Hoppa till sidans innehåll

Träning


Capoeira är mycket mer än bara träning. Det är en fantastisk blandning av kampsport, dans, akrobatik, rytmik och musik skönt mixat i en utmanande och social träningsform. Vill du ha allsidig träning, ingå i en trevlig gemenskap och dessutom ha riktigt roligt är detta träningsformen för dig! Oavsett hur tränad, eller otränad, du är så har vi ett pass för dig. 

  • Barn- & familjeträning
  • Nybörjare
  • Avancerade
  • Capoeira+ (för dig som vill träna i ett lugnare tempo)


Träningsformer

Barn- och familjeträning

Genom lek och rytmik lär sig barnen grunderna i Capoeira på det sätt som passar varje åldersgrupp bäst. Barnens pass har ett tydligt fokus på att träningen skall vara rolig och stimulerande, men använder sig samtidigt av sånger, rörelser och övningar som alla utgår fullvärdiga inslag inom capoeira. Det kan röra sig om kullerbyttor, hjulningar, djurhärmande rörelser och balansövningar såsom t ex att gå på händer. Sångerna är även här alla på portugisiska, men barnen har en slående förmåga att plocka upp och härma refrängerna.

 

Nybörjare (corda crua till corda amarela)

Nybörjarpassen fokuserar på basteknikerna i Capoeira och ger dig möjlighet att bygga upp en god grundfysik. Dessa pass fungerar därför utmärkt som alternativ till annan motionsträning. På nybörjarpassen är alla utövare varmt välkomna. Många av gruppens avancerade elever brukar också delta på nybörjarträningarna då detta är de bästa tillfällena att förbättra sin grundteknik, men också för att stötta gruppens nyare medlemmar i sin träning.

 

 

Fortsättningsgruppen (från corda amarela/laranja)

Dessa pass vänder sig till elever med corda amarela-laranja och uppåt. Förutom träning på en högre teknisk och fysisk nivå innehåller passen mer av övriga delar av capoeiran så som musik, akrobatik och förståelse för spelet.

Hos oss får du en allsidig träning i modern capoeira, men du får också återkommande tillfälle att öva bl. a. capoeira angola, maculelê och samba de roda.

 

 

Uppdaterad: 16 SEP 2018 19:18 Skribent: Magnus Blad
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
IF Capoeira Volta ao Mundo Alingsås - Budo & Kampsport
Magnus Blad, Törnevägen 1
44142 Alingsås

Besöksadress:
c/o Östlyckeskolan, Vintergatan 6
44136 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0734239449
E-post: kontakt@capoeiraalin...

Se all info