Hoppa till sidans innehåll

Ponny- & Stockholmscup 2013-2014


Här hittar du all information om Hufvudstas matcher i Ponny- och Stockholmscuperna säsongen 2013/2014.

Matchschema för 2013/2014

Ponnycup hoppning
27/10 borta Enskede, kl 15
17/11 borta Vallentuna, kl 10
1/12 borta Tyresö, kl 9.30
12/1 hemma Tyresö, kl 13.30
26/1 hemma Enskede, kl 13.30
9/2 hemma Vallentuna, kl 13.30 

Ponnycup dressyr
27/10 hemma Bogesund, kl 13.30
10/11 hemma Södertälje, kl 13.30
17/11 borta Ågesta, kl 16
12/1 borta Bogesund, kl 14
26/1 borta Södertälje, kl 13
2/2 hemma Ågesta, kl 13.30
Stockholmscup dressyr
27/10 hemma Bogesund, kl 15,30
10/11 hemma Södertälje, kl 15.30
17/11 borta Ågesta, kl 18
12/1 borta Bogesund, kl 16
26/1 borta Södertälje, kl 15
2/2 hemma Ågesta, kl 15.30

 

 

 

 

 

 

 

Läs mer om Cuperna på Stockholmsdistriktets hemsida.

 

Cupresultat 2013/2014

 

Dressyr, Ponny- och Stockholmscup

Vinst och förlust mot Ågesta

Söndagen den 2 februari reds sista matchen i dressyrcuperna för den här säsongen. Stockholmscupslaget vann och ponnycupslaget förlorade tyvärr. Det finns en liten chans att Stockholmscupslaget kan ta sig till semifinal.

Det var ett duktigt lag från Ågesta som red våra ponnyer och hästar på ett mycket trevligt sätt. På ponnysidan räckte det ända till seger, vilket troligtvis innebär att Ågesta vinner ponnygruppen. Grattis!

I Stockholmscupen var det däremot Hufvudstas lag som plockade ihop flest poäng. Vi vann med 21 poäng. Guldet gick till Agneta och Ravell och silvermedaljen tog Ylva från Ågesta, som red på Mambo.

Det finns en liten chans att Hufvudsta tar sig till semifinal. Men det beror först och främst på hur det går när Ågesta tar emot Södertälje. Vinner Ågesta den matchen slutar alla tre lag på åtta poäng. Olidligt spännande!

Resultat
Fredrika Kringberg - Crack 196,5 p (184,5)
Agneta Wahlström - Ravell 205,5 p (193,5)
Maria Linné - Lomnica 151 p (172)
Sara Sjöstedt - Mambo 192 p (195)

Motståndarryttarens reslutat inom parentes

Hoppning, Ponnycup

P-cup-hemma-mot-Enskede-201

Seger mot Enskede

Söndagen den 26 januari hade vi Enskede på besök på hemmaplan för en match i ponnycupen i hoppning. Stort grattis till våra duktiga tjejer!

Hufvudstas lagdeltagare gjorde fina insatser och felfria rundor. Nova och BArney fick tyvärr ett stopp men eftersom man får räkna bort en ryttare hamnade vi på 0 fel.

Även Enskedes ryttare fick ett stopp på Barney. Och det blev det lite knasigt för motståndarryttaren på Dragonite som fick två stopp vilket resulterade i att Enskede slutade på 4 fel. Så vinst till oss!

Återigen tog Tamino och Elin guldmedaljen. Grattis! Silvret gick även det till motståndaren på Tamino.

Sista matchen för denna säsong är söndagen den 9 februari mot Vallentuna.

Dressyr, Ponny- och Stockholmscup

Dubbelseger mot Bogesundslandet

Söndagen den 12 januari begav sig Hufvudstas cuplag i dressyr till snötäckta stallar och ridhus hos Bogesundslandets ryttare. Hufvudsta vann båda matcherna.

Krokiga vägar ledde oss tillslut fram till Bogesundslandets mysiga ridanläggning.

