Hoppa till sidans innehåll

Torsdag 26 januari: Snett in – snett ut


Det har hänt förr och det hände igen. Att komma lite snett in i en match - att vara någon decimeter fel och någon tiondels sekund för sen med kropp, skridskor eller klubba - kan bli helt avgörande för hela matchen. Det går inte att bryta mönstret och hela matchen blir en enda lång uppförsbacke.

Det var vad HHC råkade ut för i hemmamötet med Borlänge, som bara tackade och tog emot av det smörgåsbord av misstag som hemmalaget dukade upp. Min bänkgranne på läktaren beskrev HHC:s spel som ”vänta-och-se-hockey” och det var en beskrivning som stämde väl in på det som hände där ute på isen.

 

Ineffektivt spel

HHC vann skotten i alla tre perioderna (totalt 42-30) men det var inte den känslan man hade under matchen. Istället var det förstås så att Borlänges spel var både rakare, snabbare och mer effektivt än HHC:s ständiga snurrande med korta överlämningar och ”duttande” med pucken i sarghörnen utan att vinna någon is eller att komma in på mål.

Hemmaspelarna gav sig ofta ut på enmansuppdrag som för det mesta bara rann ut i intet eller fastnade på den offensiva blålinjen där Borlänge stängde till och inte släppte till några ytor. Det här var helt enkelt inte HHC:s dag och det muttrades flitigt på läktaren där kraven på en seger naturligtvis har ökat i takt med framgångarna så här långt i Allettan.

De gånger som HHC verkligen tryckte fast pucken i anfallszonen blev det också farligt, men avslutningarna blev tama eller togs från fel position.

 

Marginalerna emot

Hemmaspelarna kom aldrig riktigt över de 0-2 som Borlänge fick när HHC-utvisningarna haglade tätt i början av matchen.

När HHC som bäst behövde samla ihop sig och ta hand om spelet kunde Borlänge istället bara hålla ifrån sig och få hela andra perioden att bara rinna ut minut för minut. I tredje perioden blev det bättre, men då var inte marginalerna med hemmalaget i några viktiga situationer. Bland annat när ett till synes regelrätt mål inte godkändes och kunde ha gett reducering i ett tidigare skede än som det blev nu.

Jag tror inte att jag tidigare i någon krönika varit så kritisk mot HHC:s spel. Men det fanns verkligen anledning att bli besviken den här gången. Det var alldeles för många som inte alls kom upp till den nivå som Affe Nordh har rätt att kräva. Visst kan man peka på skadorna med Anders Danielsson, Johannes Westring och Pontus Persson långtidsskadade och nu också Magnus Nilsson och Nils Stillmark borta, liksom saknaden efter Micke Pettersson, men det räcker inte som förklaring. Dessutom har ju några av dem redan ersatts av spelare som meritmässigt borde räcka. Men det är klart att en spelare som Magnus Nilsson kan göra skillnad och vi får hoppas att han snart är på isen igen.

 

Tuff resperiod

Det här var verkligen det sämsta som kunde hända inför den tuffa period som nu väntar med tre raka bortamatcher (Åker, Wings och Visby) på en vecka. Om jag ska vara ärlig, och sett mot vad HHC nu presterade, så kan vi nog glömma tankarna på serieseger. Nu handlar det nog snarare om att ta vad som går för att hålla undan och ta en plats bland de fyra.

Jag tror att det blir nog så svårt.

 

På läktaren:

Lars Gösta Larsson

This is a mailto link

Uppdaterad: 24 FEB 2014 12:46 Skribent: Lars Gösta Larsson

Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065093350
Fax: 065099425
E-post: This is a mailto link