Hoppa till sidans innehåll

J18 kvar i Elit!

20 MAR 2016 22:25
Efter en dramatisk match så står det klart att J18 stannar kvar i Elit!
Detta efter seger med 2-0 mot Avesta.
Skotten: 47-15
  • Skapad: 20 MAR 2016 22:25

Det enda som gällde för båda lagen i matchen var att vinna för att stanna kvar i J18 Elit. Hudik kom ut till en storpublik (324) och kanske var det därför laget spelade som de gjorde i den första perioden. För Hudik kom ut som kor på grönbete och lämnade inte Avestas zon många gånger. Det enda som saknades var målen som Avestas storspelande målvakt satte stopp för. Det dröjde enda till 16.43 innan nätet rasslade till. Då #77 Nils Tofilovski spelade fram #22 Timothy Holmström som kom med bra fart och sedan vek in framför målvakten som kunde stoppa den, men sedan kom #49 Anton Hammargård och tryckte in ledningsmålet. Oerhört viktigt för Hudik att äntligen få hål på Avesta efter en mycket bra förstaperiod. Skotten slutade hela 27-4. 

Men när alla trodde att Hudik skulle ta hem det här ganska enkelt så kom man ut som ett helt annat lag i den andra perioden. Visserligen kanske Avesta steppade upp också men farten gick ner från Hudik och matchen blev allt jämnare. Men inget mål i den andra perioden, där skotten slutade 9-5.

I den tredje perioden skulle det avgöras och det märktes på båda lagen. Båda två kämpade som aldrig förr och Hudik började ju längre perioden gick spela mer och mer på resultatet. Efter att #30 Måns Swärdh lyckas stoppa några riktigt farliga lägen kunde tillslut #49 Anton Hammargård sätta dit 2-0 i öppen kasse efter att #9 Linus Karlsson jobbat till sig pucken. Avesta hade strax därinnan haft en puck i stolpen och missat öppet mål. Så lite är det som avgör i ishockey. Glädjen och lättnaden som kom efter det målet och efter slutsignalen går inte att beskriva. Att få avsluta denna turbulenta säsong på detta vis var det enda jag önskade. J18 har kämpat på otroligt bra och var så värda att få stanna kvar i Elit. 

Tränare Jimmy Anderström pustar ut och berättar sina tankar efter matchen.

- Naturligtvis en stor lättnas, för killarna och framförallt för klubben. Det här var målet innan säsongen, att klara oss kvar. Det lyckades vi med, och det är många som ska ha en stor eloge för det. Framförallt spelarna som trots en säsong fylld av nederlag kämpar till sista signalen och får belöning för det. 

- Matchen som sådan var ju klart till vår fördel första 20. Utan deras storspelande målvakt hade det nog kunnat stått mer än 1-0 efter första. Det jämnades ut något i andra men känns ändå som att det var lite till vår fördel. Sista perioden är ju ett krik där de chansar mot slutet och trycker ner oss. Vi har lite flyt sista tre minutrarna, täcker ett sista skott och avgör i tom kasse.

- Naturligtvis stolt över killarna, att de tar sig samman och vinner idag. Varenda en har stor del i det här. Hoppas verkligen grabbarna känner glädje och stolthet, det är de värda!

Till sist vill jag tillsammans med Göran Wahlberg (Som skrivit de flesta J18-referat) tacka J18 och alla som stöttat J18 denna säsong, grymt bra jobbat!

Skribent: Mathias Berglund
E-post: This is a mailto linkPostadress:
Hudiksvalls HC - Ishockey
Promenaden
82433 Hudiksvall

Besöksadress:
Promenaden
82433 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065093350
Fax: 065099425
E-post: kansliet@hudikhockey...