Hoppa till sidans innehåll

Ponny- & Stockholmscup


Här hittar du all information om Hufvudstas matcher i Ponnycuperna säsongen 2017/2018. Samt Stockholmscupen i dressyr.

Matchschema för 2017/2018

Ponnycup hoppning
22/10 hemma Lidingö, kl 14.30 1p
19/11 hemma Tyresö, kl 14.30 1p
26/11 borta Tyresö, kl 15.30 1p
17/12 borta Lidingö, kl 16.00 1p
4/2 hemma Färingsö, kl 14.30

10/2 borta Färingsö, kl 15.00

Ponnycup dressyr
5/11 borta Ågesta, kl 16.00 0p
16/12 borta Mälarhöjden, kl 16.00 0p
17/12 hemma Ågesta, kl 14.30 2p
14/1 hemma Gustavsberg, kl 14.30 2p
28/1 hemma Mälarhöjden, kl 14.30 2p
4/2 borta Gustavsberg, kl 9.30 2p
Stockholmscup dressyr
5/11 borta Ågesta, kl 18.00 0p
16/12 borta Mälarhöjden, kl 18.00 2p
17/12 hemma Ågesta, kl 16.30 2p
14/1 hemma Gustavsberg, kl 16.30 2p
28/1 hemma Mälarhöjden, kl 16.30 2p
4/2 borta Gustavsberg, kl 11.30 0p

Läs mer om cuperna på Stockholmsdistriktets hemsida.

Ponnycupen är en utbildningstävling mellan ridskolor i Stockholmsdistriktet där man rider en hemmamatch och en bortamatch mot de klubbar som är i samma grupp. Lagen rider alltid på hemmalagets ponnyer, och det är sex deltagare i varje lag i hoppningen och fyra i dressyren. Vinst ger två poäng.

Cupresultat 2017/2018

Hoppning, Ponnycup

Vi är klara för final!

Ponnycupen till final

Roo Gård stod för motståndet i de två semifinaler som reds den 24 och 25 mars. En på bortaplan och en på hemmaplan. Det som skiljer semifinalen mot tidigare matcher är att alla sex ryttare i laget räknas. Innan har varje lag fått räkna bort en ryttare.

Oavgjort i bortamatchen

På lördagen åkte vårt lag till Roo för den första semifinalmatchen. Det var en nervpirrande match för vårt lag, men det gick hela vägen och alla nollade vilket gjorde att matchen slutade oavgjort.

Alva och Line bjöd på den mest nervpirrande runda denna omgång med stora hopp och en gungande bom. Oj, oj men den låg kvar och även Alva satt kvar. Agnes hade en framridning på ponnyn Nalle Phu som var superpigg. Banan gick dock lugnare. Alice började framridningen med att peta en bom med ponnyn MG, men banan klarade de brilliant. Emma och känsliga Sonja passade bra ihop och de gjorde en klockren runda. Leonie och skäcken Daim gjorde också en fin runda. Matilda var sist ut med Bruno och de gjorde en superrunda. Efteråt fick Matilda reda på att Bruno stannat ut sig med alla bortaryttare i tidigare matcher. Bra jobbat allihop!

Vinst på hemmaplan

Dagen därpå tog vi emot Roo för en returmatch, som även den blev lite nervpirrande. Det började med att Tully och Alice kom fel på ett hinder i framhoppningen. Tully blev lite spak efter det och var lite tveksam under sin runda men de nollade i alla fall. Tvåa ut var Matilda och Gladdys i ett högt tempo, som trots det stoppade på hinder nr 2. Men Matilda satt kvar! Emma/Woody, Alva/Musse, Agnes/Noel och Leonie/Tamino gjorde fina nollrundor.

Med Gladys stopp backspegeln började en nervös väntan när bortalaget satt upp. Gladdys ryttare satte fart på henne även hon, men fick också ett stopp på hinder nr 2 och hon ramlade tyvärr av. Även Woody fick ett stopp med bortaryttaren och Noel tog med sig en bom. Resten av ponnyerna nollade fint. 

Med god marginal gick segern till oss! Tack till alla som hejade på läktaren.

Final den 28 april

Vårt duktiga lag har alltså gått till final. Den sker på Roo Gård den 28 april. Finalmotståndet blir antingen Sorunda eller Gladö. Vore superkul om vi fick med oss en stor hejjarklack!

Hoppning, Ponnycup

Vinst hemma mot Färingsö

Den 4 februari tog vi emot Färingsö för en hemmamatch i ponnycupen. Och äntligen fick vi till en seger efter alla dessa oavgjorda matcher. 

Först ut var Love och Gladys som gjorde en toppenrunda som resulterade i guldmedaljen. Därefter kom Matilda som fick en ordentlig sprutt på Woody och nollade utan problem. Alice kom sedan med en Tully som var riktigt framme för skänkeln och gjorde en jättefin runda. Nästa ut var Emma på Musse vilket som vanligt gick galant. Noel och Agnes briljerade med en toppenfin nollrunda och sist men inte... jo, faktiskt minst... kom Leonie och Tamino som gjorde en nollrunda i riktigt omhoppningstempo.

För bortaryttarna var det lite tuffare idag. Tamino nollade utan problem. Gladys var glad och såg ut som att hon var med på noterna, men kom i alltför stor galopp mot det femte hindret och stannade. Vilket tyvärr gjorde att hon tappade sin ryttare. Woody var inte riktigt med på noterna utan hon vägrade ut sig på sista hindret, men hoppade med hjälp av lite smackningar till sist. Noel rev olyckligt ett hinder men gjorde annars en fin runda. Musse och Tully nollade med sina ryttare.

Vinst även på bortaplan

Den 10 februari åkte laget till Färingsö för en returmatch. Efter att Färingsö haft två ryttare med fyra fel fanns en god chans till seger för våra ryttare.

Tävlingsnerverna höll och laget gjorde sex fantastiska nollrundor. Först ut var Emma på Svarten. En snäll 26-åring som tyckte att galopp var övertempo. Sen kom Valentina på den runda c-ponnyn Elsa som gjorde fina hopp, alltid i vänstergalopp. Matilda och George, som trodde att läktaren skulle äta upp honom, fixade nollan och Matilda löste även vägen till hinder nr 4:a utan problem. Något hon inte trodde innan. Alva och B-ponnyn Pontius hade ett fint tempo runt banan och gled fint över alla hinder. Agnes och B-ponnyn Sigyn löste även de banan utan problem i ett härligt tempo. Sist ut var Alice på Choice, en maxad D-ponny som inte ville springa så fort han heller, men det löste hon utan problem med sitt Tully manér. Valentinas ritt gav henne silvermedaljen.

Hufvudsta har nu ridit klart alla sina matcher. Och om allt går vägen går de vidare till semifinal.

Dressyr, Ponny- och Stockholmscup

Dubbla segrar mot Gustavsberg

Det var ett taggat gäng som välkomnade Gustavsbergs Ryttarförening för söndagens Stockholmscup i dressyr. Alla gjorde jättefina ritter och det verkade som att Gustavsberg uppskattade våra hästar, speciellt Blomman överöstes av beröm och de hade nog gärna tagit med honom hem.

Guldet togs hem av Catarina med Blomman med 68,2 % och silvret fixade Eva från Gustavsberg tillsammans med Blomman också.