Båda lagen startade med en liten rundvisning i stallarna.

pc-borta-bogesund-2014012

Först ut var ponnyryttarna. Bogesundslandets ryttare red mycket bra och det såg inte helt lätt ut. Lagledare Rebecca Husberg fördelade ut våra ponnytjejer på varsin ponny. Det visade sig vara en bra matchning. Hufvudsta vann med 13 poäng.

Guldmedaljen delades mellan Emelie Winther och Magda Kristiansson som båda red ihop 179,5 poäng. De hade även exakt samma poäng under allmänna intrycket och kunde därför inte skiljas åt. Stort grattis!

Resultat ponny:

Maja Kärki - Träfallets Bisquit 165 p (169)
Emelie Winther - Porchin Amber Flash 179,5 p (171,5)
Alexandra Askemur - Fredriksbergs Strauss 174 p (172,5)
Magda Kristiansson - Fredriksbergs Turbo 179,5 p (176)
Motståndarlagets poäng inom parentes

sc-borta-bogesund-20140112

När ponnyerna lämnat ridhuset var det dags att dra igång Stockholmscupen. Efter en liten överläggning mellan oss ryttare i laget bestämde vi oss för vem som skulle rida på vem. Även här visade det sig bli en bra matchning och Hufvudsta vann med 9 poäng. Guldmedaljen gick till Emma Olsson på Carmel från Bogesund och silvermedaljen knep Catharina Hansson, även hon på Carmel. Stort grattis!

Resultat häst:
Pia Keller - Sitting Bull 181,5 p (164,5)
Jenny Zachén - Artiano 180 p (171,5)
Catharina Hansson - Carmell 186,5 p (192,5)
Agneta Wahlström - Lavendel BG 183 p (178)

Motståndarlagets poäng inom parentes. 

Vi tackar för en mycket trevlig match på positiva hästar och ponnyer!

Hoppning, Ponnycup

Oavgjort mot Tyresö

pc-hemma-mot-tyresö-20140112

Söndagen den 12 januari hade vi vår första hemmamatch av tre i ponnycupen i hoppning. Det var Tyresö som var gästande lag.

Våra duktiga tjejer gjorde allt vad de kunde: alltså rida 6 av 6 möjliga felfria ritter! Ni var grymma tjejer, och coach Camilla är mycket stolt!
Även Tyresös ryttare red bra. En av deras ryttare blev utesluten. Men eftersom man räknar bort det sämsta resultatet slutade även de på 0 fel. Matchen slutade oavgjort. 
Hufvudsta kammade däremot hem guldmedaljen, genom Elin Idegran och Tamino. grattis! Tamino tog även hem silvermedaljen med bortalaget!
Nästa match är söndag den 26 januari mot Enskede. Förta start är cirka kl 14. Kom gärna ner och heja!

Hoppning, Ponnycup

Förlust borta mot Tyresö

ponnycup

Sista bortamatchen i ponnycupen i hoppning för denna termin var hos Tyresö. Tyvärr slutade det med en förlust men alla våra tjejer kämpade jättebra.

Först ut var Linnéa på Jonathan, en supersöt liten B-ponny, som hade jättefina rundor med båda ryttarna!

Sen var det Davinas tur, hon hade en gul ponny som hette Daisy och började tyvärr med att riva hinder nr 1 och sen blev det lite tokigt till hinder nr 3 så Daisy sprang förbi. Ekipaget avslutade dock resten av rundan bra! Daisy var felfri med hemmaryttaren.

Som nr 3 var det Magda på en skäck vid namn Minty, de började också med att riva hinder nr 1 tyvärr, annars var det en väldigt fin runda! Magda var också felfri med hemmaryttaren. 

Sen kom Ella på Picco, en stark och pigg ponny, deras super runda ledde till delad guldmedalj och ett pris för bästa ritten som Tyresö valde! Grattis!! Picco fick 4 fel med hemmaryttaren.

Elsa var näst sist på den bruna ponnyn Chiko, som gjorde fantastiska rundor för båda ryttarna!

