Hoppa till sidans innehåll

Torsdag 19 januari: Välkomna till ”Heta Hudik”


Efter den klara segern mot Hedemora har förstås möjligheten att nå play off-spelet ökat avsevärt för HHC. Och nu är det match igen redan på fredagskvällen i Glysishallen då den av många tippade serieettan Nyköping kommer på besök. Att det då är gratis entré bidrar säkert till att öka publiksiffran, och det vore väl märkligt om det inte blir upp emot – och kanske över – tusen åskådare.

Jag skulle tro att HHC har skickat en tydlig signal ner till Nyköping, men jag är inte helt säker på att det är någon fördel för HHC att spela så här heta matcher på hemmaplan. Normalt borde det vara så med tanke på att det brukar komma en och annan ”hemmautvisning”, men i HHC:s fall har det visat sig att spelet på bortaplan ofta är mer disciplinerat och tätt.

Hemmamatcherna tenderar ibland att bli lite ”tuta och kör” när spelarna känner att vi på läktaren ställer krav.

 

Nyköping obesegrat

Med tanke på tabellen och HHC:s målfest mot Hedemora, så kan vi nog ändå säga ”Välkomna till Heta Hudik”. Men vi ska ha i minnet att Nyköping är seriens enda obesegrade lag. Själv håller jag Nyköping som favorit till seriesegern och direktplatsen i play off 3, men jag hoppas naturligtvis att HHC:arna slår mig på fingrarna där. Vi ska komma ihåg att även den bästa tvåan i Allettan går samma väg – och det duger också bra.

 

Märklig ”lottning”

En ”läktarvän” har mycket riktigt påpekat att HHC har den på pappret svåraste ”lottningen” med fyra av de sex sista matcherna på bortaplan. Till råga på allt är det bortamatcher mot i tur och ordning Åker, Wings, Visby och Nyköping – alltså alla fyra lagen från D-serien!

Det kunde väl kanske ha undvikits, men serielottningen i Allettan påverkas mycket av andra tidigare inbokade evenemang i ishallarna, bland annat i här Hudik. Man har förstås också tagit hänsyn till Visby, som har det krångligaste reseläget med sina transporter från och till fastlandet.

Från 29 januari till 3 februari, alltså inom loppet av en vecka ska HHC spela tre raka bortamatcher mot Åker, Wings och Visby. Om det blir en fördel eller en nackdel att ha spelat hemmamatcherna först mot de här lagen återstår att se.

 

Viktigaste veckan

Det är i alla händelser en vecka som kommer att avgöra allt. Tre tunga bortamatcher sliter hårt och när det är spel i stort sett varannan dags så finns det inte heller tid att läka småskavanker – än mindre svårare skador. Dessutom tillkommer tröttande resor. Det gäller att klara sig utan skador under en så intensiv matchperiod, då det inte heller ges mycket utrymme för träning och rehabilitering.

Just nu haltar tabellen och det kommer den att göra även efter fredagskvällens två matcher.  Det är naturligtvis bäst om man kan hålla ihop spelomgångarna, men ibland är det omöjligt mot bakgrund av de hänsyn som seriemakarna måste ta. 

 

På läktaren:

Lars Gösta Larsson

This is a mailto link

Uppdaterad: 24 FEB 2014 12:47 Skribent: Lars Gösta Larsson

Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065093350
Fax: 065099425
E-post: This is a mailto link