Hoppa till sidans innehåll

Olav ny ordförande i idrottsalliansen

2018-05-24 14:22
På onsdagskvällen 23 maj genomfördes IFK Mora idrottsallians årsmöte i Hemusgården. Närmare 50 personer deltog på mötet eller delar av mötet.
  • Uppdaterad: 2018-05-24 14:31

Olav Cristoferson valdes enhälligt till ordförande i alliansen. Jennie Hedh lämnade posten som ordförande efter tre år du hon under maj tillträtt som kanslichef i IFK Mora.

Årsmötet inleddes av en föreläsning av Sheyma Sheikhnur från Dalaidrotten i ämnet
inkluderande idrott för alla - hur idrotten kan med sitt universella språk spela en viktig roll för att öka förståelsen människor och grupper emellan.


Sheyma Sheikhnur från Dalaidrotten inledde årsmötet med en föreläsning. FOTO: Johan Trygg.

Olav Cristoferson startade mötesförhandlingarna och Sören Calleberg valdes till mötesordförande och Johan Trygg till mötessekreterare.

Efter inledningen delades stipendier ut från idrottsalliansen och Lädeorden.


Stipendiater eller ombud för stipendiater på IFK Mora idrottsallians årsmöte: Fr.v. Per Rapp (ombud för Andrey Lamov och Linus Rapp), Linnea Grannas, Mats Björkman (ombud för Alexandra Edebo), Therese Gudru, Mattias Argårds, Fanny Axelsson, Tomas Bredberg, Julia Meijer, Lars-Åke Hansson och Martin Dahlqvist. FOTO: Johan Trygg.

Sammanställning av stipendiaterna och motiveringar finns längre ned.

Mötesförhandlingarna sköttes med säker hand av Sören Calleberg. Efter genomförda val ser IFK Mora idrottsallians styrelse ut enligt följande:

Olav Cristoferson, ordförande
Pär Stärner
Bo Thunberg
Malin Gummås
Towe Söderlund
Gunnel Söderberg
Anna Wadman 

Suppleanter:
Linda Morell
Tom Wallén
Björn Åkerblom 

Revisorer:
Ing-Britt Dahlman
Lars Vilhemsson
Bengt Jernhall 

Mora Nisses jubileumsfond:
Marianne Karlsson Eriksson
Åsa Mattsson
Erik Svensson


Större delen av nya IA-styrelsen var på plats. Fr.v. Tom Wallén, Linda Morell, Björn Åkerblom, Bo Thunberg, Towe Söderlund, Malin Gummås, Olav Cristoferson och Anna Wadman. FOTO: Johan Trygg.

Nedan följer stipendiater och motivering till respektive utmärkselse:

Årets Idrottsprestation (Lagborgs minnesfond), stipendium 2000 kr:
Utdelas till bästa idrottsprestation inom IFK Mora under året.
Styrelsens val: Stina Nilsson, nominerad av SK.

Motivering:
”Till årets idrottsprestation har vi en person som är otroligt fokuserad med allt hon gör. Planerar dagen till fullo och även sina träningar och tävlingar. Detta gör att framgångarna kommer efter varandra och då ofta som högsta valör. Under senaste vintern 2018 har hon tagit medaljer i både OS och svenska mästerskap, totalt 8 stycken. Hon är en person som också tänker och gör mycket för sina supportrar vilket är väldigt omtyckt hos alla. Detta gör henne till svenska folkets skidhjälte! Stort grattis till alla framgångar Stina Nilsson!”

Årets Junior, stipendium 2000 kr:
Utdelas till bästa idrottsliga juniorprestation inom IFK Mora under året.
Styrelsens val: Fanny Axelsson, nominerad av AK.

Motivering:
”Med full satsning och debutant som landslagsåkare fortsätter Fanny Axelsson avancera i sin alpina karriär. Flera europacupstarter, junior-VM i Davos och en pallplats i Hemsedal i Super-G visar att Fanny tillhör Sveriges juniorelit och att hon är konkurrenskraftig internationellt.”

Årets Ungdom, stipendium 2000 kr:
Utdelas till en idrottsungdom som under året utfört bra idrottsprestationer och samtidigt uppträtt som en god kamrat och ett bra föredöme för sina idrottskamrater både på och utanför tävlingsarenan.
Styrelsens val: Julia Meijer, nominerad av FIK.

Motivering:
”Bauhaus-galan Youth, Stockholm Stadion (fd. DN-galan), 2017-06-18   - 2:a på 800 meter, tid 2,21.
Världsungdomsspelen, Nya Ullevi, Göteborg, 2017-06-30 –  2:a på 2000 meter, tid 4,45.
Lilla Lidingöloppet, 2017-09-24 –  2:a
Svealandsmästerskap, utomhus, Gävle, 2017-09-09 –  1:a på 1500 meter
Svealandsmästerskap, inomhus, Uppsala, 2017-03-19 –  2:a på 800 meter. Julia är en bra kamrat och ser alltid till hela gruppen och allas bästa.” 

Årets Ledare, stipendium 2000 kr:
Utdelas till en ledare i IFK Mora som under året utfört ett stort ideellt arbete för föreningen och samtidigt bidragit till en positiv utveckling inom föreningen.
Styrelsens val: Martin Dahlqvist, nominerad av FK.