Sist ut från oss var Anna på Dingo som gick som en klocka med båda ryttarna!

Superbra kämpat tjejer, nu laddar vi om inför vårens hemmamatcher!! Heja Heja!

Hoppning, Ponnycup

Oavgjort mot Vallentuna

pc-mot-Vallentuna-131117

På söndagen den 17 november var det dags för säsongen andra match - borta mot Vallentuna.

Först ut var Vallentunas lag som alla red felfritt, så det satte mer press på oss. Men det märktes inte på våra tjejer. Superfina ritter av alla!

Davina Frisk var först ut på Chico. Han var den minsta av alla ponnyer så det gick inte så fort, men Davina gjorde en väldigt trevlig och fin runda.

Idag var det Anna Ahlström´s debutmatch. Hennes ponny hette Marre och han sades vara en latare typ - men icke. Han gick som tåget med Anna. Jättebra ridet!

Nova Gothardsson fick ponnyn Plopp. Han var jätteduktig om man var noggrann, vilket Nova var, så en härligt runda blev det. 

Ella Mattes red på Dumle, en runda som kammade hem silvermedaljen. Grattis!

Camille Chamoun fick den vita ponnyn Pandora. Den skulle också var något latare men Camille red 9 sekunder snabbare än hemmaryttaren! Bra kämpat!

Sist ut var Magda Kristiansson på Käck. De gjorde en kalasrunda som tyvärr avslutades med med en rivning på sista hindret. Otur!

Eftersom en ryttare kan räknas bort slutade båda lagen på noll fel och det blev oavgjort. Stort grattis till våra duktiga tjejer, som på två bortamatcher plockat hem tre av fyra möjliga poäng. Nästa match är borta mot Tyresö den 1 december.

 

Dressyr, Ponny- och Stockholmcup

Förlust mot Ågesta

Söndagen den 17 november besökte vi Ågestas fina anläggning för säsongens första bortmatch i dressyrcupen. Och efter två raka segrar på hemmaplan blev det även säsongens första förlust.

Både ponny- och storhästlagen från både Hufvudsta och Ågesta red riktigt bra och storhästlaget förlorade endast med 6,5 poäng. Ponnylaget fick i alla fall med sig en guldmedalj då Magda Kristiansson samlade ihop flest poäng på ponnyn Armani. Agneta Wahlström tog silvermedaljen på Salento. Största bedriften stod Marie Nyholm för som slog sin ryttare med 25 poäng!

Resultat ponny:

Magda Kristiansson - Armani 191 p (189,5)
Elin Idegran - Milton 173 p (185,5)
Lina Svensson - Tindra 176,5 p (183,5)
Alexandra Askemur - Presto 168,5 p (179,5) 

Resultat häst

Pia Keller - Vera 184,5 p (188)
Marie Nyholm - MacMillian 167 p (142)
Agneta Wahlström - Salento 186 p (186,5) 
Fredrika Kringberg - Arnica 177 p (178,5)

Resultaten inom parentes är motståndarryttarens poäng. 

Vi tackar Ågesta för en rolig match på fina hästar, samt en riktigt trevlig fikastund!

Dressyr, Ponny- och Stockholmcup

Dubbelseger mot Södertälje

s-cup-10-november-HuRK_SRK

Söndagen den 10 november var det match i dressyrcuperna mellan Hufvudsta och Södertälje. Något som slutade med seger för båda våra lag. Mycket bra ridet och stort grattis!

Södertälje har alltid haft bra lag i cuperna och denna gång var inget undantag. Men våra ryttare red otroligt noggrannt och det betalade sig på prisutdelningen. 

