Hoppa till sidans innehåll

Skärpa restriktioner inom idrott - detta gäller hos oss

23 DEC 2020 10:39
För att kunna bibehålla vår verksamhet öppen på ett säkert sätt gäller nya restriktioner. Vänligen ta del av hela dokumentet så vi tillsammans kan hålla i, hålla ut och hålla avstånd.
  • Uppdaterad: 23 DEC 2020 10:39

 

Den 18 december meddelade Regeringen skärpta restriktioner – all verksamhet inom stat, kommuner och regioner bör stängas omedelbart till och med den 24 januari, 2021. Det gäller "all verksamhet som inte är nödvändig", så som badhus, museer och idrottshallar. Med anledning av detta vill vi uppdatera er om läget för verksamheten på Hufvudsta Ridklubb och Hufvudsta Ridskola.

Ridskolan har i dialog med Solna stad gått igenom hur verksamheten kan fortsätta på ett smittsäkert sätt. De omfattande begränsningarna och restriktioner som upprättats på ridskolan möter kraven för att verksamheten ska kunna fortsätta som den gör.

Inom vårt idrottsutövande måste vi alltid ta hästens välfärd i beaktande. Hästarnas välfärd är central i vår verksamhet – de måste motioneras och skötas om varje dag. Verksamheten är nödvändig för deras välfärd. Staden förstår svårigheten med att stänga ned ridskoleverksamheten men är angelägna om att vi begränsar den så mycket som möjligt för att inte behöva stänga ned.

Vi gör allt vad vi kan för att möta de anpassningar som krävs för en smittsäker idrott. Just nu arbetar ridskolan intensivt med lektionsplaneringen inför våren och ser över eventuella anpassningar i verksamheten.

Vid uppstarten av vårterminen i januari genomför vi ytterligare justeringar för ridverksamheten. Begränsningarna syftar till att ytterligare minska antal personer som vistas på ridanläggningen och därmed minska risken för smittspridning. From 2 januari gäller följande;

  • From 2 januari tom 31 januari får inga lektioner överlåtas/säljas till annan elev, endast avbokningar tas emot. Tiden för igenridning begränsas ej utan gäller terminen ut, dock alltid i mån av plats. De ändringar/byten som meddelats före den 23 dec kvarstår.
  • Ingen igenridning erbjuds under perioden 2 januari tom 31 januari.
  • Externa besökare får ej vistas på ridanläggningen.
  • Inga medföljare. Medföljande föräldrar och vänner får ej stanna kvar på anläggningen utan lämnar eleven och återkommer vid hämtning.

Vi fortsätter att uppdatera er i alla våra kanaler så fort det sker någon förändring, vilket kan ske med kort varsel.

Vi påminner om att noggrant följa våra restriktioner. Det är avgörande för att verksamheten ska kunna fortsätta! Föräldrar uppmanas prata med sina barn och förklara vad som gäller i stallet.

Länk till folkhälsomyndigheten uttalande om utomhusidrott: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/december/mojligt-att-fortsatta-trana-pa-utomhusanlaggningar-under-vissa-forutsattningar/

Länk till svenska ridsportförbundet: https://www.ridsport.se/Aktuellt/Egnanyheter/2020/12/ridskoleverksamhetenfortsatter/

Vi fortsätter att samverka för att bromsa smittspridningen av Covid-19 och det gör vi genom att:

  • Hålla avstånd & tvätta händerna. Följ begränsningarna på antal personer i våra utrymmen.
  • Stanna hemma vid minsta symtom.
  • Stanna hemma om du eller någon du bor med är sjuk. Det gäller även barn och unga. Avboka din lektion på This is a mailto link
  • Håll i • Håll ut • Håll avstånd • Följ Folkhälsomyndighetens råd, Tillsammans gör vi det!

 

Skribent: Jenny Zachén
Epost: Adressen Gömd

 

Hästhuvud

 


 

Ny medlem? Läs mer här!

 


 

100925_lektion_clinic


Är du intresserad av att börja rida hos oss på Hufvudsta Ridskola ? 

Läs mer här

 

Kolla in våra snygga klubbkläder!

 

Säker med häst

Med fokus på hästen
Läs säkerhetsanvisningarna för svensk ridsport

Postadress:
Hufvudsta RK - Ridsport
Hufvudsta Gård
17173 Solna

Kontakt:
Tel: +468831234
E-post: This is a mailto link

Se all info


Logo Kentaur magasin

 

 Banner Hööks grå

 

Logo Agria