Hoppa till sidans innehåll

Semifinaler i ponnycupen

27 MAJ 2019 15:06
Söndagen den 26 maj reds två rafflande jämna semifinaler i ponnycupen i hoppning mot Vallentuna. En hemmamatch och en bortamatch.
  • Uppdaterad: 27 MAJ 2019 15:06

Efter lite pyssel fick Hufvudsta och Vallentuna ihop planeringen så att de kunde genomföra semifinalerna i ponnycupen. Det blev en heldag med ponnycup söndagen den 26 maj. Två semifinalmatcher, med ett tight tidsschema.

Hemmamatchen

Hemmamatchen genomförde våra fina ponnysar och duktiga ryttare som vanligt med bravur, och nollade allihop! Wera-Lee och Tamino knep silvret och Saga fick en Vallentuna-rosett för bästa ritt. Tamino fick med sig en bom på hinder nummer fem med Vallentunas ryttare. Så Hufvudstas lag åkte till Vallentuna med en seger i bagaget.

Bortamatchen

Vallentunas alla ryttare red sin omgång hemma med noll fel. Saga var först ut på Kaspian och råkade få med sig en bom på hinder nummer 3. Resten av våra ryttare red felfritt och fantastiskt fint på Vallentunas ponnier. Leah och Diesel tog hem silvret och Valentina på fuxen Trocadero fick rosett för finaste ritt.

Resultatet

Så, en vinst var för vardera lag när båda matcherna var avslutade. Vad händer nu? Jo, fem personer gick in i ett rum och räknade på idealtider, det vill säga vilket lag som hade flest ryttare som låg närmast idealtiden. Spänningen var hög! När allt var sammanräknat visade sig att Vallentuna hade flest ryttare närmast idealtiden. Så efter många fina ritter och mycket spänning stod det klart att det blir Vallentuna som åker till finalen den 1 juni.

Vi hoppas dock på att tredjeplatsen och bronsmedaljerna tillfaller Hufvudsta. Bronset går till det lag som har minst felbelastning i grundomgångarna. Och våra ryttare har ridit fint och felfritt i de flesta matcherna, så nu håller vi alla tummar för ett brons.

Tack för denna säsong!

Tack till alla fantastiska föräldrar för att ni är med och fixar, stöttar och hejar. Utan er hade det inte blivit lika bra. Tack även till den fantastiska hejarklacken (utöver laget). Till semifinalen hhejade till exempel Ellen, Nora, Joseph och Erica lite extra.

Skribent: Marie Nyholm

 

Fokus för styrelsen just nu:

  • Trygghetsarbete
  • Ridhusgruppen

Har du frågor kan du kontakta oss: This is a mailto link

100925_lektion_clinic

 

 

 

 

 

 

Är du intresserad av att börja
rida hos oss på Hufvudsta Ridskola ?

Läs mer här

 

Kolla in våra snygga klubbkläder!

Säker med häst

Med fokus på hästen
Läs säkerhetsanvisningarna för svensk ridsport

Postadress:
Hufvudsta RK - Ridsport
Hufvudsta Gård
17173 Solna

Kontakt:
Tel: +468831234
E-post: This is a mailto link

Se all info


Logo Kentaur magasin

 

Logo back 2 use

 

 

 

Banner Hööks grå

 


Logo Agria