Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Årligen möter RF-SISU Småland förtroendevalda och tjänstepersoner i många av Smålands kommuner. Nyligen mötte vi Habo kommun för goda diskussioner om den lokala idrotten.
 
Vi söker en idrottskonsulent, tillsvidareanställning på 100%, till Kronobergs län med placering på kansliet i Växjö. Arbetsområdet är främst Tingsryd och Växjö kommuner.
 
Stipendiefonden är till för stöd till Parasportverksamhet i Kalmar län. Stipendiet som delas ut är en gåva från Föreningen Regionlabbet för idrott och hälsa. 2021 års stipendiat är Benny Jonsson som bedriver ett parasportlag i fotboll i Kalmar FF.
 
Vilka idrottsfrågor är heta inför valet i höst? I Nybro (5/5) och Växjö (16/5) genomförs panelsamtal där kommunens politiker svarar på dina frågor. Ta chansen!
 
RF-SISU Småland bjuder in till en digital informationsträff den 4 maj om trygg idrott för dig som anställd eller förtroendevald på ett SDF.
 
RF-SISU Småland genomförde ordinarie distriktsidrottsmöte i lördags (9/4). 23 SDF med ca 40 personer närvarade i Växjö. Roger Ödebrink fortsätter som ordförande och Susanne Linnér är ny i styrelsen.
 
I Jönköpingsföreningen IK Tord vill man nu bygga en hållbar organisation för sin ungdomsverksamhet. Ett steg i arbetet är att använda sig av en föreningscoach som ska sätta fart på bland annat värdegrundsarbetet i föreningen.
 
Vill din idrottsförening göra en insats för barn och ungdomar som flytt kriget i Ukraina? Då kan ni söka stöd från RF-SISU Småland för att skapa meningsfulla aktiviteter.
 
I tisdags genomfördes Idrottsforum Jönköping för fjärde gången. Huskvarna Folkets Park var lokalen och diskussionerna var givande och initierade. Största applåden fick Jönköpings medaljörer från Paralympics!
 
I de den lilla orten Åby med omnejd, strax utanför Växjö, bor drygt 700 personer. Åby/Tjureda IF är föreningen där bandyn är stor. I den egna bandyarenan spelas nu världsmästerskapet i bandy för damer. Hur gick det till?
 
Mer än varannan idrottsförening är orolig för framtiden och för det tapp av medlemmar, ledare och tränare som skett under två år med corona. Störst är oron för att tappa tonåringar. Idrottsföreningarna är även bekymrade för ekonomin.
 
Vi vill flagga upp för vår digitala föreläsarvecka som vi håller vecka 14. Måndag-torsdag håller vi olika föreläsningar med temat föreningsutveckling.
 
Det svenska curlinglandslaget tog silver i Paralympics i Peking. Kina besegrade Sverige med 8-3 i en spännande final.
 
För att svensk idrott ska kunna nå visionen att vara bäst i världen behöver vi bedriva verksamhet på barns och ungas villkor. Ett steg i det arbetet är nya riktlinjer för barn- och ungdomsidrott som nu utformats i dialog med specialidrottsförbunde...
 
I närmare 40 år har vi på RF-SISU Småland i samarbete med Länsförsäkringar Jönköping delat ut stipendium till lovande junioridrottare i Jönköpings län. Efter ett gediget juryarbete har nu vinnarna utsetts.
 
12

 

   IF ARIEL Instagram  IF ARIEL Facebook

  


Träningstider


 

Vi som sponsrar IF Ariel

 

 

J.NILSSON´S MÅLERI

 

 

INTERSPORT

 SALMING

 

NIKE

 OKG

 

  

 

  

 

  

 

Scania

 

 

Lundblads

  

 

 

 

 

 

A.M.O

Lindhags 

 

Fårbo VVS  

 

 

 

 

Magnussons däckservice 

 

Midroc Electro

 

 

 

 

 

 

ERIKSSONS TAXI

 

 

 

 

 

KRISTDALA RÖR OCH JÄRNAFFÄR

 

BYGGFIRMAN GUSTAFSSON/HJELM HB

 

 

Postadress:
IF Ariel - Innebandy
Jörgen Karlsson, Laggartorp
57091 Kristdala

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@ifariel.net

Se all info

 

 

 

 

 

Kristdala marknad