Hoppa till sidans innehåll

Torsdag 12 januari: Som en halv seger


En vunnen poäng – eller två förlorade? Det är svårt att välja när det gäller onsdagskvällens hemmamatch mot Wings Arlanda i Glysishallen. Med tanke på att HHC aldrig hade ledningen i matchen och två gånger (0-2 och 3-5) låg under med två mål så känns 5-5 efter ordinarie matchtid ändå som en halv seger.

 

Jag förstår HHC:arnas besvikelse att de inte avgjorde matchen i förlängningen då spelet permanentades i Wings försvarszon ända fram tills dess en märklig interference-utvisning av Pontus Wernerson-Libäck tog bort den chansen. Då hade HHC på tre och en halv minut gjort 8-0 i skott och då pucken flera gånger studsade några centimeter fel.

 

Bjudningar gav uppförsbacke

Mot ett så bra lag som Wings – det bästa som gästat Glysishallen den här säsongen – går det naturligtvis inte att bjuda in till ett sådant gästabud som HHC nu gjorde. Det är sällan man ser så tydliga resultat av egna misstag. Wings utnyttjade effektivt både felpass och riskfyllda dribblingar och därmed blev det också en uppförsbacke som HHC ändå hanterade på ett beundransvärt sätt.

 

Det är lätt att vika ner sig när misstagen blir så tydliga, men det finns tåga och moral i årets HHC – absolut! Om det sedan kan ge en plats bland de fyra som får spela play off är förstås svårt att säga redan nu.

 

Rena målfesten

Wings hade betydligt lättare än HHC att ta sig ur egen zon. Wings förstapassningar och spelvändningar skapade ofta direkt ett övertag och ett hotande läge medan HHC:s  uppspel påfallande ofta fastnade på forecheckande ”Wingar”. Och som dessutom resulterade i tunga baklängesmål.

 

Det var ju en närmast galen Hawaii-hockey som spelades upp i andra perioden med fem mål på lika många minuter och då bjudningarna avlöste varandra. Och det var inte bara HHC som dukade upp för målfesten, det gjordes misstag från den andra sidan också. Jag tror helt enkelt att spelarna blev offer för tempot. Det gick lite för fort ibland och hjärnan hängde inte riktigt med i handlingen.

 

Stark lagmoral

Spelarna vet naturligtvis själva att det här inte duger, så därför föredrar jag att fokusera på det positiva. Det fanns en hel del av den varan också – det får vi inte glömma bort. Jag tänker då i första hand på moralen och viljan som var ytterst nära att vända matchen till HHC:s fördel. Det blev ju också ytterligare en portion fysik i och med Johan Dahlbergs återkomst efter fem matcher på läktaren. Nu kunde Affe Nordh pussla lite med lagdelarna under matchens gång och det bidrog också till att HHC kunde stiga framåt i banan efter sin time out vid ställningen 3-5. Då kändes det kört och det märktes också av kommentarerna på läktarplats att hoppet började ebba ut.

 

När Andreas Arvidsson tog några skär framåt och drämde (ja, just ”drämde”!!!) in 4-5 och sedan Pontus Wernerson-Libäck i numerärt underläge satte sitt andra mål för kvällen till 5-5 när brorsan Linus satt utvisad kändes det verkligen som en rättvis utveckling.

 

Stark start av Wings

Att Wings blir ett av de fyra lag som spelar vidare efter allettan är jag övertygad om. Det var ett bra lag med bredd i spelartruppen och med två starka nyförvärv på forwardssidan i form av Andreas Dahlström och Patric Gozzi, närmast från Almtuna. Med 9 av 12 poäng, efter tre av fyra matcher på bortaplan och med poäng borta mot både Nyköping och HHC har Wings verkligen satt sig i respekt.

 

Å andra sidan har HHC också 9 poäng så det finns väl ingen anledning att se annat än ljust på fortsättningen. Och på söndag är det dags igen i Glysishallen mot Visby – redan kl 12 på dagen! Då gäller det att vakna på rätt sida, HHC!

 

Avslutningsvis konstaterar jag - med både glädje och förvåning - att den här krönikan ”sprider sig”, om nu uttrycket tillåts. Jag hänvisade senast till en rad sajter där div.1-hockeyn berörs. Nu har jag i ett mejl från Stockholm Hockey League ombetts att också berätta om deras hemsida www.shlhockey.se.

Och nu är det gjort.

 

På läktaren:

Lars Gösta Larsson

This is a mailto link

Uppdaterad: 24 FEB 2014 12:48 Skribent: Lars Gösta Larsson

Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065093350
Fax: 065099425
E-post: This is a mailto link