Hoppa till sidans innehåll

Andreas Tegström klar för Husqvarna

27 NOV 2012 18:18
Husqvarna FF har gjort klart med den före detta HFF-spelaren Andreas Tegström. Han ansluter närmast från J-Södra, och kommer även ha en roll utanför planen.
  • Skapad: 27 NOV 2012 18:18

Alla minns vi väl Andreas Tegström, anfallaren som öste in mål för Husqvarna i början av 2000-talet. Nu är han tillbaka, förhoppningsvis med samma målsinne som förut. Enligt honom själv är han en ännu bättre fotbollsspelare nu än vad han var förr.
- Jag har mycket mer erfarenhet nu. Jag har utvecklats mycket på planen, och jag tror att jag kan lära de lite yngre killarna något.

Sportchefen Issa Iskander kunde bara hålla med.
- Vi ska använda "Tegan" som forward. Då kommer vi ha tre tunga pjäser där framme.

Kontrakt till 2015
Tegström har skrivit på ett tre-årskontrakt med Husqvarna. Den kommande säsongen ser han redan fram emot - i dubbel bemärkelse.
- Det ska bli oerhört skoj. Att kombinera jobb med fotbollen är vad jag ville.
Tegström ska nämligen även bli marknadsansvarig för Husqvarna FF, en ny roll som införts i klubben.
- Vi vill hela tiden bredda och utveckla vår verksamhet. Andreas kommer vara en ambassadör för Husqvarna. Han kommer ha kontakt med sponsorer och partners. Han kommer bli lite av en "mr HFF", säger ordföranden i klubben, Stefan Axelsson.

Axelsson fortsätter:
- Vi vill hela tiden bli mer professionella som förening, och därför valde vi Andreas som vår ambassadör. Han har en historia inom föreningen, och är känd i bygden. Han har även en bra inställning och personlighet. Vi har höga förväntningar på honom, både på plan och utanför.

Förstavalet
Redan efter J-Södras sista match mot Assyriska FF så menade Tegström på att det troligtvis inte skulle bli en förlängning med "Södra".
- HFF har alltid legat först. Jag har mycket glöd kvar, och jag vet att jag har flera år kvar på en hög nivå. Det fanns inget att tveka på när de kom med erbjudandet, säger Tegström.

Här för hela föreningen
Sportchefen Issa Iskander menar även på att Tegström inte är här endast för A-laget, utan för hela föreningen.
- Vi har börjat med något som heter "blå tråden", där vi vill att vi ska bli en bra akademi. Tegström är här för hela föreningen för att hjälpa oss i arbetet med den blå tråden, avslutar Iskander.

Skribent: Jozo Glavas
Husqvarna FF - Div 2 Östra Götaland, herrar
Vapenvallen
561 43 Huskvarna
Telefon: 036-134670
E-post: This is a mailto link

 

Nästa match

Husqvarna FF:s matcher

 

Postadress:
Husqvarna FF - Fotboll
Vapenvallen
56143 Huskvarna

Kontakt:
Tel: 036-134670
E-post: This is a mailto link

Se all info