Hoppa till sidans innehåll

Ekonomi


Varför tävlingsavgift ?

Svaret är jätteenkelt,

IFK Handboll måste precis som alla familjer eller företag ha pengar att betala sina utgifter med. Utgifterna består bl.a. utav resor till bortamatcher, domararvoden, hallhyror, inköp av bollar och matchtröjor m.m.

 

Som en sektion inom IFK Kristinehamn har vi dock inte rätt att ta ut en högre medlemsavgift än övriga sektioner, därav infördes en s.k. tävlingsavgift säsongen 2007/08 och som nog har kommit för att stanna.

 

Avsikten med tävlingsavgiften är att våra ledare och spelare ska få ägna sig åt det de har kommit till IFK Handboll för, nämligen spela handboll, vara fysiskt aktiva och sist men inte minst att ha roligt.

 

Efter flera års diskussioner har vi beslutat att inte bedriva ”tvingande” försäljningsverksamhet av ex. Bingolotto, m.m. Den spelare - eller lag - som ändock vill tjäna en extraslant till cuper eller overaller ska naturligtvis få göra det genom vår försorg även i framtiden. Det ska dock ske på helt frivillig basis, och med betydligt större förtjänst för säljaren än tidigare. Nytt är också att det kommer att organiseras genom direktkontakt med vårt kansli så att våra ledare istället får använda sin tid och positiva energi till våra ungdomar.

 

Kort samfattat innebär ovanstående att alla får ägna sig åt det de tycker är roligt samtidigt som IFK Handboll kommer att ha en sund ekonomi i framtiden vilket är en förutsättning för fortsatt verksamhet. Det bästa med detta system är att alla har valfriheten, endera betalar du din avgift och slipper sedan göra något du kanske inte vill (ex. sälja lotter) eller så betalar du din avgift för att sedan med råge tjäna tillbaka pengarna och kanske t.o.m. ”lägga på hög” inför kommande säsong.

Det är vår förhoppning att alla blir nöjda och glada samt framförallt att ingen tvingas sluta med idrott p.g.a. något förhöjda avgifter. Om så skulle vara fallet vill vi i styrelsen bli kontaktade omgående, vi är nämligen övertygade om att vi finner en lösning.

 

IFK Handboll är en förening som ska vara öppen för alla !

 

Uppdaterad: 05 SEP 2012 16:38 Skribent: Ingela Johansson

Postadress:
IFK Kristinehamn - Handboll
Arenavägen 3
68154 Kristinehamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info