Hoppa till sidans innehåll

Elitspons Tjejer


Tjejer med grepp om framtiden

tjejer

Agnes Nygren     Ellen Östman     Emma Strandberg

Visste du att Örnsköldsvik har tre tjejer som är topp fem i Sverige i brottning i ungdomsklassen? Två av dom dessutom Sverige ettor i sina viktklasser, en av dom både ungdom och juniormästare efter vårens SM tävlingar. Nej, tänkte väl det.

Agnes Nygren KwU-57kg Ungdomsmästare - 19, Juniormästare-19
Ellen Östman KwU-53kg Ungdomsmästare-19
Emma Strandberg KwU- 61kg 5 plats USM-19


Husumsbrottarklubb har för närvarande ett stort antal barn och ungdomar som tränar två till tre dagar i veckan. Under klubbens 80 åriga historia så har man fostrat många stora idrottsmän och kvinnor inom sporten. Idag har vi en landslagstränare i fristil, Mehdi Farohain som lägger många timmar för att fostra nya brottare i vår lilla klubb mellan sina landslagsuppdrag. Jesper Sundberg tar hand om yngre gruppen och med lekfullhet och glädje leker dom fram framgångar i serietävlingar i länet.

Våra tjejer har idag vuxit ur serietävlingarna och har under många år rest söderut för att delta i större tävlingar för att få möta bättre motstånd och större utmaningar. Agnes och Ellen tas ofta ut av svenska brottarförbundet för att representera Sverige i ungdomslandslaget. I år är båda klara att få åka på ungdoms EM i Italien. Vi hoppas att Emma nästa år kan knipa en plats i landslaget.


Att brottning är en mycket krävande idrott vet dom flesta, styrka – smidighet och mod. Vi har tre tjejer som satsar stenhårt på sin idrott. Agnes och Ellen går första året på gymnasiet och har båda valt att gå teoretiska linjer i kombination med sin idrott. Agnes går idrottsgymnasium RIG(riksrekryterande idrotts utbildning) i Klippan, Skåne och Ellen går på Nolaskolan Ö-vik (NIU Nationell godkänd idrottsutbildning). Emma går sista året i grundskolan men kommer att välja samma alternativ som Ellen. Det råder ingen som helst tvekan om att dessa tre satsar helhjärtat på sin idrott och att dom med sina personligheter och resultat även bidrar till att inspirera andra att satsa på brottningen.

tjejer och Mehdi

Klubben har ett stort engagemang i integration av ensamkommande ungdomar från främst Afghanistan-. Många av dessa unga killar söker sig till brottningen eftersom många av dom känner för brottningen som svenska unga killar känner för ishockey eller fotboll då brottning är deras nationalsport. I klubben lär dom känna svenska ungdomar och disciplinen på mattan skapar ett vi. Ett arbete som klubben fått mycket uppskattning för.


Med fina framgångar för våra tjejer följer det dock ett problem för en klubb som är liten med små ekonomiska muskler. Det finns klubbar som drar i både Agnes och Ellen men det finns en vilja att få möjligheter att fortsätta brottas för Husum, Örnsköldsvik och Västernorrland. Att få fortsätta brottas för Norrland (antalet Norrlandsklubbar är försvinnande liten om man jämför med Mellansverige och södra Sverige) Om ni vill stötta dessa tre unga tjejer så stödjer ni hela klubben. Varför ska man då sponsra tjejerna och inte hela klubben? Vi vill öka tjejernas möjligheter och även hjälpa klubben genom att lyfta en ekonomisk börda. Det finns en viss coolhetsfaktor i att sponsra tre unga tjejer, 17-17 och 16 år som satsar blod svett och timmar på en så ursprunglig idrott som brottning! Varför har lilla Gällivare lyckats leverera fyra tjejer till senior landslaget i brottning? Jo, bra tränare, järnmalm och målmedvetenhet!! Vi vill göra detsamma, kanske med er som ekonomiska muskler och järn i form av vilja! Agnes och Ellen började brottas när dom var 6år gamla, Emma var 9år. Agnes valde att flytta 108mil hemifrån för att få maximal sparring och träningsmöjligheter när hon var 16år men tävlar såklart för sin hemmaklubb och Mehdi är hennes tränare. För närvarande utgör Agnes, Emma och Ellen hela truppen på tjejsidan i Kvinnor Ungdom i klubben och dom ligger alla tre i topp fem i Sverige.

tjejer

action

Materialsport…nä, knappast. Problemet är långa resor, boende, licenser och läger. Ett års kostnader kan se ut som följer;

läger- 5 x 2000kr/pers nationella tävlingar 6 x 2500kr/pers
Licenser 1700kr/pers 4 internationella tävlingar 5000kr/pers
Det innebär ca 47000kr per person på ett år.
Som ni förstår är det svårt att hitta sponsorer i Örnsköldsvik där dom flesta väljer att sponsra hockyn.
Brottningen är stor i världen och för att komma dit behöver vi hjälp! Vi hoppas att ni ska se värdet i att sponsra där sponsringen verkligen kommer att göra stor skillnad för klubben och för tre unga tjejer som med stolthet vill fortsätta att sätta Norrland på kartan! I Maj är Agnes och Ellen uttagna av landslaget för att tävla i Bukarest vilket innebär att Husums brottarklubb utgör 33% av det landslag som skickas för att försvara Sveriges färger internationellt!


Visst är det häftigt!

Vad får ni ut av detta och hur kan ett sponsoravtal se ut?


Om ni väljer att sponsra kommer er logga finnas på klubbens hemsida, ni får er logga på deras träningsdressar, ni kommer att synas i sociala medier både Instagram och Facebook , Tjejerna kan köra träningspass med er personal som en happening för att ni ska förstå vidden av vad dom lägger timmar på dagligen, Dom kommer att uppdatera er på var pengarna går och vad det ger dom för möjligheter. Man kan välja att sponsra med en specifik summa alt att vi får fakturera er för resor och boende. Alla bidrag är välkomna och uppskattas.


Hjälp oss att få behålla ungdomarnas goda utveckling inom sporten genom att stötta klubben ekonomiskt och att dessa tre tjejer kan få fortsätta att sätta bygden på kartan.

 

Mvh Husums Brottarklubb
Sponsor ansvarig
Thom Svensson 070- 3211846
AnnaKarin Rask Nygren 070-6063604

 

Uppdaterad: 17 MAJ 2019 21:24 Skribent: AnnaKarin Rask Nygren

Postadress:
Husums IF BK - Brottning
Husums if Brottning, Skede 275
89196 Arnäsvall

Besöksadress:
Sporthallen, Bruksvägen 169
89632 Husum

Kontakt:
Tel: +46707406966
E-post: This is a mailto link

Se all info

 Diamantsponsor

Diamantsponsor Brath

Silversponsor

bronssponsor

Silver sponsor

 

 

 

Bronssponsorer

Afry

Länsförsäkringar Västernorrland

Bronssponsor

Metsä

Skanska

 

Norra Skogsägarna

Bronssponsor

 

Bronssponsor

 

 

Bronssponsor

Bronssponsor

Bronssponsor

eitech

lolab