Hoppa till sidans innehåll

Lördag 10 december: Dags att sikta mot nästa mål


Ta laget till AllEttan! Det var uppdraget som HHC:s nya tränarduo Lars Lövblom och Lennart Ahlström fick ta med sig som ett grundläggande mål inför säsongen. 

Nu – när det återstår två matcher av grundserien – är saken redan klar. Men tro inte för en sekund att alla är nöjda med det. Nu dyker istället nästa mål upp som en skönt stigande sol över horisonten. Och först ska matcherna mot Hammarby borta och Valbo hemma klaras av. 

När Hudik Hockey inför den här säsongen byggde om hela sin sportsliga organisation, där laget stegvis ska flytta fram sina positioner, började det blåsa nya vindar genom hela föreningen. I dag arbetar de sportsligt ansvariga närmare varandra och därmed blir det också större delaktighet kring både målsättningar och resultat. 

Det är en spännande resa som Hudik Hockey är inne på. I dag vet ingen var slutstationen ligger och inte heller om man når ända dit. Men det viktiga är att det nu finns en röd tråd genom hela organisationen – alltifrån A-laget, via juniorlagen och ända ner till ungdomsverksamheten. 

Unga gardet levererade

Det kändes spännande redan under sensommaren när de unga talangerna började ansluta till träningarna. Men jag måste i ärlighetens namn erkänna att jag då tyckte att några av dem såg lite ”tunna” ut. 

I dag vet jag bättre. Man behöver inte vara formad som ett timglas, det finns andra kvaliteter som kan vara lika värdefulla – vilket de också har visat. Jag tänker då närmast på Oscar Bergkvist – med 13 mål så här långt – och energiknippen som Fredrik Blom Martin Naenfeldt. Anton Åman började starkt, men åkte på en otäck smäll och fick sedan vänta på en ny chans. Och som han tog den! 

Men en sak måste vi ha klart för oss. Det här hade aldrig gått utan den spetskompetens som ”återvändaren” Lars Lundin och finländarna Joonas Koskinen, Joonas Sammalmaa och Markus Västilä tillförde. 

Och naturligtvis inte heller utan de redan etablerade ”hemmaspelarna” som jag kanske orättvist har förbigått här, men jag tror att de vet sitt värde och ändå vet vad jag menar. Flera av dem har, och kommer även fortsättningsvis, att ha bärande roller under den fortsatta resan mot nästa mål.

Därmed är vi inne på det som kommer närmast – alltså AllEttan. 

Nu blickar vi mot norr

Den här gången är det dags att än en gång blicka norrut. Nu är det den seriens fem bästa som HHC ska möta. 

Om vi börjar med den egna serien, så är det tre lag (Huddinge, Visby och HHC) som är helt klara. Haninge är riktigt nära och kan avgöra på söndag hemma mot Sollentuna. Men om Sollentuna vinner den matchen så bränner det till rejält i kampen om de två återstående platserna eftersom Sollentuna lär ha tre säkra poäng att hämta mot Tumba i slutronden. Då kan det gå ut över antingen Haninge eller Väsby. 

Jag räknar ändå med att Väsby (med Tumba borta och Visby hemma) stannar kvar över strecket och att Haninge, Hammarby och Sollentuna får göra upp om den sista platsen till AllEttan. 

Kalix jagar toppkvintetten

I norra serien är det bara en fråga som väntar på svar. Och det är om Kalix ska kunna nypa en plats. Här är Piteå och Asplöven (genom sin fina målskillnad) klara. Men sedan kan allting hända och just nu, när det här skrivs, är faktiskt inte ens Sundsvall på helt säker mark.

Det blir nog ändå svårt för Kalix att ta sig över strecket via Asplöven borta och Piteå hemma.

Hoppet står till att Örnsköldsvik har en svår avslutning med Sundsvall hemma och Östersund borta och kan kamma noll. I så fall finns chansen för Kalix. 

Tipset är ändå att Piteå, Asplöven, Sundsvall, Östersund och Örnsköldsvik blir kvintetten från norr. 

Och apropå det så pågår redan arbetet med att pussla ihop ett spelprogram för AllEttan Norra, där man måste ta hänsyn till de långa resorna och till främst Visbys möjligheter att ta sig till och från fastlandet. 

I dag ser det faktiskt ut som om HHC skulle få inleda med två raka matcher, hemma och borta, mot Sundsvall innan nyår. 

I mina ögon är det en skräcköppning. Eller vad säger laget? En häftig möjlighet kanske…

Uppdaterad: 09 DEC 2016 22:19 Skribent: Lars Gösta Larsson

Postadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065093350
Fax: 065099425
E-post: This is a mailto link