Hoppa till sidans innehåll

Torsdag 24 november: ”Boba” i ovanlig huvudroll


”Boba” i ovanlig huvudroll

Egentligen var det inte tänkt att det skulle bli någon hockeykrönika nu utan först efter matchen mot Enköping på söndag. Redan efter den första perioden mot Surahammar hade jag ändrat mig! 

Den perioden var bland det allra bästa vi sett ett HHC-lag göra. Att det blev mer krampaktigt på isen och på läktarplats en hel del oro innan saken var klar är en annan sak. 

Vi blev alla lite förvånade över hur Affe Nordh hade plockat ihop femmorna. Det var inte mycket vi kände igen från de senaste matcherna. Visserligen var Linus Wernerson-Libäck skadad, men det krävde ju inte helt nya formationer rakt av. 

Ingen gick och köpte korv

Det var inte alla som hade satt sig tillrätta på läktaren innan första pucken satt i nätet bakom Surahammars målvakt.

Johan Dahlberg vann pucken i en aggressiv attack, tittade upp och levererade passningen in framför mål där Magnus Nilssons direktskott gav 1-0 efter 40 sekunder. Ett mål som andades klass rakt igenom. Och mer skulle det bli. 

När kedjan med Fredrik Sundin, Markus Persson och ”Boba” Pettersson hade gjort sina två första byten var det ingen som trängde sig fram för att köpa korv mitt under matchen.

Att tre så skilda spelartyper kan bilda en så effektiv enhet är så typiskt för ishockeyn. Den här gången kom fyra av de sex målen från den formationen. 

”Boba” är en av de spelare som offrar sig allra mest för laget, inte minst i boxplay, och därför är det förstås roligt att han får göra tre mål och för tredje matchen i rad kommer med i målprotokollet. När Sundin och Persson snurrade som mest skar de som heta knivar genom ett smörpaket. 

Starka karaktärsspelare

Inget annat lag i den här serien är så vältränat och har så tydliga karaktärspelare som HHC. Jag har vid några tillfällen sett HHC träna. Det är imponerande. Tempot i träningen är enormt uppskruvat och allt följer ett givet schema som alla kan. Gör ett besök på en HHC-träning någon gång, så kommer ni att förstå vad jag menar. Åtminstone om det är en period där matcherna inte ligger för tätt. 

Det är naturligtvis ingen tillfällighet att det är serieledning och att det just nu verkar som om HHC har ett järngrepp om platsen i Allettan. Men det är just där som – den enda – faran finns. Med full koncentration genom hela matcherna kommer HHC naturligtvis att ta de poäng som behövs. Jag har inte räknat på alla möjliga scenarion, men det måste gå riktigt snett om fyra lag ska kunna ta sig förbi under de sex omgångar som återstår fram till jul. Lagen närmast bakom ska ju mötas inbördes också så alla kan inte ta fullt på de sju matcher som återstår av grundserien. 

Alla kan se hockey i Hudik

För många av lagen i den här serien skulle 502 åskådare vara helt okej, men eftersom det ligger klart under HHC:s genomsnitt så är det förvånande lite i ett läge där laget mest bara vinner och håller serieledningen i omgång efter omgång. Kan verkligen Champions League på tv vara en så svår konkurrent? 

Om det finns några bra idéer på hur HHC ska kunna höja publiksiffran ytterligare så förmedlar jag gärna koncepten i den här spalten. 

En sak som av personliga skäl ligger mig varmt om hjärtat är tillgängligheten för rörelsehindrade. HHC och Hudiks ishall är ett föredöme med den övervakade handikapparkeringen, med sin hiss och med den så kallade ”handikappbalkongen” på andra våningen. Där var det för övrigt fullsatt mot Surahammar! 

Av det stekheta programmet med fem matcher på tio dagar återstår nu bortamatchen mot Hedemora och hemmamatchen mot Enköping på söndag. Själv hade jag ju hoppats på 9 poäng på dessa fem matcher. Det är redan 9 så jag sätter mig gärna vid skampålen om det blir två segrar till. Bara så att spelarna vet… 

 

På läktaren:

Lars Gösta Larsson

Uppdaterad: 24 FEB 2014 12:54 Skribent: Lars Gösta Larsson

Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065093350
Fax: 065099425
E-post: This is a mailto link