Hoppa till sidans innehåll

Torsdag 17 april: Statushöjning för hela hockeyettan


Med fyra div.1-serier istället för fem och med bara två AllEttor som avslutning på seriespelet kommer div.1-hockeyn definitivt att få en statushöjning. Det är alla inblandade övertygade om.

Samtidigt kommer det att krävas mer för att nå en plats i AllEttan. För HHC:s del handlar det om spel i en helt ny 12-lagsserie (Div.1 Östra) där det till exempel blir många resor till Stockholms-området istället för till Dalarna och Västmanland.

Vad det kommer att innebära rent sportsligt är svårt att säga, men av tradition brukar lagen från huvudstadsområdet hålla en förhållandevis hög klass. Det brukar ofta handla om unga och välutbildade spelare som jagar spelarkontrakt uppåt. Nackdelen kan möjligen vara att lagen från Stockholm inte brukar spela inför speciellt välbesatta läktare och att det då också kan påverka bortalagens inspiration, men i gengäld blir förstås hemmamatchen mot till exempel Hammarby en riktig höjdare.

Sju av lagen i div.1 Östra kommer från Stockholm eller dess närområde och HHC blir det nordligaste laget i sin div.1-grupp. Gränsen mellan Norra och Östra serierna dras nämligen mellan Hudik och Sundsvall.

Det här innebär att HHC redan i grundserien nu stöter på lag som man tidigare mött i AllEttan, till exempel Wings, Huddinge, Åker/Strängnäs och Visby.

En annan nyhet till nästa säsong är att de fyra första lagen i HHC:s serie får sina motståndare i AllEttan från den norra serien. Det skulle i så fall innebära resor som då kan variera alltifrån Sundsvall till Kiruna! Och vad sägs då om en möjlig match mellan till exempel Kiruna och Visby…?

De 12 lagen i div.1 Östra är Hudiksvall, Hammarby, Enköping, Haninge, Huddinge, Vallentuna, Tierp, Visby/Roma, Värmdö, Väsby, Wings Arlanda och Åker/Strängnäs.

- Vi vet ju att det är några riktigt bra lag i den här serien. Vi har ju provat på till exempel Huddinge, Visby, Wings och Åker tidigare, så vi vet att det blir svåra matcher, säger HHC-tränaren Fredrik Johansson, som tycker att det ska bli en kul utmaning i den nya Hockey-ettan.

- Det blir en rolig serie och nya lag att möta och det tror jag är positivt både för oss och för publiken och det handlar absolut om en statushöjning för vid.1-hockeyn.

Fredrik Johansson understryker att Stockholms-lagen kanske inte alltid har så breda spelartrupper, men att det ofta finns spetskompetens i lagen.

- Jag tycker att det här känns bra. Vissa lag får resa lite längre än tidigare, men det får man tåla om man ska vara med på den här nivån. Och om vi kan gå vidare till AllEttan så blir det ju nya lag även där, menar HHC-tränaren, som tillsammans med klubbens sportansvariga nu bygger den nya spelartruppen. Det är många ”bollar i luften” just nu (om man nu kan säga så om hockey), men det gäller att hitta rätt.

Att det sedan finns en viss otålighet – och många rykten – i supportergruppen hör bara till bilden. Det visar bara att det finns ett stort engagemang.

 Text: Lars Gösta Larsson   

Uppdaterad: 22 APR 2014 09:12 Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

 

Hudik Taxi

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065093350
Fax: 065099425
E-post: This is a mailto link