Hoppa till sidans innehåll

Fredag 21 december: "AllEttan inget för amatörer"


Spelordningen för AllEttan är fastställd. Och här kommer ett tips så gott som något. Se till att inte boka in något annat – i alla fall inte under andra halvan av januari.

AllEttan kommer att avgöras i rasande fart med 18 spelomgångar på åtta veckor där HHC bland annat har fyra hemmamatcher inom loppet av åtta dagar mellan 9/1 och 16/1. Dessutom ska laget resa med buss över 560 mil (!) – trots att det blir dubbla bortamatcher lördag och söndag vid några tillfällen för att minska resekostnaderna. Vem var det som sa att HockeyEttan är en serie för amatörspelare?

AllEttan blir den här säsongen något av det hetaste som ishockeyn i Hudiksvall någonsin har upplevt. När spelordningen fastställdes försökte man naturligtvis i största möjliga mån ta hänsyn till resorna, men jag är inte så säker på att vi kommer att få en sportslig rättvisa.

Viktigt med breda trupper
När det blir så här tätt mellan matcherna – samtidigt som resorna sliter, inte minst på det mentala planet – kommer skador och sjukdomar att bli förödande för resultatet. Det finns ingen tid för behandling och läkning av skador eller för rehab-träning. Minsta lilla skada, eller förkylning, kan snabbt förvandlas till en mardröm och innebära att en spelare (eller flera…) missar 3-4 matcher.

Med tanke på den skadehistorik som HHC hade i slutet av grundserien blir man faktiskt orolig bara vid blotta tanken på en förkylningsepidemi i laget. Från spelartruppen kan vi meddela att både #1 Magnus Åkerlund och #15 Adam Seydlitz är tillbaka i träning och att #20 Henrik Marklund räknar med spel i AllEttan-premiären då också #82 Isak Stenlund-Ädelgran är redo för come back.

Många av lagen i AllEttan har ju också förstärkt och breddat sina trupper just därför att skadorna kan få så stor betydelse med ett så här hektiskt spelschema. Men det återkommer vi till.

Inledning med back-to-back
Det börjar alltså redan nu den 28 december med hemmamatch mot Östersund och två dagar senare blir det retur på bortaplan. Det här är en back-to-back-metod som även tidigare har använts i AllEttan, men som också negativt påverkar möjligheten att lägga en ”normal” spelordning.

Efter bortamatchen mot Väsby (2/1) kommer HHC sedan att spela fyra raka hemmamatcher mot Piteå (9/1), Borlänge (12/1), Köping (13/1) och Väsby (16/1). Det kan väl tyckas som ett märkligt upplägg av en serie, men som bygger på att lagen ska ha möjlighet att möta två lag (lördag-söndag) under en och samma resa.

Med tanke på de begränsade sponsorintäkter – och dåliga publiksiffror – som flera av lagen i HockeyEttan måste leva med så är det kanske trots allt viktigast att de ”överlever” och kan fortsätta sin verksamhet.

Vid tre tillfällen kommer HHC att spela tre matcher på fem dagar (onsdag, lördag, söndag) och två gånger blir det två bortamatcher under samma resa (Kalix 19/1 och Boden 20/1) samt Borlänge (2/2) och Köping (3/2).

Klubbarna rustar för AllEttan
Att klubbarna nu rustar för att bredda sina trupper är förståeligt. Men man kan ju bara hoppas att det över hela linjen sker inom budget-ramarna. Något som HHC:s sportchef Pär Langer för sin del också varit noga med att poängtera. Det finns spelare ute på ”marknaden” som säkert skulle kunna göra skillnad. Men då kostar det. Och då skulle det säkert också handla om heltidsproffs, som de flesta av lagen i HockeyEttan knappast har råd med.

Det går som vanligt inför AllEttan rykten om aktuella övergångar. I många fall är det just bara rykten, men visst har det också rustats på sina håll.

Piteå har tagit in Felix Dahlroth, back på lån från Skellefteå. Östersund får tillbaka backen Erik Näslund efter 96 matcher (och 44 poäng) i Nybro och Huddinge har plockat över Emil Jacobsson, back, från Hammarby.

Borlänge presenterar ett starkt nyförvärv när forwarden Adam Byström-Johansson återvänder från Troja/Ljungby. Adam spelade sista delen av förra säsongen i Borlänge där han då gjorde 23 poäng på 26 matcher. Samtidigt sägs det att Timrå har kallat hem Christoffer Jansson, som på 20 matcher i dalaklubben har gjort 25 poäng (10+15) och det blir naturligtvis kännbart för seriesegrarna i västra gruppen.

Enköping har förlorat Simon Cederborg-Nilsson, 28-årig forward, som av familjeskäl har flyttat hem till Boden och då dyker han väl förmodligen upp i laguppställningen där. Boden har ju sedan ett par matcher tillbaka också en av HockeyEttans mest meriterade spelare i form av Per Ledin (717 matcher i SHL). Väsby sägs ha tappat Lubomir Fetkovic till den polska ligan.

Det rör alltså på sig hos AllEttan-lagen där HHC har tagit in backen Erik Flood (bilden) och även räknar med att komplettera med ytterligare en forward (i skrivande stund ännu inte klart).

Och därmed vill jag bara önska alla hockeyvänner en riktigt God Jul och så ses vi den 28 december i Glysishallen.

Uppdaterad: 29 NOV 2018 20:44 Skribent: Lars Gösta Larsson

 

HHC_Sidobanner-300x80_FB
 
 
LIGASPONSORER
Best Western
 

 HUVUDPARTNERS

bauer
hs
monitor-logo-erp-grad (2)
 
 

OFFICIELL MEDIAPARTNER

HT
 
 

GULDPARTNERS

 

Hudik Taxi

Namnlöst

 Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065093350
Fax: 065099425
E-post: This is a mailto link

Se all info