Ribban sattes av ponnygänget som efter fyra fina ritter kunde fira en seger. Guldmedaljen gick till Magda Kristiannson och Vitsippa som red ihop 196 poäng. Silvermedaljen gick till Södertäljes lag: Elin Totteren på Sara, 195 poäng.Ponnycup i dressyr hemma mot Södertälje

Reultat:

Rebecca Thorén - Shayenne 184p (176)
Julia Hendler - Sara 191 p (195)
Magda Kristiansson - Vitsippa 196p (189)
Emelie Winther - Gibsy Carol 175p (184) 
Siffrorna inom parentes är motståndarlagets poäng 

Därefter var det dags för hästarnas tur. Även här gjorde våra ryttare mjuka och noggranna ritter. Crack visade att han snabbt lär sig vad dressyrprogram är, även om han tyvärr blev lite spänd med Södertäljes ryttare, något hon dock redde ut mycket duktigt. Achilleus visar återigen att han är en guldkille till ridskolehäst. Lomnica och Mambo gav glädje till både borta- och hemmalagsryttare.

Resultat:
Fredrika Kringberg - Crack 181p (163)
Jenny Zachén - Achilleus 203p (192,5)
sara Sjöstedt - Mambo 200,5p (194)
Maria Linné - Lomnica 187,5 (179,5) 

Vi tackar båda Södertäljes lag för trevliga matcher, och tackar för att ni red våra hästar och ponnyer så fint.

Nästa match sker den 17 oktober, och då åker vi till Ågesta.

Här kan du läsa mer om Ponny- och Stockholmscupen 

Hoppning, Ponnycup

Segern är vår

cuplaget-mot-Enskede

Den 27 oktober var det säsongsstart för ponnylaget i hoppning. De begav sig till Enskede Ridskola för att rida på deras ponnyer. Och det kunde inte börjat bättre för Hufvudstas del. Enskede slutade på 8 fel och Hufvudsta slutade på 4 fel. Nova-och-Graham-Enskede-

Först ut från oss var Nova Gotthardsson på Graham, felfri med båda ryttarna och Nova tog hem guldmedaljen. Grattis! 
Tvåa var Camille Chamoun och Rocky. Hemmalagets ryttare ramlade av på hinder nr 5. Men med Camille gick det bättre, endast ett nedslag.
Elin Idegran fick rida på den vita ponnyn Kinga, som gjorde jättefina rundor och var felfri med båda ryttarna. 
Linnea Sedell hade en tuff utmaning, Faramir, han rev 2 hinder med hemmaryttaren men gick felfritt med Linnea, jätteduktiga!
Davina Frisk red sin debut på Bill, felfri med hemmaryttaren men lyckades peta hinder nr 4 med Davina tyvärr men annars en härlig runda. 
Sist ut i laget var Elsa Svensson på Gillbert, en superfin ponny som gick felfri med båda ryttarna. 

Tack till Enskede för en trevlig match!

Dressyr, Ponny- och Stockholmscup: 

den 27 oktober var edt säsongsstart för Ponny - och Stockholmscupen i dressyr. Vi tog emot Bogesundslandet, som idag skulle få rida på våra hästar och ponnyer. Både hemma- och bortalag visade upp fina ritter, men segern gick till HuRK. Superrolig start!

På ponnysidan var det Emelie Winther och Vitsippa som red ihop högst poäng och fick ta emot guldmedaljen. På häst var det Agneta Wahlström och Achilleus som fick ta emot medalj av ädlaste valör. Achilleus var dagens mest lysande stjärna då han även fick ta emot silvermedaljen för Bogesund.

Stort tack till Bogesund för en trevlig match!

Poäng (inom parentes är motståndarlagets poäng):

Fredrika Kringberg - Crack 171 (175)
Fanny Falk - Tori 172,5 (162,5)
Agneta Wahlström - Achilleus 197,5 (184)
Maria Linné - Lomnica 177,5 (150)

Uppdaterad: 01 NOV 2017 16:42 Skribent: Agneta Wahlström

Postadress:
Hufvudsta RK - Ridsport
Hufvudsta Gård
17173 Solna

Kontakt:
Tel: +468831234
E-post: This is a mailto link

Se all info


Logo Kentaur magasin

 

Logo back 2 use

 

 

 

Banner Hööks grå

 


Logo Agria