Hoppa till sidans innehåll

Aktuellt


Hjälp till att påverka! Trafikverket vill ha dina synpunkter igen innan 18 mars på vilken korridor som ska användas för att dra dubbelspår genom Hudiksvall.

Ridklubben vill ha korridor väst där tågen kommer att gå nära E4 och stationsläget kommer på den västra sidan av Hudiksvall. Vid de övriga förslagen kommer korridorerna att gå för nära ridklubben och vi måste då flytta.

HÄR hittar du länken till "synpunkter och yttrande"

Hudiksvalls Rid och Ponnyklubb är en av Gävleborgs Läns största ridskolor. Vi förfogar över 12,2 ha idag och har nio byggnader, utebanor, dränerade vinter hagar och betesmarker. Vi har 470 uppsittningar varje vecka varav 75 % är under 21 år. 98 % är flickor!  Ridklubben är Hudiksvalls största fritidsgård där många flickor tillbringar många timmar förutom när de utövar sin idrott. Barn och unga behöver utifrån artikel 2 i Barnkonventionen krävs det ett biloberoende för att barn ska ha samma möjligheter som vuxna att ta sig till mötesplatser. Det gäller även för flickor! Nu ligger anläggningen nära bostadsområden och det är lätt för barn och unga att ta sig hit. Enligt barnkonventionen har barn rätt till fritid och social trygghet, det får de här.

Uppdaterad: 12 SEP 2018 20:03 Skribent: Åse Li Sterner

Ridklubbens swishnummer 123 0182899
Bankgiro 654-4423

 

sponsorhuset logga 2
Handla här från kända nätbutiker och stöd HRPK


 

 

Våra samarbetspartner

 
Iggesund_Holmen_CMYK kopiera

 


 

 

 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls Rid o PK - Ridsport
Östanbräcksvägen 67
82493 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065094677
E-post: This is a mailto link