhärtigt straffat HHC, som hade sju 2-minutersutvisningar, en på 5 minuter + matchstraff och en på 10 minuter. Det är alldeles för mycket och kommer inte att hålla i Allettan. 

Unga spelarna tar chansen

Affe Nordh kommer nu att få problem att få ihop tre femmor mot Borlänge på onsdag. När några av lagets karaktärsspelare är borta får Affe ge de unga spelarna nya chanser. Så här långt har de klarat sig riktigt bra, så vi kanske oroar oss i onödan.

I A-lagstruppen är det för övrigt 11 spelare som antingen är helt egna produkter eller som via grannklubbar gått den gymnasiala hockeylinjen under Affe Nordhs ledning. Förutom de två yngsta (93:orna Pontus Persson och Jesper Paepke) har Nordh utbildat och följt nio spelare hela vägen till A-laget. Kom sedan inte och påstå att HHC enbart har värvat sig till framgången.

Ur den första kullen kom till exempel ”Boba” Pettersson, Andreas Arvidsson och Mathias Eriksson – tre spelare som vi idag räknar som en grundplåt i laget liksom tvillingarna Wernerson-Libäck ur en senare årgång.

Att man sedan måste ta in spetskompetens är en annan sak. Och det har ju klubben lyckats rätt bra med i år. Ta bara en spelare som Fredrik Sundin – min nye favorit och den mest komplette ishockeyspelaren som någonsin spelat i Hudik-färger; och då räknar jag både HHC:s röda och Strands gul-svarta. 

Här formas framtiden

Apropå ungdomar och ungdomsarbete så har jag vid några tillfällen kollat in på den så kallade Tre Kronors hockeyskola där HHC:s allra yngsta från 7 år och neråt ”leker ishockey” en gång i veckan.

Det är en upplevelse att se hur de här knattarna (och några flickor) i full utrustning tar sin uppgift med stort allvar. Jag är imponerad över tränarnas pedagogik och tålamod och den tydlighet som hela träningen bygger på. Skridskoåkningen och tekniken ligger i fokus och själva spelet kommer i andra hand. Jag har egen erfarenhet av många års ungdomsarbete, men det här har gett mig ytterligare en dimension. Det är väl inte otroligt att vi i det här gänget på cirka 35 småttingar om sådär 10-12 år hittar grundplåten till den tidens A-lag.

Man ska dessutom ha i minnet att HHC driver ungdomslag i alla årgångar från U9 till J20. Klicka på ”Våra lag” överst på hemsidan så finns alla ungdomslagen på bild. En imponerande bredd och ett ungdomsarbete som uppenbarligen bär frukt. Just nu är bristen på träningstider det alla största problemet. En enklare B-hall är en dröm som vi måste försöka driva vidare för alla de här ungdomarnas skull.

 

DSC_4842

 Ishockeyn i Hudik är inte bara A-laget. HHC håller igång årgångslag från U9 upp till J20 och driver dessutom Tre Kronors hockeyskola för de allra yngsta varifrån den här bilden är hämtad. Här behöver man inte uppmana att ”hålla ihop lagdelarna”.

I den här åldern är det automatik med den saken.

 

På läktaren

Lars Gösta Larsson

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:26 Skribent: Lars Gösta Larsson

Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065093350
Fax: 065099425
E-post: This is a mailto link