Hoppa till sidans innehåll

Göran Ander


Till minne av Göran Ander         

En röst har tystnat på Guldkroksvallen. Göran Ander, Mr IFK, finns inte längre bland oss.

Göran hade ett mycket stort IFK-hjärta och hans insatser i och för föreningen har varit ovärderliga. Hans minne lever kvar och vi är många som kan berätta om olika episoder från hans långa och rika idrottsliv. Framförallt som ledare inom föreningen där han haft många och fortfarande hade kvar uppdrag.

Göran var en profil som i alla lägen hävdade idrottens intressen och alltid såg till IFK:s bästa. Många kan vittna om hans otroliga engagemang och vilja att ställa upp för föreningen. De timmar som han lagt ner under större delen av sitt liv har kommit många till gagn. Både spelare, ledare, medlemmar och personer utanför föreningen känner idag stor tacksamhet för allt ideellt arbete som lagts ner.

Styrelseledamot i 38 år varav sekreterare i 36 år och kassör i 9 år. 14 år som sekreterare och kassör i ungdomsavdelningen. 30 år i Basarkommitén. Medlem i valberedningen i 15 år.  Detta vittnar om en stor ledargärning.

Även Västergötlands Fotbollförbund fick del av Görans tjänster där han var valberedningens sekreterare i 38 år. Hans ledarinsatser har uppmärksammats genom att han fått de högsta utmärkelser som finns inom såväl IFK Hjo, IFK:s centralstyrelse, Riksidrottsförbundet och Fotbollsförbundet.

Inom kommunpolitiken var han ledamot i Fritidsnämnden under 21 år vara 6 år som vice ordförande och där förde idrottens talan till nytta för hela kommunen.

Görans hade en stor social kompetens och skapade ett stort nätverk på många områden. Han hade aldrig långt till skratt och var positiv där han såg möjligheter före hinder. Många inom IFK har fått del av detta och han var inte sen att berätta historier och episoder för dagens unga spelare. Alltid med glimten i ögat.

Det var inte många matcher som Göran missade och många av oss har fått meddela resultat om han missat någon. Ofta på grund av välförtjänt utlandssemester. Han fick också uppleva delar av IFK:s segermatch mot Sil och på sjukhuset så var han mån om att få såväl IFK:s som värsta konkurrentens resultat. In i det sista så var det IFK som gällde.

En profil är borta och många får nu försöka föra hans gärning vidare. Våra tankar går i denna svåra stund till hans hustru Inga-Lill som alltid varit vid hans sida.


För styrelsen i IFK Hjo

Pelle Ekholm

Sekreterare

Uppdaterad: 26 MAR 2015 09:42logo_hjo_energi01

Ica logga

 
Hjo Bygg & Anläggning logo


 

Hjo_Bowling


bergbom


wennergrens

          Hemochhobby

   

 
 

 

hjärtstartare2

Logo_SISU_2013_RGB

 

 

Postadress:
IFK Hjo - Fotboll
Box 23
54421 Hjo

Besöksadress:
Idrottsgatan, Bruksgatan 4
54430 Hjo

Kontakt:
Tel: 050310736
Fax: 050310736
E-post: [saknas] Information

Se all info