Hoppa till sidans innehåll

Historik om Alpinascandsarajevo*84


   Historien om hur IF Alpina Scand Sarajevo 84 börjar år 2000 med att två familjer från Bosnien åkte till fjällen för att prova alpin skidåkning. De hade så trevligt att nästa gång följde åtta familjer med. Sedan dess har verksamheten ökat.

    I dag, åtta år senare, har föreningen sin bas i Karlstad och ingår i Svenska skidförbundet. Föreningen har över fem hundra medlemmar. De flesta finns i Sverige, många är också bosatta i Norge, Finland, Danmark och Tyskland.

    Föreningen domineras av Bosnier, men har också medlemmar från Sverige och andra nationaliteter. 

    84 i klubbnamnet är en hyllning till vinter-OS som avgjordes i Sarajevo 1984.

 

Eftersom klubben inte har någon egen hemmabacke och medlemmarna är utspridda över ett stort område sker två stora träffar varje år (jul och påsk) vid Kläppen i Sälen. Den senaste veckoträffen i påskas lockade 540 deltagare.

Mellan dessa storträffar försöker klubbens medlemmar att underhålla sitt skidkunnande i backar nära hemorten.

  Huvud målet är att lära så många av våra medlemmar att åka skidor och snowboard. De som redan kan åka skidor får möjlighet att utveckla sitt kunnande.

Under dessa träffar arrangeras också tävlingar för ungdomar var delar vi ut diplomen och medaljer.

 

IF Alpina Scand Sarajevo 84 har i dag 15 egna instruktörer. Flera av dem har gått på Svenska skidförbundets olika tränarutbildningar. Vi tänker fortsätta med en sådan praksis.

 

  IF Alpina Scand Sarajevo 84 främst är en skidklubb som jobbar för att locka ungdomar och vuxna att upptäcka skidsportens tjusning. Hålla våra ungdomar borta från droger, alkohol, cigaretter...  De som vill tävla ska få möjlighet till detta och det är en extra bonus för vår klubb.

I samband med de sammankomster som föreningen IF Alpina Scand Sarajevo 84 har barnen en central roll.

 

Postadress:
IF Alpinaskand Sarajevo 84 - Skidor
Sefer Foric, Skrivarensväg 36
66535 Kil

Kontakt:
Tel: +46707617086
E-post: This is a mailto link

Se all info