Hoppa till sidans innehåll

Börja rida hos oss


Vi erbjuder gruppridning för barn på alla nivåer, från nybörjare till nivå 5.

För vuxna ryttare erbjuder vi gruppridning från nivå 3. OBS! Vi erbjuder ej nybörjarridning för vuxna ej heller ridning på lägre nivå än nivå 3. Se vår nivåbeskrivning för detaljerad info.

Du tecknar dig för en hel termin med en fast dag och tid per vecka. Som ny elev är första gången alltid en provlektion. Längd på lektionerna samt antal elever varierar något, vänligen se lektionsschema. Vi erbjuder inte drop-in ridning. 

Är du intresserad av att börja rida hos oss, har frågor kring privatlektioner eller andra arrengemang - kontakta oss via mail eller telefon.

Våra hästars välmående är enormt viktigt för oss, lika så möjligheten för våra elever att rida olika hästar för att kontinuerligt utvecklas  - vi tillämpar därför en viktgräns för våra elever om 95 kg.

Välkommen till ridskolan

Nyttig information för dig som är ryttare eller förälder till ryttare från Svenska Ridsportförbundet: Välkommen till ridskolan. Läs den!
Välkommen till ridskolan folder SvRF


 Forumär för intresseanmälan

Intresseanmälan för barn-nybörjare!
Om ditt barn har tidigare ridkunskap så skicka din intresseanmälan med en kort beskrivning av barnets erfarenhet till This is a mailto link
OBS! Åldergräns för nybörjaridning hos oss är minst 7 år och max 11 år.

Intresseanmälan för vuxna 
När du skickat in din anmälan får du tyvärr ingen bekräftelse men din anmälan omhändertags 

Vi har just nu ett väldigt högt tryck på de få lediga platser för barn som vi startar till hösten och kan tyvärr inte erbjuda alla som vill en plats. Obs vi erbjuder ej nybörjarridning för vuxna eller lägre än nivå 3

 


Lektioner

Ridgrupperna är indelade efter ridvana och erfarenhet. Indelningen syftar till att hålla en jämn nivå och hög kvalitet på utbildningen, med klara och tydliga mål för undervisningen.
Beskrivning över ridgruppsindelning.

 Våra ordinarie lektioner är antingen 45 minuter eller 60 minuter med maximalt 11 elever (häst) eller 12 elever (ponny).

Det ingår en teorilektion per termin och hoppning enligt anslaget hoppschema.


Hästtilldelning

Instruktörerna tilldelar eleverna hästar till varje lektion. När tilldelningen görs tar vi hänsyn till hur hästen mår för dagen samt hur hela hästens arbetsdag ser ut. 
En del hästar hoppar tex oftare och hellre än andra hästar, vilket kan göra att hästarna kanske inte går samma lektioner två veckor i rad. Även hästens styrka/viktbärighet kombinerat med elevernas vikt och längd avgör hur tillsättningen av hästarna görs. Hästarnas arbetstid/antal lektioner dokumenteras varje dag och statistik förs.


 

Specialgrupper

För dig som vill utveckla din ridning lite extra finns specialgrupper inom hopp och dressyr för både ponny- och hästryttare. Lektionerna pågår i 60 min med max 8 (ponny) / 7 (häst) elever per grupp.

För att rida i specialgrupp ska man dessutom ha plats i en ordinarie ridgrupp för att få maximal utveckling. Specialgrupperna är mer inriktade på ekipageträning med mål att träna för tävling.

Elev som innehar plats i specialgrupp förväntas vara en god förebild för övriga elever/klubbmedlemmar och hålla extra hög hästhållning samt engagemang i klubbverksamheten (särskilt vid tävlingsarrangemang).


 

Hästlekis -för barn från 6 år

Kurs i hästhantering och ridning. För de som är sugna på att lära känna hästar och börja rida. Det sker i lugnt takt med syfte att skapa självförtroende i stallet och omkring hästarna och ponnyerna. Målsättningen är att hästlekis är en förberedelse för att sedan om så är lämpligt så småningom att gå vidare till nästa steg som är nybörjarridning (Prova på ridning).

Samling 10 minuter före ridpass. Ridhjälm finns att låna, kom i oömma kläder och skor med klack. En vuxen bör finnas med till hands. 60 minuter per gång, halva tiden i stallet och halva tiden i ridhuset. 10 st/grupp.


Prova-på-ridning, 15.00-16.30 Onsdagar och Fredagar.

Prova-på-ridning är en nybörjarridning som är ett uppskattat sätt att börja rida på. Vi startar nya grupper varje hösttermin och priset är reducerat och det är 15 tillfällen per termin. OBS att det är andra starttider och sluttider pga av färre tillfällen är ordinarie lektioner.

Barnen erbjuds att under två terminer lära sig grunderna i hur man rider och hanterar hästar. Det är en kurs som ska förenkla barnens ridstart och som har ett färre antal tillfällen per termin än ordinareie ridning..Gruppen består av max 24 elever som delas upp i 2 grupper. Eleverna rider hälften åt gången och den andra hälften av gruppen hjälper till att leda eller finns till hands på läktaren. Ridtiden innefattar även upp- och avsittning.Prova på har ridhustid i  totalt 60 min och teoritid i stallet  eller i teorisalen i ca 30 minuter. Vi samlas alltid en stund innan för upprop, 14.45.

 Åldersgränsen för Prova-på-ridningen är 7 år och barnen får vara högst 11 år. Efter detta första år är målsättningen att barnen går vidare till nivå P0 och erbjuds en plats i den ordinarie verksamheten.

 

 

Uppdaterad: 10 AUG 2018 13:56 Skribent: Jenny Zachén

Postadress:
Hufvudsta RK - Ridsport
Hufvudsta Gård
17173 Solna

Kontakt:
Tel: +468831234
E-post: This is a mailto link

Se all info


Logo Kentaur magasin

 

Logo back 2 use

 

 

 

Banner Hööks grå

 


Logo Agria