Hoppa till sidans innehåll

Seniorer och juniorer i Lycksele

19 FEB 2020 22:55
Volkswagen cup och Scandic cup:
Säsongens tredje cuphelg gick av stapeln i Lycksele helgen som var. Tidigare har seniorerna varit i Idre och Falun och juniorerna i Östersund och även de i Falun.
  • Uppdaterad: 19 FEB 2020 22:55

För seniorerna stod tre cuptävlingar på programmet och hela helgen kördes som en minitour, där sista dagen avslutades med jaktstart baserat på de två tidigare tävlingsdagarnas resultat. Först ut på fredagen var sprint i fri stil, bitande kyla gjorde att starten blev framskjuten en timme. Någon som verkade trivas både i kylan och på hemmaplan var Marcus Fredriksson som för första gången denna säsong tog sig vidare till kvartsfinal i sällskap av Fredrik Jonsson. Oscar Olsson och Jacob åkte också starkt och hamnade precis utanför kvartsfinalerna på 31:a respektive 33:e plats. Sprintade gjorde även  Oscar Årebäck, Adam Westman, Victor Olsson och Emil Sångberg.

Klubbens samtliga tre juniorer (Ludvig Jonsson, Wille Långberg och Alexander Danneskog) var på plats och även de startade helgen med sprint i fri stil på fredagen.

Lördagen bjöd på strålande väder lika som resultaten var strålande när 15 km i fristil kördes av seniorerna. De som har koll på statistiken kan säkert svara på när det hände sist, men det var definitivt inte igår som vi hade tre stycken seniorherrar topp 10 i samma lopp! Marcus fortsatte trivas på hemmaplan och åkte in på en stark 9:e plats och Jacob Nystedt gjorde säsongens hittills bästa lopp genom att glida in 10 sekunder bakom Marcus på en fin 10:e plats. Victor Olsson plats 25Oscar Olsson 36, Oscar Årebäck 50, Adam Westman 77 och Emil Sångberg 80. Den som ändå imponerade mest var Fredrik som knep andraplatsen endast 4 sekunder från vist, hans första pallplats efter sex tuffa år med sjukdomar och motgångar. Så himla roligt! Det var en mäktig syn att på prisutdelningen se tre HIFare på scen av de tio pristagare.

På lördagen körde juniorerna JVM-test på 30 km i fristil, sex varv på en riktigt tuff bana med monsterbackar som bjöd på rikligt med mjölksyra. Grymt kämpat av våra juniorer med tuff konkurrens i klassen H 17-20. William Poromaa tog hem segern,  Ludvig åkte in på plats 66 tätt följd av Wille plats 68 och Alexander 77 av 106 startande, 92 fullföljde.

 

På söndagen vaknade vallagänget till det mest utmanande skidföret av dem alla – nollgradigt och tätt fallande nysnö. 15 km klassisk jaktstart stod på programmet och det kunde snabbt konstateras att ruggskidor var det som skulle fungera för dagen. Efter tidigare väl genomförda lopp fick Fredrik dra på sig den gula ledarvästen i Volkswagen cup och starta 3 sekunder före IFK Moras Jonas Eriksson. Taktiken var att tillsammans med Jonas hålla ett högt tempo men då Jonas inte hade skidorna för dagen fick Fredrik åka lite drygt ett varv själv. Snart blev det en klunga på fem man i täten som följdes åt hela vägen in mot mål. Vid den sista backen in mot stadion fick Gilberto Panisi från Falun Borlänge och HIFs Fredrik en liten lucka till övriga gruppen in mot upploppet. Det blev ett rafflande avgörande och tyvärr för Fredriks del räckte inte spurten hela vägen fram. Men otroligt starkt med en andraplats i minitouren och om utvecklingskurvan fortsätter i den här takten dröjer det nog inte längre innan det blir en vinst. Även om loppet kördes som en jaktstart räknades också dagens individuella resultat och där var en annan HIFare klart starkast för dagen. Med endast 0,4 sekunder ifrån en tredjeplats imponerade Jacob återigen med ett nytt personbästa genom sin fjärdeplats!

Ingen vila för juniorerna, på söndagen var det dax för 10 km klassisk stil i Scandic cup. Mycket fina insatser trotts stavbrott, fall och missöde med ett chip. Wille åkte in på plats 23, Ludvig 44 och Alexander 58.

Det juniorerna har näst på tur nu är JSM i Åsarna under vecka 11.
Under vecka 16 är det sedan avslutande Cupfinaler för seniorer och juniorer i Bruksvallarna

Vi önskar även stor lycka till inför ungdomarnas kommande Folksam Cup i Järpen 29 feb-2 mars.

 

 Skribent: Sofie Jonsson och Fredrica Jonsson

 

Skribent: Fredrica Jonsson
Epost: Adressen Gömd
Länk till HIF på Facebook
Länk till HIF köp och sälj på Facebook

Länk till HIF på Instagram

Hudiksvall - Skidstadion

monitor
 Systemair
 Iggesund
 sparbank
       nonamesport
 
 Råsjö2

 

 Hälsingeschakts logo

 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls IF
Box 1023
82411 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info