Hoppa till sidans innehåll

IFK Mora Fotbollsklubb, historien från förr till nu


VÄLKOMMEN  TILL IFK MORA FOTBOLLSKLUBB -  HISTORIK

 

Denna sida är tänkt att bli en dokumentation om Fotbollen i IFK Mora , en sida fylld av ord ,siffror , och bild  d.v.s. text om händelser och  personer , resultat och statistik , gamla och nya foton.
Målsättningen är att sidan aldrig skall bli klar utan undan för undan få växa till , förnyas och ändras. Jag försöker lägga en grund , men ser fram mot att ni som läser denna sida kan bidra , kanske rätta till namn eller siffror ,  kanske  har Du något att berätta , kanske några foton i ett album ?

Fotbollen var en av de tre första idrotterna i IFK , de övriga två skidor och allmän idrott (fri idrott) när föreningen bildades 1909.Vi  kan naturligtvis inte mäta sig med andra alliansklubbar i fråga om medaljer eller OS-  VM - eller SM-framgångar , men vi har en historia väl värd att bevara och visa !

Spelare , ledare , matcher , händelser att berätta om !

Jag kommer att ta hjälp av material ur IFK Moras stora arkiv ( med Brian Knowles benägna bistånd )  av IFK:s jubileumsskrifter , protokoll , Fotbollsårsböcker , Dalarnas FF:s arkivmaterial , sökmotorer och andra källor , intervjuer med personer kring IFK Mora Fotboll m.m.  och som jag skriver ovan , jag hoppas att Du kan medverka !  Håkan Tängerfors ser till att det tekniska fungerar och ser till att det går att lätt hitta i vår  ”historiebok ”
Börja gärna på sidan om IFK fotboll år till år och leta dig sedan vidare !

 

Bo Thunberg , i oktober  2012

 

 

Historikår för år Lagen Profilerna  Tidningsklipp Jubileums-böcker Tabeller Händelser
 0022  0020  0021  damfotboll 0030  D1972_k1  handelser 

 

 

 

Antal Besök sedan 20130315

HTML Hit Counters

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:30
Skribent: Bo Thunberg

Postadress:
IFK Mora FK - Fotboll
Vasaloppets Hus
79232 Mora

Kontakt:
Tel: 0250-392 15
Fax: 0250-392 50
E-post: This is a mailto link