Motivering:
”Martin tillhör den kategorin ledare som alla ideella klubbar vill ha i sin förening.
Med stort hjärta och med en smittsam entusiasm finns han alltid på plats för sitt lag och sina spelare i Pojkar div.2. Ungdomar i åldern 14–15 år. Han har med små medel lyckats med att forma laget till en homogen grupp som till stor del består av ensamkommande ungdomar. Han har genom envist arbete lyckats med att införliva pojkarna i den svenska idrottsmodellen. Detta har han gjort genom att han ser varje individ och människan bakom, den ibland, något hårda ytan. Laget före jaget är en sanning i detta sammanhang.
Han gör ett enormt stort arbete med att införliva ungdomarna, inte bara i idrottsvärlden, utan även i samhället för övrigt.
Martins lojalitet gentemot föreningen och de ungdomarna han leder är grundmurat. Han finns alltid på plats oavsett om det regnar, snöar eller om solen skiner. Han finns även alltid på plats och arbetar med ungdomarna även om deltagarantalet varierar från gång till gång.
Martins insatser för ”sina pojkar”, föreningen och samhället är ovärderligt.”

Årets Unga Ledare
Utdelas till en ungdomsledare i IFK Mora som under året utfört ett stort ideellt arbete för föreningen och samtidigt bidragit till en positiv utveckling inom föreningen.
Styrelsens val: Linnéa Grannas och Therese Gudru, nominerad av GK.

Motivering:
”De lägger ner många timmar och har ett stort engagemang för sin träningsgrupp inom truppgymnastiken. Men sina unga år så tar de ett stort ansvar för att alla i gruppen ska utvecklas framåt.”

Årets Funktionär, stipendium 2000 kr:
Utdelas till den funktionär i IFK Mora som under året utfört ett stort ideellt arbete för föreningen.
Styrelsens val: Mattias Argårds, nominerad av OK.

Motivering:
”Med sin relativa ungdom, 29 år, tillhör Mattias en ny generation Vasaloppsfunktionärer med många moderna idéer och tankar som han kombinerar med ett djupt rotat Vasaloppshjärta. Mattias har återvänt till Mora efter några år i Falun och direkt tagit sig an teknikkontrollerna, en lite dold men viktig syssla under Vasaloppsarrangemangen, som han organiserat upp tillsammans med Vasaloppsorganisationen. Mattias är en ”doer”. Tar han på sig en syssla då vet man att den genomförs på ett bra sätt.”

Lädeordens stipendier och utmärkelser 2018

Lädeordens förtjänstdiplom och gåva till ledare tilldelas Lars-Åke Hansson med följande motivering;

Lars-Åke har under många år och med stora aktiva ideella insatser ”hållit ihop” och lett utvecklingen av Vasaloppets Samlarklubbs verksamhet. Samlarklubben gör en ”kulturgärning” av mycket stor betydelse för IFK Mora, Vasaloppet och Mora. Att dokumentera och samla information om Vasaloppets historia och tradition är mycket angeläget. Lars-Åke är en viktig kulturbärare som verkar i ”det tysta” med stort engagemang för IFK Mora, Vasaloppet och Mora.

Lädeordens förtjänstdiplom och gåva till ledare tilldelas Tomas Bredberg med följande motivering;

Tomas har gjort enastående ideella insatser och visat stort engagemang i arbetet med att etablera, utveckla och ”drifta” IFK Mora Skidklubbs anläggning ”Norra Garbergs sportcenter”. Hans förmåga att motivera andra att delta i detta har också inneburit ett ”stort lyft”.

Lädeordens stipendium på 2000 kr till elitaktiv inom IFK Mora tilldelas Andrey Lamov med följande motivering:

Skidorienteraren Andrey Lamov, som under många år representerat IFK Mora Orienteringsklubb, tog ett EM-guld på medeldistansen i Velingrad, Bulgarien 2018 och vann den totala världscupen. Andrey vann också SM-guld.

Lädeordens stipendium på 2000 kr till elitaktiv inom IFK Mora tilldelas Linus Rapp, med följande motivering:

Skidorienteraren Linus Rapp har under flera år varit framgångsrik representant för IFK Mora med stora framgångar som junior. Nu har han etablerat sig som senior i landslaget, gjort flera fina WC-lopp och nationella toppresultat. Blev 2:a i ett WC-lopp vid de avslutande WC-tävlingarna i USA i mars 2018. Linus var också en mycket uppskattad kransmas i TjejVasan och Vasaloppet 2017.

Lädeordens stipendium på 2000 kr till Eivin Johansons minne tilldelas Alexandra Edebo med följande motivering:

Alexandra vann den totala Europacupen i Skicross säsongen 2017/2018. Av de tio Europacuptävlingar vann hon sju och var på prispallen i ytterligare två. Alexandra började säsongen med Världscupen i Arosa i december och körde sedan alla världscuptävlingarna till och med Idre, där hon gjorde sitt bästa resultat med en 9:e plats. Förutom Världscup och Europacup hann hon också med några FIS-tävlingar med tre vinster och en pallplats.

 

Skribent: Johan Trygg
Epost: Adressen Gömd

Klubbarnas hemsidor
ruta_AK_60x60px_20100604ruta_FK_60x60px_20100604ruta_FIK_60x60px_20100604
    Alpint         Fotboll         Friidrott

ruta_GK_60x60px_20100604ruta_OK_60x60px_20100604ruta_SK_60x60px_20100604
Gymnastik   Orientering     Skidor


  


 

Öppettider Vasaloppets Hus
måndag-onsdag: 8-16.30
torsdag 8-15.00
fredag: 8-16.30
lunchstängt 12-13
Öppettider sommar (v.25-34)
Måndag-söndag: 10.00-17.00

 

IFK Mora Idrottsallians
Vasaloppets Hus
792 32 MORA


besök
sedan 27 april 2011

Postadress:
IFK Mora OK - Orientering
Vasaloppets hus
79232 Mora

Kontakt:
Tel: 0250-392 13
E-post: This is a mailto link