Hoppa till sidans innehåll

IFK Mora Fotbollsklubb, historien från förr till nutid


VÄLKOMMEN  TILL IFK MORA FOTBOLLSKLUBB -  HISTORIK

 

Denna sida är tänkt att bli en dokumentation om Fotbollen i IFK Mora, en sida fylld av ord, siffror, och bild  d.v.s. text om händelser och  personer, resultat och statistik, gamla och nya foton.
Målsättningen är att sidan aldrig skall bli klar utan undan för undan få växa till, förnyas och ändras. Jag försöker lägga en grund, men ser fram mot att ni som läser denna sida kan bidra , kanske rätta till namn eller siffror,  kanske  har Du något att berätta, kanske några foton i ett album?

Invigning Vasaliden
Idrottsplatsens byggherre kamrer Helmer Landeck i talarstolen, omgiven av sockenfanor med 
vakter och med Mora-Nisse vid svenska fanan framför, 
överlämnar sitt verk till Morakamraterna

 Fotbollen var en av de tre första idrotterna i IFK, de övriga två skidor och allmän idrott (fri idrott) när föreningen bildades 1909. Vi  kan naturligtvis inte mäta sig med andra alliansklubbar i fråga om medaljer eller OS-  VM - eller SM-framgångar, men vi har en historia väl värd att bevara och visa!

Spelare, ledare, matcher, händelser att berätta om!

Jag kommer att ta hjälp av material ur IFK Moras stora arkiv (med Brian Knowles benägna bistånd)  av IFK:s jubileumsskrifter, protokoll, Fotbollsårsböcker, Dalarnas FF:s arkivmaterial, sökmotorer och andra källor, intervjuer med personer kring IFK Mora Fotboll m.m.  och som jag skriver ovan, jag hoppas att Du kan medverka !  Håkan Tängerfors ser till att det tekniska fungerar och ser till att det går att lätt hitta i vår  ”historiebok ”
Börja gärna på sidan om IFK fotboll år till år och leta dig sedan vidare !

 

Bo Thunberg , i oktober  2012

Antal Besök sedan 20130315

HTML Hit Counters

Uppdaterad: 04 DEC 2018 21:11 Skribent: Bo Thunberg

Postadress:
IFK Mora FK - Fotboll
Vasaloppets Hus
79232 Mora

Kontakt:
Tel: 025039215
Fax: 025039250
E-post: This is a mailto link