Hoppa till sidans innehåll

Torsdag 9 februari: Årets ”kortaste” match


Tre läckra mål - varav åtminstone ett var hockeygodis på hög nivå - och så var det i princip slut på matchen efter mindre än 9 minuters spel. Det var på sitt sätt årets ”kortaste” match där den befarade dramatiken uteblev genom HHC:s resoluta sätt att ta tag i taktpinnen. Någon daladans såg vi aldrig, men däremot en hälsingehambo där HHC:s förstaline hade komponerat nya turer som Falun inte hängde med på.

Onsdagskvällens hemmamatch började med ett heltaggat HHC som rätt och slätt körde över sina motståndare medan slutet av matchen mest bara var irritation och smutsigt spel. Men då var matchen sedan länge avgjord och de 10 utvisningarna (varav 6 för HHC) i tredje perioden kändes både onödiga och tråkiga eftersom det nästan aldrig var spel 5 mot 5.

Att nästan alla utvisningarna kom för roughing eller slashing talar sitt eget tydliga språk om stämningen på isen. En del av irritationen vände sig mot domaren Tony Carlsson som kanske hade en lägre nivå än vad spelarna var vana vid, men som i mitt tycke ändå försökte döma efter regelboken.

 

Årets läckraste mål

Hockeygodiset jag i första hand tänker på är HHC:s 2-0 där Magnus Nilsson jobbade loss pucken i hörnan och hittade luckan bland skridskor och klubbor med passningen till Fredrik Sundin som hade smugit in bakom Faluns målbur. Direktpassningen därifrån till Markus Persson bar en assistkungs kännemärke. Jag klassar det enväldigt som årets HHC-mål.

Då hade först tvillingarna Wernerson och ”Boba” Pettersson redan i sitt första byte gjort 1-0 med ett gammalt klassiskt klapp-klapp-spel med vändningar och snabba överlämningar.

När sedan Magnus Nilsson gjorde 3-0 var det hela över.

De två målen (Johan Dahlberg och Jonas Lindström) i andra perioden var mer frukten av att Falun var stukat och ofokuserat än att HHC spelade bra.

Hela HHC:s förstakedja finns efter 12 matcher bland de tio främsta i poängligan. Markus Persson toppar med 25 poäng (15 mål och 10 assists). Fredrik Sundin ligger trea med 19 poäng (3-16) och Magnus Nilsson, som bara spelat 10 matcher, är på 9:e plats med sina 14 poäng (8-6).

 

Bäst för skadeläget

Tre viktiga poäng för HHC var det allra bästa med matchen och nu ligger play-off bara runt hörnet. Det kan vara klart redan på fredag (10/2) när Visby tar emot Wings. Frågan är nu bara vilket som är bäst för HHC; att den egna play off-platsen bärgas genom seger för Wings eller att chansen till andraplats i tabellen finns kvar om Visby vinner.

Jag håller på det förstnämna även om jag vet att det finns högre målsättning bland spelarna. Men med tanke på skadeläget i HHC-truppen så vore det nog bra att få den saken klar redan nu så att man sedan kan koncentrera sig på kvalitetsträning och rehabilitering.

Nu fick Magnus Nilsson på nytt lämna matchen nästan direkt efter att han i hög grad bidragit till att avgöra den. Det är naturligtvis inte bra och han behöver säkert tiden fram till play off – om det ens räcker.

Däremot är det glädjande att Johannes Westring är på väg tillbaka, men han behöver säkert mer träningstid för att nå full kapacitet. Nu fanns han i alla fall med på laguppställningen.

Det blir nu en hel veckas ”andhämtning” innan nästa match, mot Hedemora i Glysishallen. Det är en match som HHC tillsammans med matchsponsorn vill ska gå i ungdomens tecken, men det betyder förstås inte att vi ”gubbar” ska stanna hemma. Jag tyckte att det fanns ett stort ungdomligt inslag bland de 659 i publiken redan nu. Det tyder på att propagandan bland gymnasieungdomarna har nått fram.

 

På läktaren:

Lars Gösta Larsson

This is a mailto link

Uppdaterad: 24 FEB 2014 12:46 Skribent: Lars Gösta Larsson

Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065093350
Fax: 065099425
E-post: This is a mailto link