Hoppa till sidans innehåll

Om föreningen


IF Capoeira Alingsås grundades 1999. Vi utövar en modern stil av Capoeira Regional. Capoeira utvecklas kontinuerligt och det är därför viktigt för oss att bevara traditioner. Vi tränar därmed även Capoeira Angola som är den ursprungliga stilen, samt många andra afrobrasilianska kulturformer som förknippas med capoeiran, så som Samba de roda, Maculêle och Jongo.

CVMs värdegrund bygger på ett strukturerat och seriöst arbete med regelbundna träningar av väldefinierad teknik, sunda värderingar och respekt för varandra. ”Kultur, träning och gemenskap” är våra ledord som vuxit fram genom åren.

Mestre Tubarão (Josenildo Rocha de Almeida) föddes i Garanhuns i staten Pernambuco den 22 januari 1977. Han började träna Capoeira 1981 i São Bernardo do Campo i São Paulo med sin farbror Geraldo (utbildad av Mestre Alemão), och tränade där tills han uppnått corda amarela. Som 16-åring började han hålla träningar själv och hjälpa barn/ungdomar som hade det tufft, i Campinas, São Paulo. Genom åren tränade han för flera olika mästare i olika grupper fram till 2003 då han startade sin egen grupp, CVM- Capoeira Volta ao Mundo i Göteborg. Innan Mestre Tubarão bosatte sig i Göteborg hade han vid ett flertal tillfällen besökt olika delar och grupper i Sverige sedan år 2000. Mestre Tubarão arbetar ständigt med att utveckla både gruppen och sig själv som tränare, genom att kontinuerligt besöka andra capoeira grupper runt om i världen och hämta inspiration. Han utbildar sig även fortlöpande i coaching och ledarskap. Hans seriösa arbete i capoeira är välkänt och uppskattat av många, inte bara i Sverige utan även i övriga världen.

 

Uppdaterad: 16 SEP 2018 19:16 Skribent: Magnus Blad
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
IF Capoeira Volta ao Mundo Alingsås - Budo och Kampsport
Magnus Blad, Törnevägen 1
44142 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0734239449
E-post: This is a mailto link

Se all info