Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsregler


Nya tävlingsregler för Friidrott kom 2010, för att läsa om de nya reglerna klicka på länken http://www.friidrott.se/Regler/nytt10/intro10.aspx

Tävlingsregler och startavgifter för medlemar i IFK Mora Friidrottsklubb

ur: Klubbens vision, finns i sin helhet under Föreningsinfo.

Startavgifter

Klubben betalar startavgifter till sanktionerade tävlingar* för alla som är aktiva i någon träningsgrupp eller som representerar klubben aktivt under tävlingssäsong (ej motionsnivå). Klubben betalar startavgifter för max 3 grenar/dag/aktiv.

 

Alla anmälningar ska göras via kansliet, ca en vecka före sista anmälningsdatum. Kanslist eller annan ansvarig person på kansliet sammanställer anmälningarna och är ansvarig för att anmälningarna skickas i tid till arrangören.

 

* Vid tävlingar som ej är sanktionerade får den aktive ej representera IFK Mora Friidrottsklubb, då detta kan få negativa följder för klubben.

Se nedan för ytterligare förklaring (kansliets anmärkning).

Efteranmälningar

Anmälningar som inkommer för sent till kansliet kan inte klubben ansvara för. Om aktiv/ungdom/förälder vill göra en anmälan efter att kansliet skickat iväg sammanställningen får han/hon själv göra en anmälan till arrangören. Om arrangören anser att detta är en efteranmälan och klubben debiteras för detta får anmälaren själv betala mellanskillnaden.

 

Anmäler man sig på plats ska efteranmälan betalas kontant och den aktive får ut ordinarie startavgift mot uppvisande av kvitto.

Ej start

Den som uteblir från en tävling dit anmälan skett får själv betala anmälningsavgiften om det inte beror på sjukdom eller skada.

  

Mer om sanktionerade tävlingar:

En sanktionerad tävling är de tävlingar som har blivit godkända av Svenska Friidrottsförbunden. För att en tävling ska bli sanktionerad har den arrangerande klubben gjort en ansökan hos Svenska Friidrottsförbundet för den aktuella tävlingen. Vilka tävlingar som är sanktionerade är de som finns med på Svenska Friidrottsförbundet, www.friidrott.se samt hos Dalarnas Friidrottsförbund, www.dalafriidrott.se.

  

Du som medlem får INTE ställa upp i en tävling som ej är saktionerad, om du springer för IFK Mora FIK. Däremot kan du anmäla dig som privatperson till en icke sanktionerad tävling, och springer då för ex. din hemort. Klubben betalar inte startavgift för tävlingar som inte är sanktionerade.

  

Vad som händer om du tävlar för IFK Mora FIK på icke sanktionerad tävling:

  

ur Tävlingsregler för Friidrott, Svenska friidrottsförbundet

Kapitel D, Tävlande

1.1.3* Tävlande förlorar sitt behörighet (får ej delta i tävling) om han/hon

1.1.3.1 deltar u friidrottstävling, vilken ej är godkänd (sanktionerad) av ansvarigt nationsförbund eller i vilken också tävlande som man vet ej är behörig enl IAAF:s regler.

  

Kapitel E Allmäna tävlingsbestämmelser

4.2.2 Resultat från icke sanktionerad tävling är ogiltiga, och tävlande som deltagit kan avstängas från deltagande i sanktionerade tävlingar. (se kap D1.1.3.3)

  

Kort sammanfattat: Om du deltar i icke sanktionerad tävling, kan du förlora din behörighet i att få tävla.

  

Uppdaterad: 02 FEB 2011 16:31 Skribent: Lisa Wallgren

Öppettider

Vasaloppets hus:
Receptionen
må - fr 8-16:30
lunch 12-13


FIK:s kansli öppet:

Kansliet är öppet
oregelbundna tider.

Når säkrast på This is a mailto link

Välkommen!

 

 

schneider_LIO_Life-Green_RGB

 

sisu

 

NSK_bildbanner-260x123

 

 

  

 

Fotografier på hemsidan:

Ansvarig utgivare och ansvarig för publicering av bilder på hemsidan är Stefan Ahron, ordförande IFK Mora Friidrottsklubb. Klubben ska from 2011-11-13 följa RFs dokument Bildpublicering på personer i idrottsmiljöer.

 

Klubbkläder till försäljning

Trimtex-kollektionen finns på kansliet.  Mer info läs på Medlemsinformation - Klubbkläder eller klicka HÄR.

Postadress:
IFK Mora FIK - Friidrott
Vasaloppets hus (OBS! ej fakturor, se fakturaadress)
79232 Mora

Besöksadress:
Vasaloppets hus
79232 Mora

Kontakt:
Tel: 0250-392 20
E-post: This is a mailto link

Se all info