Hoppa till sidans innehåll

Informationssbrev!


v.33 
Nu är utbyggnaden av ridskolestallet i full gång. Det beräknas vara klart i slutet på september. Då ska alla hästar få en box.
Ny häst har kommit i sommar. Minnie 8 år gammal ca 152 i mkh. Hon är  jättesnäll och lite åt det pigga håller. Hon är inte så mycket sklad så som vanligt ridr vi henne ett tag innan hon kommer att börja gå lektion.
Formula är mkt bättre i sitt ben och har fått börj askritta med ryttare. Kommer nog att ta någon månad  till innan hon kommar att kunna gå på lektioner. 

V 22
Mulle och Harry har börjat gå lektioner och fungerar jättebra. Milton och Kelly är under igångsättning. Formula är mycket bättre och får kanske gå ut i hage om ett tag.
Du kommer väl i håg att anmäla till höstens lektioner innan den 12 juni.

V 19
Kelly är behandlad och ska vila i tre veckor innan återbesök til veterinären. Gemma har åkt hem till förgående ägare igen. Hon passade inte som lektionshäst! Milton ska på återbesök igen och vi hoppas att han får börja ridas lite smått efter det. Musse känns jättefin men ska ridas ut i skogen och få bättre kondition samt att Åse rider för att videutveckla honom innan det blir dags för lektion. Harry har haft lite problem med tänderna men vi hoppas det ska rätta tills sig snart så han kan komma igång på lektionerna.

V 16
Tyvärr har Formula gjort sig illa i ett ben och kommer att vara stående i flera veckor. Vi hoppas hon kan komma igång till sommaren igen.
Abbe kommer nu att flytta till sitt nya hem i utestalllet! Vi kommer under ett tag använda han på några lektioner i veckan. 

V 15
På påsklovet blir det PÅSK KUL i samarbete med Hudiksvalls Kommun. 
Tisdag, onsdag och torsdag mellan klockan 13-15.30 pysslar vi med hästarna och även rider. Gå in på Nyheter så kan du anmäla där!
Kelley har varit till tandläkaren idag och hade hakar längst in i munnen. Hon ska vila ett tag och sedan ska Carro rida på henne innan hon får börja gå lektion igen.
Milton har varit till veterinären och är nu behandlad och ska vila först i 14 dagar sedan ska han tillbaka för kontroll igen. Tar ett bra tag innan han får gå lektion igen!

Harry har börjat gå någon/några lektioner i veckan nu. Han har skött sig jättebra. 

V 14
Nu har även Juliette flyttat tills sitt nya hem. Rapport från Trocadero att allt är bra och att han trivs i Trogsta.
Tyvärr är Kelly, Milton och Gemma inte riktigt fräscha utan ska in till veterinären nästa tisdag för kontroll.
Abbe kommer snart att säljas. Han kommer att så kvar på anläggningen.

V 13
 Nu är det dags för Juliette att flytta ifrån oss. Hon åker på söndag till Bispgården där hon blir hobbyhäst. Gå ut i skogen och gå lite på banan ibland. Vi tror att hon kommer att trivas jättebra med det. 
Calle och Fomula är friska igen efter sina sårskador.
Både Gemma och Harry ska nu börja gå någon lektion i veckan.

V 11
Trocadero har stått ett tag då han har problem med sina hovar. Vi har nu bestämt att han ska få bli pensionär! Han kommer att flytta till Forsa och bli sällskapshäst åt Elsa Norgrens tävlingshäst. Vi tror att han kommer att trivas jättebra med det.
Calle blev sparkad i hagen för 2 veckor sedan och har vilat sen dess,. Han är bra nu men har tyvärr lite svullnader i halsen after alla sprutor! Han är snart tillbaka i lektion igen. Formula har också blivt sparkad i hagen och vilar!

V.8
Nu har Gemma kommit. Det kommer att ta ett tag innan hon får vara  med på lektion. Hon står i utestallet nu för hon fick inte plats i ridskolestallet.
Både Lionel och Trocadero har tyvärr problem med sina hovar så dom vilar. Hovslagaren ska sko dom med special sulor och då hoppas vi det blir bättre.
Ny regel för ökad säkerhet är att alla som hämtar eller släpper häst i hage och är under 18 år ska ha hjälm på sig!

V.7
Ny ponny på gång! Ska besiktas i slutet på veckan!
10-årigt sto imp Irland 140,0. Väldigt snäll och trevlig. Lite åt det pigga hållet.
Kommer naturligtvis inte att gå lektion direkt utan rids av oss i början.

 

V.6
Nu har "Harry" kommit. Han är 6 år och ca 163 cm hög. Han är mkt snäll och trevlig men han behöver skolas lite av oss ridlärare ett tag innan han får gå lektion.
Juliette ska vila ett tag då hon är behandlad av veterinär. Trocadero ska på kliniken till veckan för att kolla hovarna som han har problem med. 
Du har väl sett att det går att hyra häst i påsk. Gå in på hemsidan och anmäl intresse.

 V.2
Nu är vårterminen igång igen! US har nyss haft sin årliga Trettondagsshow: Som vanligt blev det en succe!
Vad som händer mer på ridskolan i vår hittar du i Terminsplanen. Vi kommer att ha  8 tävlingsdagar i vår i både hoppning och dressyr.
Alla hästar är pigga efter jullovet. Ibiza har börjat gå några lektioner i veckan.
Det är hunduställning den 25 jan där onsdag steg 3 har fått funktionärsuppgift.

v.42
Cavallo har stått ett tag för en spark på bogen. Han ser bra ut nu så vi ska börja rida igång honom igen.
Dags att anmäla till Johhan Starks Ridskolecup. Första omgången är den 9 november. Kom ihåg att du måste anmäla senast söndag den 3 november.
US har Spökkväll den 2 november. Anmälan på listor i entrén i ridshuset.
ledarutbildnigen är igång med 12 intresserade ungdomar i åldern 11-15 år. JätteKul att så många ville vara med.
Lördag den 26 oktober kommer Ubbe Nordström hit och har kurs med hantering från marken. Mycket intressant att följa från läktaren.

V.48
Trocadero är öm i sulorna så ha har fått gips på båda fram och får tyvärr inte gå ut i hagen eftersom det är så blött så gipset luckras upp då.
Tirona är lite öm i kotan vänster fram så hon får vila ett tag.
Vi letar efter en ny lektionshäst en D-ponny eller en liten stor häst.Hoppas vi hittar något passande snart. 

Kom ihåg att göra ändringar inför vårterminen innan den 13 december.

Uppdaterad: 16 OKT 2018 12:30 Skribent: Åse Li Sterner
Epost: Adressen Gömd

Ridklubbens swishnummer 123 0182899
Bankgiro 654-4423

 

sponsorhuset logga 2
Handla här från kända nätbutiker och stöd HRPK


 

 

Våra samarbetspartner

 
Iggesund_Holmen_CMYK kopiera

 


 

 

 

 

 

Postadress:
Hudiksvalls Rid o PK - Ridsport
Östanbräcksvägen 67
82493 Hudiksvall

Kontakt:
Tel: 065094677
E-post: This is a mailto link