Hoppa till sidans innehåll

Tisdag 8 december: Laddat för hockeyfester!


Smaka på det här: Södertälje, Troja/Ljungby, Västervik, Vimmerby, Huddinge, Visby, Kallinge/Ronneby…

Där har ni lagen som nu ska gästa stekheta Glysishallen för att spela om poäng i AllEttan. Och ser man till säsongens publiksiffror så finns det alla möjligheter att det ska bli några riktigt sköna hockeyfester. När en ”betydelselös” match mot Väsby lockar 677 åskådare, så kan man ju bara drömma om hur det ska snurra i vändkorsen om HHC kan blanda sig i kampen om Play Off-platserna.

Det finns en trogen hockeypublik i Hudiksvall, men självklart krävs det förstås också att HHC:s ”röda armé” levererar ute på banan för att marginalåskådarna ska komma. Men så länge chansen finns att gå till Play Off tror jag på riktigt fina publiksiffror. 

HHC:s möjligheter att slåss om Play Off-platserna bygger ändå troligen på att spelarna håller sig hela och friska. Just nu finns det en del frågetecken. Jag tänker då på #49 Magnus Nilsson, #71 Johan Björklund, #64 Pontus Wernerson-Libäck, #21 Dallas Jackson och #1 Johan Kallio.

Om AllEttan skulle börja den här veckan så skulle ingen (!) av dem kunna spela. Och då är det förstås helt andra förutsättningar som gäller. Nu är det tack och lov några veckor kvar till premiären (28/12), men det skulle förvåna om inte HHC är ute och sonderar marknaden redan nu.

Aktuellt med ”korttids-vikarier”?

Jag har ingen insyn i om det finns eventuella planer på att ta in någon eller några spelare, och jag vet att många undrar över hur det här går till och vad det kostar. Kort sagt så finns det vid den här tiden på säsongen en del spelare vars kontrakt går ut, ofta beroende på hur det gått för deras klubbar i form av till exempel missade slutspel eller att det finns krav på egna besparingar.

Att en klubb som har många skadade spelare går ut och söker vikarier är inte märkvärdigare än att vilket företag som helst gör det. Kan man inte jobba (eller spela) så är man sjukskriven och måste ersättas. Jag vet till exempel att HHC:s sportansvariga jobbar med en budget som måste hållas. Inom ramen för den kan då lönekostnader (eller kalla det vad man vill) flyttas över till spelare med korttidskontrakt.

I dag är spelarna i HockeyEttan anställda på hel- eller deltid och klubbarna är deras arbetsgivare. Och utan personal kan företaget inte producera. Visserligen kan man välja att gå på sparlåga och bara plocka in juniorer, men det är inte alltid rättvist varken mot dem eller publiken. Man ska också komma ihåg att det knappast finns så många spetsspelare lediga utan i så fall handlar det mer om att bredda truppen. Men med Jarmo Jokila och Patrik Karlkvist i färskt minne så har HHC tidigare lyckats bra på den punkten, så varför inte…?

AllEttan blir en häftig utmaning

Apropå juniorer så har några av HHC:s största talanger verkligen fått chansen nu – och gjort det riktigt bra. Jag tänker på #19 Emil Broed, #26 Emil Johansson, # 13 Elias Frisk, #17 Ted Åström och nu senast #5 Anton Hammargård som gått in helt utan respekt och tagit för sig, speciellt framåt. Att de ibland hamnar under press i egen zon är en mognadsfråga. Det här är HHC:s framtid och ett sparkapital som måste vårdas.

Det första steget i trestegsraketen (Grundserien, AllEttan och Play Off) har klarats. Det har hackat lite ibland och vi har varit oroliga. Men laget och spelarna har alltid kommit tillbaka direkt och levererat. Det där är också något som är viktigt att ha med sig in i AllEttan, som i mina ögon är den bästa serie som HHC någonsin spelat i. Det handlar om några av landets högst rankade div.1-lag som nu kommer på besök.Alla experter rankar dessutom den södra gruppen som den klart bästa och dessutom finns ju Södertälje som överlägsna seriesegrare från den egna serien. Det här blir naturligtvis en häftig utmaning för HHC.

Vad det handlar om är att ha minst tre lag bakom sig när dubbelserien är spelad. Det låter tufft. Jag tror att minst två av dessa måste komma från den egna serien och att därmed ett av söderlagen också måste besegras.Som hälsing, om än inte infödd sådan, säger jag bara: Huga, huga…Men nu kör vi. Och det ska bli riktigt härligt!

Uppdaterad: 07 DEC 2015 15:18 Skribent: Lars Gösta Larsson

Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065093350
Fax: 065099425
E-post: This is a mailto link