Hoppa till sidans innehåll

Ungdom


Vi är ett gäng tjejer och killar i åldern upp till 16 år som tränar, tävlar och har kul tillsammans. Tränar gör vi på måndagskvällar, oftast vid vår klubblokal i Vidingsjö, och ibland även på andra tider.

Tävlar gör vi i tävlingsklubben OK Roxen.

Skogslek

Skogslek är för barn mellan 5-7 år. Gruppen är indelad i Björnarna och Älgarna utifrån ålder. Här lär vi känna naturen, skogen och kartan genom lek, glädje och nyfikenhet. De yngsta barnen får gärna ha med en förälder. Vi är flera ledare, men huvudansvarig är Charlotte Nedfors, This is a mailto link.

Vit gul orange (VGO) - gruppen

Inom orientering benämns olika svårighetsgrader med färger på samma sätt som i andra sporter och i VGO-gruppen delar vi in oss främst utefter kunskap. Åldersangivelser nedan är ungefärlig ålder på ungdomarna som just nu befinner sig på respektive nivå.

Vit

På vit nivå tränar vi på måndagar från Vidingsjö och det är ca 15 ungdomar i åldern 8-9 år i gruppen. Vi följer ledstänger som stigar, bäckar, kanten av öppna fält, lär oss att byta från en ledstång till en annan och lär oss att välja väg till kontrollen utifrån ledstängerna. Kartan passar vi utefter naturen och kommer så småningom att lära oss använda kompassen. Vi lär oss även att höja blicken och titta utanför ledstängerna efter tydliga föremål som tydliga stenar, gropar och stup/branter. Vi försöker även behålla lekfullhet och kör lite orienteringslekar/stafetter. När vi blir trygga i skogen kan vi klara en enkel bana själva.
Kontaktperson: Jenny Sandh, This is a mailto link

Gul

Kontaktperson: Erik Helander, This is a mailto link

Orange

Kontaktperson: Erik Helander, This is a mailto link

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:38 Skribent: Bo Jernberg

Postadress:
IFK Linköpings OS - Orientering
Box 11041
58011 Linköping

Besöksadress:
Vidingsjö motionscentrum
58953 Linköping

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info